Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co chceš slyšet? Když to nejde, tak to prostě jinak nebude. Bohužel. Kde nic není ani smrt nebere, jiná rada než udržet a posunout není, nefunguje, tak nic no. Asi se s tím smir. ![]()
Bohuzel no, mas dve moznosti, bud budes dal cekat, ze se to spravi a ze se snad nekdy vyspis dyl nez do 4 a nebo to budes zkouset treba po pul hodinach posunovat. Samozrejmne je blbost ji drzet hned do 22 hod, to nevydrzi. A uz vubec ne, pokud je nemocna. Ale nic jineho ti tady asi nikdo neporadi ![]()
@Anonymní píše:
To ji mám násilím donutit, aby neusínala? Je to dost těžké, když nespí po obědě a už ve 4 hodiny padá na hubu. Nemůžu ji nutit chodit spát v 10, když je teď věčně nemocná a má horečky.
Hold si musím poradit sama…vaše rady jsou vážně nad zlato
Když je nemocná a má horečky, tak ať spí klidně už v pět. Ale až bude zdravá, nenutila bych malou v 7 nutně do postele, až si řekne sama. A jestli si bude chtít zdřímnout odpoledne třeba hodinku, tak ať si zdřímne. Postupně usínání posunout o hodinu nebo dvě, určitě se zlepší i to vstávání
Pár dní bude trvat, než si tělo zvykne a biorytmus se posune. Ale jde to - viz třeba my při posouvání času. Nebo pokud jsi chtěla radu, abys měla večer klid a ráno mohla spát do sedmi, tak ji můžeš nadopovat práškem na spaní. ![]()
@Anonymní píše:
To ji mám násilím donutit, aby neusínala? Je to dost těžké, když nespí po obědě a už ve 4 hodiny padá na hubu. Nemůžu ji nutit chodit spát v 10, když je teď věčně nemocná a má horečky.
Hold si musím poradit sama…vaše rady jsou vážně nad zlato
Tak zkus něco na zklidnění, homeo, bylinky. Já chápu, že je to na hlavu. Ale Ela by taky někdy chodila spát v sedm a v pět mi skákala po hlavě. Prostě se jí za každou cenu snažím udržet vzhůru. Když je nemocná, tak naštěstí přes den spí i odpoledne. A Ela po obědě moc nespí, teda ve školce by i spala, ale já jí tam spát nenechávám z důvodu nemocnosti. Takže se občas stane, že mi ve čtyři vytuhne na sedačce, tak jí nechám do šesti spát. A pak jde spát v devět, v půl desátý. Tak co zkusit jí nechat odpoledne trochu vyspat. A nemusíš se hned urážet, my to myslíme dobře.
Naprosto tě chápu. Mám doma to samé. Nefunguje na něj nic. Všechny rady jsou k ničemu. Už jsem s nim prolítala snad všechny doktory, homeopatika, všechno absolutně naprd. Je mu 26 měsíců a v životě nespal celou noc v kuse. Od narození horor. Pak se to trochu zlepšilo, když se přestal kojit - to se budil tak 2× za noc, ale cca od roka je to masakr. Vstáváme mezi 4 a 5, mám-li štěstí tak v půl 6. V 11 už padá na hubu. To usne celkem rychle, ale za půl hodinky se budí řevem, že chce ještě spát, pokud se mi ho podaří ještě udynat, tak vím, že víc jak 20 minut spát nebude, tudíž před polednem má vyspáno a do večera lítá. I když už od 4 je opět protivnej a nevyspalej. Snažím se ho udržet vzhůru aspoň do 7, abysme nevstávali ve 3. Během noci se budí nejmíň 4× řevem. Prostě mazec a nepomáhá vůbec nic. Žiju jen z čokolády a kafe. Nejsi v tom sama, to mi věř
Nám teď hodně pomáhá hořčík+B6. Hodně se potom uklidnila. Tak to vyzkoušejte.
Dobrý den, je zbytečně zakládat novou diskuzi..mám syna s adhd a PAS a ano, nic nepomáhá. Je mu 6 let a teď budu zkoušet si nechat namíchat byliny. O když to bude také k… Nejraději bych mu dala třezalku, tinkturu, ale prý v 6 letech to nejde, ostatní bylinky nepomáháji, sirupy jsou k… a opěvované bachovky jsou vyhozené prachy. Hořčík, B6 s Vit d je také k… Fakt už nevím. Pokud někdo má podobného tvora doma, děkuji za nějakou radu.
Moja skusenost (jedina s ADHD na liekoch, vsetky ostatne boli len papier koli tomu ze dieta bolo zivsie, co je uplne normalny stav podla mna): Mama rozhodla ze bude na liekoch, po par rokoch sa rozhodl ze ich uz brat nebude… Chvilu trvalo kym sa to vyplavilo, ale je zase normalny, akurat trochu zivy, takze tolko sportovych kruzkov kolko sa da a spusta vonkajsej zabavy. Rozhodne to nieje dieta vhodne do sachoveho kruzku. Takto fungujeme uz nejaku dobu a za mna je to o dost lepsie ako ked bol na liekoch.