ADHD ve 4 letech

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.4.21 17:27
@Anonymní píše:
Tak nás se v rámci diagnostiky ADHD taky hodně ptaly na vývojové fáze, psychiatrička i psycholožka. A u dcery to tak bylo znát i v miminkovském věku i později. Třeba brzy si stoupla, aby viděla, kam chtěla, ale pozdě začala chodit vzpřímeně. Brzo mluvila. To vývojové přeskakování se objevuje docela často. U nás i ve školním a předškolním věku např. z nudy se naučila číst v 5 letech, ale psaní ji nejde vázaným písmem ani v 5. třídě. Atd.atd. nebo ve třetí třídě psycholožce v PPP líčila ideální den a to by si hrála na schovávanou s kamarádkou a pak by si četla o Masarykovi nebo horory v angličtině :mrgreen:. Takže schovka odpovídá předškolnímu věku a Masaryk střední škole. No a tenhle rozptyl i způsobuje to, že se neumí začlenit mezi vrstevníky a je to dost kalamita.
Ke hře, tou hrou se učí taky sociální chování proto ty dialogy. Třeba dcera chodila na terapii, kde terapeutka byla unešená z toho co vymyslí při terapeutické hře, že fantas má skvělou ale dialogy, že jsou na pováženou. Ona komplet uvízne ve svém vysněném světě, kde se cítí bezpečně a silná a realita ji uniká zcela. Tak dá se s tím dobře pracovat.

Syn to má s tím rozptylem podobně jako popisuješ… a asi tímto náhledem opravdu dává smysl začít ho cíleně učit dialogy, protože je fakt ze on se třeba na hřišti představuje úplně celým jménem a všichni na to divně koukají (má ještě navíc 2 jména protože jsem věřící :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.21 04:38

Ahoj holky, to jsem zase ja a jdu si pro radu. Od pondělí co jsme byli u psycholozky, tak se syn hodně zhoršil, i se mu zhoršuje zácpa s níž taky bojujeme. Nenapadá mě úplně čím by to mohlo být, ledaže jak je ošklivě, tak min chodíme ven. A chápu ze jelikož se radí dítě s ADHD nechat fyzicky vyřádit, nebo unavit nebo jak to popsat hezky, asi to bude tím.

Nicméně se chci zeptat jestli jste nezkoušely upravit vašim dětem i stravu, všude čtu at se vynechá bílá mouka, cukr a mléko… tak mouka OK, dovedu si představit, sladkosti OK těch také nemáme tolik, ale třeba sebrat klukovi i ovoce a přílohy typu ryze brambory těstoviny?? A nechat 3leteho na defacto low carb stravě??? To mi připadá jako přehnaný, a mliko moc miluje, jogurty taky, jako muzu mu zkusit sebrat sunar, ale bude to boj :oops: Mate někdo zkušenost že by to až tak moc pomohlo?

A dal, nějaké doplňky stravy - vitamin B, hořčík? Pomohlo to někomu?

Díky moc za jakoukoli radu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
22374
16.4.21 07:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky, to jsem zase ja a jdu si pro radu. Od pondělí co jsme byli u psycholozky, tak se syn hodně zhoršil, i se mu zhoršuje zácpa s níž taky bojujeme. Nenapadá mě úplně čím by to mohlo být, ledaže jak je ošklivě, tak min chodíme ven. A chápu ze jelikož se radí dítě s ADHD nechat fyzicky vyřádit, nebo unavit nebo jak to popsat hezky, asi to bude tím.

Nicméně se chci zeptat jestli jste nezkoušely upravit vašim dětem i stravu, všude čtu at se vynechá bílá mouka, cukr a mléko… tak mouka OK, dovedu si představit, sladkosti OK těch také nemáme tolik, ale třeba sebrat klukovi i ovoce a přílohy typu ryze brambory těstoviny?? A nechat 3leteho na defacto low carb stravě??? To mi připadá jako přehnaný, a mliko moc miluje, jogurty taky, jako muzu mu zkusit sebrat sunar, ale bude to boj :oops: Mate někdo zkušenost že by to až tak moc pomohlo?

A dal, nějaké doplňky stravy - vitamin B, hořčík? Pomohlo to někomu?

Díky moc za jakoukoli radu :srdce:

Jedine, co jsem zkousela je Eye q-asi pul roku, ale neprislo mi, ze by to melo ucinek, ale jini lidi si to chvali. Cukr nemel do 2 let prakticky vubec a byl takovy i v te dobe. Teda ovoce mel, ale to by me teda nenapadlo vynechavat. Brat malemu diteti, ktere roste, zbytecne mlecne vyrobky, mi neprijde rozumne. Takto by clovek nemohl jist skoro nic, protoze v mase jsou hormony a dalsi veci(pokud nekupujes primo od overeneho chovatele), v zelenine zbytky pesticidu a co vse plave ve vode. Taky malinke zbytky plastu z obalu. Chemicke latky v prostredi jsou vsude a o jejich vlivu muzeme jen spekulovat. Mam VSCHT :jazyk: a za me potraviny radeji nezkoumat. Max se vyhnout sladkostem, obzvlast tem s vyraznymi barvickami :mrgreen:. Ja bych mu jen upravila stravu kvuli zacpe. Jestli je to tragicky, tak diteti v rodine pomohla na psychologickou zacpu Lactulosa, ale chce se to poradit s pediatrem. Ona ta zacpa dokaze dost potrapit. Na doplnky stravy jsem se ptala detskeho psychiatra, kdyz jsme tam jednou byli a nic mi nedoporucil. Zkus spis nastavit nejaky rezim dne a ven chodime furt i ted jsme venku 2-4hod. denne. Doufam teda, ze uz bude lepsi pocasi. Jinak asi brzy zmrznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.21 08:07

@Oriseka bohužel jsme se tento týden dostali do stavu ze už ani lactulosa nepomáhá tolik co dřív :roll: Dřív si s ni došel 1× za 2 dny, ted už 1× za 4 dny, včera jsme tu s nim bojovali oba de facto cely den, nejhorší část večer 2,5 hodiny - ráno svestky a glycerinovy čípek odpoledne 2 klystyry, asi 90 min ve sprše na 3 etapy, dlooouha prochazka a až napotřetí se teda milostive vykadil do sprchy a musím se přiznat ze už toho mám dost, neustále čistit sprchac, samozřejmě predtim cely den špini prádlo a někdy i kalhoty, a často bez úspěchu uspini i komplet WC. Takže hledám řešení a přemýšlím jestli to nemůže dělat Sunar který miluje a vysosa ho dost, ted se mi zda ze opět víc než dříve - on má takové svoje etapy - někdy jí víc jogurt a třeba i chleba s něčím, jindy spis UM :roll:

Jinak jídlo - souhlas, naštěstí teda většinu zeleniny míváme domácí ze zahrádky, sladké pití syn nesmí kvůli kazivosti zubu (ale je pravda ze minule dva týdny dopijel bio džus po malé, kt jsme ho mimořádně koupili když ted pláče se zuby a přidala se ji k tomu teplota a nic nechtěla :roll: ) Barevné bonbóny mu skoro nedávám, max medvídky, ale i ty mnohem min než co vidím u ostatních… je fakt ze když se ted dívám na obal, těžko soudit co v tom je skutečně, ač se to snaží vypadat jako rostlinné produkty (karoten, kurkumin) 8o

VSCHT mám dva semestry :mrgreen: paralelně s tím jsem dělala VŠE, ta byla samozřejmě mnohem snazší takže mě to získalo (navíc jsem studovala po povodních a tehdy nebylo opravené metro a předjíždění Jizak - Dejvice - Žižkov - Domov bylo nad mě díky )a VSCHT byl konec. Jakou mas fakultu? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22374
16.4.21 09:34
@Anonymní píše:
@Oriseka bohužel jsme se tento týden dostali do stavu ze už ani lactulosa nepomáhá tolik co dřív :roll: Dřív si s ni došel 1× za 2 dny, ted už 1× za 4 dny, včera jsme tu s nim bojovali oba de facto cely den, nejhorší část večer 2,5 hodiny - ráno svestky a glycerinovy čípek odpoledne 2 klystyry, asi 90 min ve sprše na 3 etapy, dlooouha prochazka a až napotřetí se teda milostive vykadil do sprchy a musím se přiznat ze už toho mám dost, neustále čistit sprchac, samozřejmě predtim cely den špini prádlo a někdy i kalhoty, a často bez úspěchu uspini i komplet WC. Takže hledám řešení a přemýšlím jestli to nemůže dělat Sunar který miluje a vysosa ho dost, ted se mi zda ze opět víc než dříve - on má takové svoje etapy - někdy jí víc jogurt a třeba i chleba s něčím, jindy spis UM :roll:

Jinak jídlo - souhlas, naštěstí teda většinu zeleniny míváme domácí ze zahrádky, sladké pití syn nesmí kvůli kazivosti zubu (ale je pravda ze minule dva týdny dopijel bio džus po malé, kt jsme ho mimořádně koupili když ted pláče se zuby a přidala se ji k tomu teplota a nic nechtěla :roll: ) Barevné bonbóny mu skoro nedávám, max medvídky, ale i ty mnohem min než co vidím u ostatních… je fakt ze když se ted dívám na obal, těžko soudit co v tom je skutečně, ač se to snaží vypadat jako rostlinné produkty (karoten, kurkumin) 8o

VSCHT mám dva semestry :mrgreen: paralelně s tím jsem dělala VŠE, ta byla samozřejmě mnohem snazší takže mě to získalo (navíc jsem studovala po povodních a tehdy nebylo opravené metro a předjíždění Jizak - Dejvice - Žižkov - Domov bylo nad mě díky )a VSCHT byl konec. Jakou mas fakultu? :mrgreen:

FTOP. Ja slozeni potravin nejak extra nezkoumam. Ja sama mam rada sladkosti, takze by bylo pokrytecke to detem vubec nedavat, ale samo v omezene mire. Casto to barvi prirodne, ale je v tom cukr, konzervanty atd. Nas mamka jako deti drzela od sladkosti. Meli jsme to vylozene jen na Vanoce, narozky, vysvedceni, Mikulase atd. K cemu to vedlo je, ze jak jsem mela nejake svoje penize, tak jsem to utracela za sladkosti, cely zivot se odmenujeme sladkostmi. Rekla bych, ze nejlepsi zpusob je zlata stredni cesta. Jak se rika vseho s mirou. Kluci maji zuby zdrave a jsou hubeni. Jedi normalne vse, tak 1 sladkost denne mi prijde ok. Teda to si z tou zacpou uzivate. To nastesti neznam. Diteti z rodiny to vyresila lactuloza a pravidelne vyprazdnovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20193
22.7.22 23:06

Ahojky my teda máme od června sedmileťáka, měl odklad právě pro hyperaktivitu, nesoustředění, horší grafomotoriku, sociální nezralost, nejhorší asi ta nesoustředěnost, úplný opak staršího, za ten rok udělal velký pokrok v grafomotorice, lépe se soustředí, ale nevydrží, naštěstí teda ve školce nebyli stížnosti, tam „jen“ občasvyrušoval když paní učitelka něco říkala, je to asi půl r co začal trochu číst, baví ho čísla, ale je vzteklý, výbušný, jak sem už psala nevydrží co ho nebaví, umí být i sprostý, různě komolí sprostá slova, aby to nebylo poznat co říká, ale neví co znamenají, od minulého roku chodíme ke klinické psycholožce, u ní se sice hýbe, kouká všude možně, málo mluví, ale říkala, že jsou horší děti, v PPP u odkladu říkali, že má počínající ADHD ale vše se pak uvidí ve škole, naštěstí doma a venku se chová hůř než ve školce, občas vykřikuje, mluví hlasitě, hádá se, dělá pěstičky, bojuje… už od miminkabyl jiný než starší brácha, ten byl hodně klidné miminko kam sme ho dali, tam byl, hrál si hodiny s autama, mladší také miluje plyšáky, různé figurky má i své zvukové miminko, které si v pěti letech moc přál, miluje děti, rád pomáhá, ale bojuje za své. Chtěl by strašně doma miminko. Od půl roku docházíme na rhc skrz opožděný vývoj pravéstrany noha/ruka, chodit začal ve 22měs, jinak je dotykový, rád se tulí, mazlí, chce hladit po ruce, vlasech, zádech.. pořád mu říkám, že se sprostě nemluví, nekřičí, nesmí ubližovat, což dělá „jen“ doma ve školce naštěstí ne, kdyžmá udělat něco co nechce, tak řve, dupe, psycholožka teda říkala, aby si dupnul, aby to ze sebe dostal, měl by si uvědomit, proč se vzteká, což m u zatím nejde, má si místo vztekání kreslit, lepit puntíky, ale to nestíhá, vztekání křik je rychlejší, takže toto nám zatím nejde, neumí si třeba říc ok neva, prostě vybouchne. No sem hodně zvědavá na tu školu, snad nebudou nějaké negativní ohlasy ze strany učitelky také byli se školkou na výletě, kde skákali na nějaké gumové trampolíně polomíč a on začal vidět vše i sebe modře/fialově /růžově bolel ho hrudník, tak somaticky prý ok, ale to barevné vidění je od psychiky. No jen doufám, že se nebude ve škole prát. Ohledně zácpy nechodil kolem pěti let třeba dva týdny, měli sme vynechat bílou mouku, cukr dala nám na recept práškový roztok, který není návykový, jen si nevzpomenu na název, zkusím se někam kouknout, asi po půl r to vše přešlo, ale byl to boj. Do čtyř let pil večer um.
Tak nám všem přeju lepší dny a veselé hodné děti, také občas syn vypadá jak nevychovaný, ale je prostě trochu jinačí, nejhůř to asi snáší tatínek, a to je s ním méně než já, ale když jsou doma oba kluci a ještě táta tak to je boj! Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí