ADHD ve 4 letech

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.4.21 15:34
@Oriseka
@Oriseka píše:
V soukrome skolce taky vubec nemuseji stat o to mit tam dite s poruchou chovani. Rodice ostatnich deti si skolku tvrde plati a ocekavaji od ni vic nez od statni skolky. Syn prvni rok chodil do takove soukrome miniskolky na dopoledne a bylo to peklo. Stiznosti skoro kazdy den. Nakonec jsme museli dochazku omezit. Ted je ve statni s asistentkou a pohodicka :palec:. Nase psycholozka vubec soukrome nedoporucuje. Muze tam ucit take nekdo, kdo nema vzdelani (paklize neni akreditovana) a ani jinak nevi nic o ruznych vyvojovych problemech u deti.

Ja si vybrala dvě podle doporučení. Jedna stojí raketu (25 tis mesícne bez jidla) a zkusenosti snad mají, ale v lednu měli obsazeno az do cervence… dalsi je horsi kvuli dojizdeni, ale je u lesa v prirode, zkusenosti maji, maji tam max 10 deti, reference jsou dobre a i SPC to schvalilo, samozrejme jsme to ale nezkouseli v praxi. Ale u nas je hodne divne i to, ze krom SPC se ostatnim psycholozkam syn na ADD/ADHD nezdal a ze v male skolce se to za mesic dochazky neprojevilo nic spatneho oproti prumernym detem, v porovnani s klasickou MS a kolektivem 28 deti :nevim: Jinak ta druha MS stoji 12 tisic, taky raketa, ale holt to klidne obetuju, kdyby mi to melo pomoci.

To, co pises, mi rikaly kamaradky, ty me od soukrome mensi skolicky zrazuji, stejne jako me zrazovali zde… jenze mam dojem ze se synovy potize v socialni oblasti s coronou porhlubuji, ze jemu vyslovene pomaha kontakt s par detmi a aby si osvojoval jak jednat s jinymi detmi… proto bych chtela tu mensi skolku. Aktuale zvazuji ze bych ho tam dala jakmile otevrou a pres prazdniny, tak 3× tydne na dopoledne. Ale samozrejme, uvidme co rekne psycho z Krce, treba mi to cele naboura a doporuci neco, cemu se budu divit. Zde na EM mi maimnky hodne radily, at si ho necham doma a dam ho do skolky v zari, ale popravde nerozumim cemu by to pomohlo, sice mozna bude o trosku vyzralejsi, ale taky do te doby hodne ztrati na socialnim kontaktu.

• Citovat
  • Upravit
22376
5.4.21 18:55
@Anonymní píše:
@Oriseka U nas je to se skolkami slozitejsi, uz jsem tu na to mela i diskusi, ale nechala jsem ji smazat, protoze se nakonec do me zacly poustet zdejsi emiminacky a nebylo to moc k veci. Syn je narozen 1.10., takze podle pravidel u nas byl sice prijat a od zari platim stati skolku, ale udajne smel nastoupit az od rijna.

Tak jsem ho dala na zari do tzv CPD pri DDM, coz je takova skolicka o mene detech, jen na dopoledne a bez jidla. To zvladal dobre, miloval to tam a chtel tam chodit. Zadne velke stiznosti od ucitelek nebyly. Jenze toto 5.10. zavreli a dosud neotevreli, pac DDM patri ke krouzkum pro skolaky…

Inu chtela jsem syna zkusit dat do statni MS, kterou od zari platim jak blbec… tam se osivali ze to neni vhodne skrz covid atd, taky mel syn ockovani tak jsem chtela tyden pockat… no, tyden dal tyden a po mem velkem a opakovanem nalehani ho vzali az 23.11. Adaptace vubec neprobihala dobre, do toho vanoce, pak se to snad jeste zhorsilo, no a v puli ledna kdyz jsem se osmelila se zeptat, ze se nam neco nezda (do te doby probihaly predavky mezi dvermi a nikdo nam nic nerekl), tak nastalo peklo, odmitli ho brat na dele jak 2 hodiny denne, pridaly se kazdodenni litanie co vse je zle, ruzne schuzky v reditelne, kdy se ze dne na den menily terminy… doporuceni ze by bylo fajn aby sel do sourkome skolky, jenze nebylo nikde misto, tak pak ze by bylo prima aby dostal asistentku, jeden den pry ze to je otazka par dnu, dalsi den od jine ucitelky tvrzeni ze to je na mesice az roky :think:

Vygradovalo to v puli unora kdy nam syna ze dne na den preradili do jine tridy, jenze pak mela mladsi dcera ocko a drzela jsem doma kvuli covidu a pak skolku pro covid zavreli a prisel lock down. Behem enj uz mi volala ta osoba z SPC a sdelila mi, co jsem uz psala, ze je evidentni poruha pozornosti a ze mi neumi pomoci ted ani pro zapis na dalsi rok, ale az na 2022/2023 ale ze ta soukroma skolka by pomoci mohla a at to zkusim.

Jo, tuhle diskuzi jsem asi cetla. Nechapu, ze neumi pomoci. Od zari by tu asistentku normalne sehnat mohli. Ten pristup celkove je teda zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.21 19:03

@Oriseka To teda je, když vezmu ze to jiné dítě ze stejné školky s docela vážnými potížemi s řeči dostalo cizinku nemluvici dobře česky, a mne bylo vlastně na jedné ze schůzek vytknuto, ze je moje chyba, že jsme neinformovali o synově jinakosti dopředu a zároveň paní ze SPC nezvládá pomoci letos ani napřesrok, tak opravdu asi zkusím tu soukromou školku, nevím no.

Ono je tam toho v té skolce víc, případa mi ze tam spolu vůbec nekomunikují učitelky a ředitelka a to SPC, ale když mi ze SPC nedoporučuji ani jinou z 10 školek v okolí, tak nemám chuť zkoušet experimentovat, chci samozřejmě aby měl syn nějakou stabilitu a zázemí, školka má navíc pověst asi nejlepší tady v okolí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22376
5.4.21 19:09
@Anonymní píše:
@Oriseka

Ja si vybrala dvě podle doporučení. Jedna stojí raketu (25 tis mesícne bez jidla) a zkusenosti snad mají, ale v lednu měli obsazeno az do cervence… dalsi je horsi kvuli dojizdeni, ale je u lesa v prirode, zkusenosti maji, maji tam max 10 deti, reference jsou dobre a i SPC to schvalilo, samozrejme jsme to ale nezkouseli v praxi. Ale u nas je hodne divne i to, ze krom SPC se ostatnim psycholozkam syn na ADD/ADHD nezdal a ze v male skolce se to za mesic dochazky neprojevilo nic spatneho oproti prumernym detem, v porovnani s klasickou MS a kolektivem 28 deti :nevim: Jinak ta druha MS stoji 12 tisic, taky raketa, ale holt to klidne obetuju, kdyby mi to melo pomoci.

To, co pises, mi rikaly kamaradky, ty me od soukrome mensi skolicky zrazuji, stejne jako me zrazovali zde… jenze mam dojem ze se synovy potize v socialni oblasti s coronou porhlubuji, ze jemu vyslovene pomaha kontakt s par detmi a aby si osvojoval jak jednat s jinymi detmi… proto bych chtela tu mensi skolku. Aktuale zvazuji ze bych ho tam dala jakmile otevrou a pres prazdniny, tak 3× tydne na dopoledne. Ale samozrejme, uvidme co rekne psycho z Krce, treba mi to cele naboura a doporuci neco, cemu se budu divit. Zde na EM mi maimnky hodne radily, at si ho necham doma a dam ho do skolky v zari, ale popravde nerozumim cemu by to pomohlo, sice mozna bude o trosku vyzralejsi, ale taky do te doby hodne ztrati na socialnim kontaktu.

Zeptejte se v te Krci, co doporuci. Muj syn ma dle psycholozky chodit do skolky, co nejcasteji. On z toho nevyroste a socializaci v kolektivu mu doma nedopreju. To, ze to dobre zvladnul v CPD, je dobre znameni. Snad zase otevrou a tam to stoji par korun :palec:. Jinak 25tis. bych za skolku nedavala a ani 12tis. taky ne. Prijde mi to jako vyhazovany penez. Chapu to mrnousku, co se do skolky nedostanou. Kazde dite ma narok podle veku na statni skolku (popripade specialni skolku). Zkusit muzes treba i detske skupiny-je tam mensi kolektiv a vetsinou je na ne dotace, tak to nestoji tolik. Ale uz se nedivim, ze uvazujes o tom byt doma, kdyz te 25 za skolku nerozhodi. Na to tady vetsina osazenstva emimina nema :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22376
5.4.21 19:25
@Anonymní píše:
@Oriseka To teda je, když vezmu ze to jiné dítě ze stejné školky s docela vážnými potížemi s řeči dostalo cizinku nemluvici dobře česky, a mne bylo vlastně na jedné ze schůzek vytknuto, ze je moje chyba, že jsme neinformovali o synově jinakosti dopředu a zároveň paní ze SPC nezvládá pomoci letos ani napřesrok, tak opravdu asi zkusím tu soukromou školku, nevím no.Ono je tam toho v té skolce víc, případa mi ze tam spolu vůbec nekomunikují učitelky a ředitelka a to SPC, ale když mi ze SPC nedoporučuji ani jinou z 10 školek v okolí, tak nemám chuť zkoušet experimentovat, chci samozřejmě aby měl syn nějakou stabilitu a zázemí, školka má navíc pověst asi nejlepší tady v okolí :nevim:

Ta cizinka ve skolce. To je za me dost spatne. Asi nikoho lepsiho nesehnali-neni to zrovna pozice placena zlatem. A co jina skolka v okoli a resit to pres PPP prislusne k te skolce. Treba tam narazite na lepsi pristup. Ale nedivim se, ze chcete po techto zkusenostech vyzkouset soukrome skolstvi. V okoli zkusenosti se soukromymi institucemi jsou smisene stejne jako u statnich skolek. Vzdy zalezi na konkretni ucitelce a reditelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.21 19:29

@Oriseka Tak to pozor, rozhodí mě to taky, ale sáhla bych synovi do úspor co mu sporime a chteli jsme mu to dat k 18.narozeninam, ono co taky s nim, kdyby potřeboval speciální vzdělání dlouhodobě, tak holt mu pak z úspor nic nezbude a museli bychom to cele přehodnotit :nevim:

Zatím jsem doma s mladší dcerou a budu ještě i příští rok, takže se dá uvažovat o téhle super drahé skolce napr na 3 dny v týdnu nebo něco takového, a zvažovala jsem třeba rok, zatím ne déle, to by pak samozřejmě byla jiná… ale je to složitý když syn poradně do školky zatím ani nechodil - odchodil září a pak prosinec až leden na 2 hodiny denně :,( Dětské skupiny tady kolem nás moc nejsou - některé zkrachovaly, jiné mají zoufale reference a jiné zas nemají děti synova věku, ale mladsi, což mi nebylo doporučeno.

Já mezitím pravé už i slyšela ze naše školka nepreferuje děti od maminek na RD jako jsem já (v některých třídách prý takový děti musí chodit domu po o), takze by možná byli vstřícnější kdybych normálně pracovala, takhle se nestiti mi ho vracet v 10 dopoledne… ze mám doma mladší děcko a muže na home offisu a sama dělám ještě par zakázek, to je nezajímá, ale mmch tomu se dost divili v SPC, když byl teda přijat k celodenní docházce od září 2020 :nevim: Ale to je off topic k ADHD, spis jen ze je otázka jak moc je skutečně ADHD (nebo cokoli jiného) a jak moc si zrovna jeho školka usnadňuje život :think:

CPD stojí 1500 měsíčně bez jídla, tam bych ho hned dala, a to nejen kvůli penězům, ale od října mají zavřeno a když jsem se ted ptala předběžně na prázdniny, tak ze snad uvažují ze otevřou na týden v červenci :roll: to myslím ze synovi víc prospěje ta malá lesní školicka, ta vyjde v režimu 3× týdne na 6600 i s jídlem, a kdyby otevřeli už napr v květnu či červnu, hezky by mu to navázalo a možná bych ho nechala třeba i do konce roku, proste aby někde měl natrvalo své místo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.21 19:40
@Oriseka Jo, tos vystihli
@Oriseka píše:
Ta cizinka ve skolce. To je za me dost spatne. Asi nikoho lepsiho nesehnali-neni to zrovna pozice placena zlatem. A co jina skolka v okoli a resit to pres PPP prislusne k te skolce. Treba tam narazite na lepsi pristup. Ale nedivim se, ze chcete po techto zkusenostech vyzkouset soukrome skolstvi. V okoli zkusenosti se soukromymi institucemi jsou smisene stejne jako u statnich skolek. Vzdy zalezi na konkretni ucitelce a reditelce.

Jo, tos vystihla presne. Když vidím jak řeší mnohem vážnější případ a jak zametají s nama, ze SPC jde zprava ze ani jedna z okolních klasických školek nebude lepší, ale spis horší, ze pro syna lepší školka je někde ve vzdálenosti, ze by se muselo dojíždět a jsou nám schopni pomoci ho tam umístit až napřesrok, tak mě to vede na CPD (které je ale zavřené a kdoví kdy ho otevřou) anebo soukromou školku na rok až rok a půl, protože kdoví do jaké školky by šel pak. Mezitím už by se snad znala diagnóza a jak s tím pracovat, a bylo by, jen pak ještě musím doufat ze stejná školka přijme i mladší dceru abych je nevozila po všech certech, protože to si pak fakt neumím představit vrátit se do původní práce na manažerskou pozici, která vyžaduje být 14 hodin denně k dispozici 8o

• Citovat
  • Upravit
22376
5.4.21 19:45
@Anonymní píše:
@Oriseka Tak to pozor, rozhodí mě to taky, ale sáhla bych synovi do úspor co mu sporime a chteli jsme mu to dat k 18.narozeninam, ono co taky s nim, kdyby potřeboval speciální vzdělání dlouhodobě, tak holt mu pak z úspor nic nezbude a museli bychom to cele přehodnotit :nevim:

Zatím jsem doma s mladší dcerou a budu ještě i příští rok, takže se dá uvažovat o téhle super drahé skolce napr na 3 dny v týdnu nebo něco takového, a zvažovala jsem třeba rok, zatím ne déle, to by pak samozřejmě byla jiná… ale je to složitý když syn poradně do školky zatím ani nechodil - odchodil září a pak prosinec až leden na 2 hodiny denně :,( Dětské skupiny tady kolem nás moc nejsou - některé zkrachovaly, jiné mají zoufale reference a jiné zas nemají děti synova věku, ale mladsi, což mi nebylo doporučeno.

Já mezitím pravé už i slyšela ze naše školka nepreferuje děti od maminek na RD jako jsem já (v některých třídách prý takový děti musí chodit domu po o), takze by možná byli vstřícnější kdybych normálně pracovala, takhle se nestiti mi ho vracet v 10 dopoledne… ze mám doma mladší děcko a muže na home offisu a sama dělám ještě par zakázek, to je nezajímá, ale mmch tomu se dost divili v SPC, když byl teda přijat k celodenní docházce od září 2020 :nevim: Ale to je off topic k ADHD, spis jen ze je otázka jak moc je skutečně ADHD (nebo cokoli jiného) a jak moc si zrovna jeho školka usnadňuje život :think:

CPD stojí 1500 měsíčně bez jídla, tam bych ho hned dala, a to nejen kvůli penězům, ale od října mají zavřeno a když jsem se ted ptala předběžně na prázdniny, tak ze snad uvažují ze otevřou na týden v červenci :roll: to myslím ze synovi víc prospěje ta malá lesní školicka, ta vyjde v režimu 3× týdne na 6600 i s jídlem, a kdyby otevřeli už napr v květnu či červnu, hezky by mu to navázalo a možná bych ho nechala třeba i do konce roku, proste aby někde měl natrvalo své místo.

Brzy uz se to v te Krci dozvite. Je fajn si i sepsat otazky na papir, aby clovek ja nic nezapomel, protoze tech konzultaci neni vetsinou tolik, tak at se dozvite vse, co potrebujete. Skolce je houby do toho, kdo pracuje a kdo nepracuje. Jedinym kriteriem je vek. Na me to taky ruzne zkousi a do urcite miry vychazim vstric, ale tohle, co pisete, tak to uz je i ja me moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22376
5.4.21 20:01
@Anonymní píše:
@Oriseka Jo, tos vystihliJo, tos vystihla presne. Když vidím jak řeší mnohem vážnější případ a jak zametají s nama, ze SPC jde zprava ze ani jedna z okolních klasických školek nebude lepší, ale spis horší, ze pro syna lepší školka je někde ve vzdálenosti, ze by se muselo dojíždět a jsou nám schopni pomoci ho tam umístit až napřesrok, tak mě to vede na CPD (které je ale zavřené a kdoví kdy ho otevřou) anebo soukromou školku na rok až rok a půl, protože kdoví do jaké školky by šel pak. Mezitím už by se snad znala diagnóza a jak s tím pracovat, a bylo by, jen pak ještě musím doufat ze stejná školka přijme i mladší dceru abych je nevozila po všech certech, protože to si pak fakt neumím představit vrátit se do původní práce na manažerskou pozici, která vyžaduje být 14 hodin denně k dispozici 8o

No neni to s tema detma jednoduche :jazyk:. S takovym ditetem jako mam ja se zadna kariera budovat neda. On zabere furu casu a do budoucna to nebude o moc lepsi. Logopedie i terapie jsou dopoledne+cesty, delame skoro denne spoustu ukolu, co mame z logo, pak nejake dalsi cinnosti pro rozvoj jemne motoriky, grafomotoriky, tvpelivosti atd. Pak ho taky podporujem ve sportovani, protoze to mu jde, tak chceme, aby zazil uspech, aby se v tom rozvijel, takze tomu venujeme furu casu. Pul uvazek mi prijde optimalni a to ikdyby obe deti byly zcela v poradku, protoze si chci s nimi uzit vylety, koupaliste, dobrodruzstvi atd. Zase ale byt jen doma a nepracovat, tak to by me nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.21 22:28
@Anonymní píše:
Ja myslela ze asistenta musi doporucit PPP/SPC? Nebo to je mysleno tak, ze je nutne doporuceni, ale i tak hledat US kde uz s tim maji zkusenosti? A to pak vezmou i nespadove dite? Zlepsilo se to u vas s vekem? Nekdo rika, ze z toho vyrostou, nekdo ze ne.

PPP doporučuje asistenta myslím od 3. stupně zdrav. postižení. Syn má dvojku, ale i tak to s ním bylo těžké. Původní škola mu zařídila 1× týdně školního psychologa, ale na problémy ve výuce to nestačilo. Od ředitele jsem pořád poslouchala, že asistent nic neřeší… prostě nechtěli a neměli. Z 750 dětí min. 5 % by podporu určitě potřebovalo, to :,( máte přes 30 dětí. A oni měli 1 asistenta a ještě na půl úvazku. Takže jaká je tam podpora dětí se speciálními vzdělávacími potřebami? Proto tvrdím, že mezi ZŠ rozdíly v přístupu k inkluzi jsou a rodiče dětí s SVP by si to měli ověřit.

• Citovat
  • Upravit
22376
6.4.21 18:12
@Anonymní píše:
Ona mi právě říkala, ať zavolám psychiatričce, aby mu dala léky, jenže pak jsem dostala řadu od jedné učitelky že školky, takže se lekum zatím vyhýbáme.

Ja myslim, ze delate dobre. Ty leky nebudou nic zdraveho a cim mensi dite, tim podle me horsi. Zacinam si zvykat, ze ve skole mozna budou potreba, ale to ctyrleteho ditete rvat leky, tak na to musi byt poradny duvod. Vysvetlila vam, proc leky? To to ve skolce nezvladaji, ikdyz ma asistentku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 19:55
@Anonymní píše:
PPP doporučuje asistenta myslím od 3. stupně zdrav. postižení. Syn má dvojku, ale i tak to s ním bylo těžké. Původní škola mu zařídila 1× týdně školního psychologa, ale na problémy ve výuce to nestačilo. Od ředitele jsem pořád poslouchala, že asistent nic neřeší… prostě nechtěli a neměli. Z 750 dětí min. 5 % by podporu určitě potřebovalo, to :,( máte přes 30 dětí. A oni měli 1 asistenta a ještě na půl úvazku. Takže jaká je tam podpora dětí se speciálními vzdělávacími potřebami? Proto tvrdím, že mezi ZŠ rozdíly v přístupu k inkluzi jsou a rodiče dětí s SVP by si to měli ověřit.

Achjo, mate pravdu ze jsou tam jeste ty stupne, se v tom zatim az tak neorientuji, ale asi to brzo budu muset nastudovat. No, v nasem pripade posloucham ze asistent nic neresi od psycholozky z SPC ktera nam ho mela napsat :roll: Jen asi stale doufam nebo jsem doufala, ze se to s vekem bude spis zlepsovat, ale tady dle diskuse vidim ze to muze byt i opacne :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.21 20:00
@Oriseka píše:
No neni to s tema detma jednoduche :jazyk:. S takovym ditetem jako mam ja se zadna kariera budovat neda. On zabere furu casu a do budoucna to nebude o moc lepsi. Logopedie i terapie jsou dopoledne+cesty, delame skoro denne spoustu ukolu, co mame z logo, pak nejake dalsi cinnosti pro rozvoj jemne motoriky, grafomotoriky, tvpelivosti atd. Pak ho taky podporujem ve sportovani, protoze to mu jde, tak chceme, aby zazil uspech, aby se v tom rozvijel, takze tomu venujeme furu casu. Pul uvazek mi prijde optimalni a to ikdyby obe deti byly zcela v poradku, protoze si chci s nimi uzit vylety, koupaliste, dobrodruzstvi atd. Zase ale byt jen doma a nepracovat, tak to by me nebavilo.

Jaky sport syn dela, ze zajimavosti? Taky uvazujeme ze naseho nekam dame, ale ve 3 nam to pripadalo brzy a ted je vse zavrene… ohledne prace se v mem pripade bojim jestli by i tech 50% nebylo moc, ale zase je mozne, ze se s coronou posune vnimani prace na castecny uvazek a na home office a kdybych mela dovoleny HO 2-3× tydne, to by asi mohlo jit. U mne je problem, ze delam v poradenstvi a klienti proste nechteji cekat, nekteri volaji obrazne receno za 5 min 12 a jini i po a chteji vse ted a hned a ja chci neco od do, co se bude dat zapichnout a nebudu muset cucet stale do mailu, potazmo po vecerech telefonovat s USA a po ranu s Asii :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22376
7.4.21 00:05
@Anonymní píše:
Jaky sport syn dela, ze zajimavosti? Taky uvazujeme ze naseho nekam dame, ale ve 3 nam to pripadalo brzy a ted je vse zavrene… ohledne prace se v mem pripade bojim jestli by i tech 50% nebylo moc, ale zase je mozne, ze se s coronou posune vnimani prace na castecny uvazek a na home office a kdybych mela dovoleny HO 2-3× tydne, to by asi mohlo jit. U mne je problem, ze delam v poradenstvi a klienti proste nechteji cekat, nekteri volaji obrazne receno za 5 min 12 a jini i po a chteji vse ted a hned a ja chci neco od do, co se bude dat zapichnout a nebudu muset cucet stale do mailu, potazmo po vecerech telefonovat s USA a po ranu s Asii :nevim:

Zatim nedela konkretni sport. Je maly a nezraly na to. Mel nejake sportovni krouzky, ale ty jsou dloouho zavrene. Sportovne ho rozvijim ja nebo manzel. Kazdy den jsme minimalne 4hod. venku. Jezdime na kole. Syn uz ujede 30km v slusnem tempu. Chodime na hriste, na venkovni posilovny, hazet micem, talirem, na kos, kopat do brany, na kolobezku, nahravat si florbalkou, splhat na tyci atd. No proste vsestranny pohyb, coz je pro male deti to nejlepsi. Mozna uz pristi skolni rok ho nekam dam. Libila by se mi treba atletika. Jo, nektere prace se delaji blbe na castecny uvazek. Je mozny, ze budu muset vzit neco z ceho nebudu uplne nadsena, ale bude to mit dobrou pracovni dobu. Mam obavu, ze kvuli Corone budou vic znevyhodnene matky malych deti a celkove nezamestnanost stoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.21 02:05
@Oriseka píše:
Ja myslim, ze delate dobre. Ty leky nebudou nic zdraveho a cim mensi dite, tim podle me horsi. Zacinam si zvykat, ze ve skole mozna budou potreba, ale to ctyrleteho ditete rvat leky, tak na to musi byt poradny duvod. Vysvetlila vam, proc leky? To to ve skolce nezvladaji, ikdyz ma asistentku?

Také se mi do léků moc nechce… Zlatá to učitelka… Důvodem je co jsem tak pochopila synovo chování ve školce - bourání do děti, skákání po nich, je hodně afektovaný, vadí mu sebemenší změna ve školce včetně karnevalu nebo když tam byl mikuláš s čertem, časté otvírání dveří ho ruší, každý člověk navíc, narusuje program ostatním, nespolupracuje… Léky byli navrhnuty dřív, ale nakonec, když jsem volala na psychiatrii, tak mu napsala asistentku pedagoga a léky vzhledem k věku nepsala, protože jsem Teda řekla, že bych chtěla zkusit nejdřív toho asistenta ev. výhledově menší kolektiv děti, ale během školního roku ho nepřeřadí, takze zatím asistent a IVP. Ještě nás Teda čekají další vyšetření, tak uvidíme co bude dál. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA