Adopce synovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24592
24.10.24 13:13

Ať jste v poměru jakémkoli, taky se v tom nevyznám, zajděte se poradit na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
24.10.24 13:14

Žádnou adopci soud nepovolí, dítě má otce i matku. Ospod může dítě u vás umístit, určit někoho z vás jako opatrovníka, maximálně vám ho dá do pěstounské péče. Nechápu, jak můžeš uvažovat o adopci. To fakt nefunguje tak, že si ho adoptuješ na chvíli a pak ho zase vrátíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76040
24.10.24 13:22
@Janli píše: Více

no tady to nevypadá, že by bylo dítě kam vrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.10.24 13:25

@Keyllah ono stačí vědět, že je teta, takže není linie přímá. Jinak si myslím, že ta babička je matka tatínka nebo maminky chlapečka a zakladatelka se do rodiny přivdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.10.24 13:26

@Racochejl88 A ještě postup - v první řadě se bude řešit schopnost otce se o dítě postarat, což tady asi úplně nebude. Pak se bude řešit, kdo jiný by se mohl postarat, takže budete na řadě vy. V situaci, kterou jsi popsala, si myslím, že návštěvou OSPODu nemůžeš nic zkazit. Poradí ti, jak postupovat. Zájmem dítěte je zachování rodinných vazeb, takže pokud se o chlapečka staráte a chcete starat, tak o něj nepřijdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:27

O @Janli já o ní neuvažují. Byl to nápad švagra otce dítěte. Vím že je více forem.. adopce, pěstounská péče atd.. já osobně se v tom přímo nevyznám. Vím že jde o péči dočasnou, aby měl čas se postavit na své vlastní nohy… Já mu ho nechci brát nebo něco takového. Chceme mu pomoct!!
Je to můj švagr, za manžela mám jeho bratra. S manželem a dětmi žijeme v jedné domácnosti a tchýně, matka otce malého žije ve své domácnosti.
Chtěla jsem jen radu co v takové situaci dělat, necekala jsem že budete soudit a řešit jiné věci. Chci mu pomoct a nevím jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 13:29
@Racochejl88 píše: Více

Tak pokud jsem dobře pochopila, pomáháš mu víc, než dost. O dítě se staráte, vychováváte, nějak se finančně podílíte. Co by se mělo změnit, pokud bude mít jiné zákonné zástupce než vlastní rodiče? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:30

@ally123 děkuji. Zajdu tedy na OSPOD, aby nám poradili. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
24.10.24 13:32

Nechápu, v čem shledáváte rozdíl po adopci oproti současnému stavu… když se aktuálně o dítě stejně plně staráte.

Z tvého příspěvku tak nějak skrytě vyplývá, že to chcete udělat vlastně otci navzdory :think: a v tom případě máte smůlu, žádné osvojení bez jeho souhlasu provést nelze.

K tomu, abyste švagrovi pomohli, si nepotřebujete jeho syna jakkoli právně nárokovat, v tom snad opravdu pomoc nespočívá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:33

@unuděná jak mám řešit školu? Doktory? Nikdo se semnou bavit nebude. Matka nemá zájem.. tatínek na tohle kašle. Malý má epilepsii a na kontrolní vyšetření ho nikdo neobjedna…
Manžel má v péči svoje děti z předchozího vztahu, znám je 13 let, jsme manželé a stejně se semnou nikdo bavit nebude…tak třeba pro to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
24.10.24 13:33

@Racochejl88 Adoptovat dítě, než si otec srovná život, nejde. Adopce je napořád, to dítě je pak tvoje, jako bys ho porodila. Navíc to, že má otec dluhy, není důvod pro zbavení rodičovských práv. U vás by připadalo v úvahu opatrovnictví nebo příbuzenská pěstounská péče. Jestli se nepletu, o obojím rozhoduje soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:35

@BohunkaP ale on s tím souhlasí. Byl to jeho nápad, protože ví že nemá finance a i když je tady, tak se nestará. To máme dopustit aby z toho byl problém? Škola si ho záda na schůzku a on nic.. lékaři nic.. co mám dělat? Mám synovce v tom nechat vykoupat, protože hnusné řečeno má rodiče na baterky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965

Tak to ale řeš „ty a manžel“, ne „ty a tchýně“…otci dítka je kolik? ještě chodí do školy? a matce? a rodina matky ho nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76040

@BohunkaP no přesně tak, ona je naprosto cizí osoba, tak nemůže řešit školu ani lékaře, proto hledá možnosti, jak to udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 13:36

Pokud je otec ochotný podstoupit martýrium ohledně adopce, proč by nebyl ochotný například napsat do školy plnou moc, že můžeš zjišťovat informace o dítěti? Nebo zavolat k lékaři a objednat ho na vyšetření? A jak JEMU konkrétně pomůže, že bude dítě adoptované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný