Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucad77 píše: Více
Ale klidně at zažádají, jen at se netváři, ze to bez toho nejde. Nehlede na to, že původní prispevek byl, ze chce aby se jeho otec sebral a zacal se starat a po 7 stranach diskuze je to najednou jinak.
@stinga píše: Více
Elektronika je dobrý sluha, ale zlý pán. Rodič si snad může ohlídat, aby u toho dítě nebylo 24 hodin denně. Myslíš, že ho ty dvě hodiny týdně spasí a že na tom bude lépe než děti, co mají povolenu třeba hodinu denně? V čem? Jak se to projeví? Měl by se najít rozumný kompromis, ne ode zdi ke zdi.
Může, ale ať si za prvé ujasní co chce, její příspěvky si rozporuji a za druhé by se měla zamyslet, zda je to opravdu v tuto chvíli nevyhnutelné a prospěšné pro to dítě. Hele máma ho nechce, z nějakého důvodu, to je jedno, ale on to bude vnímat tak, že ho máma nechce. A teď ještě do toho by měl podstoupit „výslechy“ někoho ze sociálk, takže pro něj cizích ženských a vezmou ho i tátovi? Vím, že to tak úplně není, ale dítě to může takto vnímat. A může to tetě záchrankyni dát například v pubertě sežrat. Nemělo by jít především o něj? Já bych to úplně chápal, kdyby to bylo nevyhnutelné, něco tomu klukovi hrozilo, ale to mi v tuto chvíli nepřijde, jasně možná to dojde do takového stavu, že se tomu nevyhnou, pravděpodobně ano, ale je to opravdu nutné v tuto chvíli? Já si to nemyslím, už jen třeba z důvodu, že se otec může ještě sebrat, nemusí, ale může a pokud se vzpamatuje ve fázi, kdy bude mít dítě v péči, bude to snazší, zejména pro toho kluka, než ho pak opět, až on se zzije ze situací v rodině tety zase stresovat až by se opět řešilo zda dítě vrátit do péče rodiče. Mě to prostě v tuto chvíli přijde zbytečně ukvapené, pokud otec dítě nějak neohrožuje. Kdyby z něho měl kluk strach, nechával ho samotného doma, nějak mu ubližoval, tahal ho po hospodách, ok, bylo by to úplně něco jiného a bylo by to na předběžný opatření, tam by šlo do tuhého. Ale nic takového zakladatelka nepíše, vím, že to myslí dobře, ale přesto si nemyslím, že je to teď v tuto chvíli nejšťastnější řešení, co pro kluka udělat, když se tak jako tak může v tuto chvíli starat. Není to žádný otec roku, jeho se nezastávám, ale pro to malé dítě je to pořád rodič, at je jakýkoli a už jen proto, je za mě na takové rozhodnutí v TUTO chvíli ještě čas. Protože dítěti v tento moment nic vážného nehrozí.
@Matt 02 píše: Více
no samozřejmě, že ho ten otec neohrožuje, ten otec se o něho nestará vůbec a žije si svým vlastním svobodným životem, a ví že se o kluka někdo postará, a možná by mu bylo i úplně jedno, kdyby se o něho nepostaral nikdo,
nechodí s klukem k doktorovi, a neléčená epilepsie asi není nic, co bychom pro dítě chtěli, on je mu ten kluk totiž naprosto ukradený, kluka nechce matka, nechce ho otec a když ho chce zakladatelka, která neobratně napsala slovo „adopce“, protože se neorientuje v této problematice a neví, jaké druhy péče existují, tak tady dostane vylágoš, že chce kluka ukrást, nebo co,
a naše zákony neumožňují zbavit rodiče rodičovských práv a nikdo kluka tomu tátovi, co na něj zvysoka s.ere, nesebere - a naše zákony v tomhle ohledu také nejsou vůbec dobré, Norsko je na jedné straně nesmyslného odebírání dětí za naprosté banality a my jsme na druhé straně, kdy bio rodiče jsou nade vše, i když děcka jsou hladové, zmrzlé, špinavé, týrané - bio rodina je u nás Bůh, občas to dopadne tak, že někdo zavraždí malou Valerii - beztrestně, a co, jedeme dál,
nebo matka utýrá starší dítě, porodí další a to v „pohodě“ ze strany sociálky „vychovává“
zakladatelka a její tchýně jsou jediní lidé na světě, které osud toho chlapce zajímá, tak zakladatelka dostane vylágoš - nepochopitelné tady
tak ale rady, ať kluka, kterého nic nebaví, strčí před počítač jsou tragické
@Matt 02 a ještě, ten otec se s klukem neučí, nepíše s ním úkoly, nechodí s ním k odbornému doktorovi a nic - jako dle OSPOD klukovi nic nehrozí, není to smrtelné, ale když už teď bude vidět, že se nemusí učit, navíc mu začnou třeba intenzívní epileptické záchvaty, což teda nebezpečné může být - prostě kluk má šíleně znevýhodněný start do života, žádnou výchovu, nebýt tety a babičky - vědomí, že na něho rodiče s.erou, to všechno se na něm podepíše zcela jistě a pozitivní to nebude, ale přežije, to jo, to teda asi stačí - smutné, moc smutné ![]()
@stinga píše: Více
Je to smutný, já netvrdím, že ne. Je určitě dobře, že se o něj babička a teta chtějí postarat. Ano měli by rodiče, ale ti to momentálně nedělají. Souhlasím, že se to na něm podepíše a hodně, ale právě proto by to chtělo vše v klidu promyslet a uvažovat s rozumem. Zakladatelka ten první příspěvek napsala jinak, než potom zbytek, nevím, že by takové zásadní informace neuvedla na začátek, no možné to je ale těžko říct. Prostě zákony jsou jaké jsou, tak jsme jí chtěli jen vysvětlit, že to tak easy není, jak si to představuje, myslím, že to nebylo myšleno zle. Z mojí strany určitě ne. Už jen to, že otec žije ve stejném baráku, dříve to spousta lidí využívalo, děti byly normálně s rodiči a papírově byly v péči příbuzných na stejné adrese, kvůli příspěvkům i proto se to zpřísnilo. Nevidím nic špatného na tom, zakladatelku informovat, že to prostě není tak úplně snadné a je jedno, co si o tom myslíme, já si také myslím, že někdy je tento postup špatný, ale jak je to v tomhle případě těžko říct, to my nerozhodneme a zákony také nezměníme. Že to má kluk hrozně těžké a že by se tohle stávat nemělo žádnému dítěti, to tu nikdo nerozporuje. A máš pravdu i v tom, že by se s ním měli učit, řešit jeho zdravotní stav, vychovávat ho a pečovat o něj rodiče, to je samozřejmé, bohužel tady to tak není ale pokud zakladatelka chce, tak se může o kluka starat dál i bez soudně určené péče, minimálně prozatím. Ale je to samozřejmě na ní. Uznávám, že minimálně ta komunikace se školou a lékařská péče problém být může, to ano.
Příspěvek upraven 24.10.24 v 22:36
@ally123 píše: Více
Jak nemůže?
Moje známá má od prázdnin v péči malou vnučku. Říkala, že má nárok i na příspěvek, který pobírají pěstouni. Soud rozhodnul, že bude u ní. Rodičům byla odebrána, protože opakovaně hádky, policie, agrese, vzájemné vyhazování z bytu. To malé tam zůstat nemohlo. Takže je v péči babičky. Ona jediná se mohla o dítě postarat. Aby nešlo do domova.
@Kelsey1 píše: Více
To ano může jí mít v péči a ano má nárok i na příspěvek cca 8000 to jo, ale nemůže si jí, ho adoptovat. Babička nebo děda nemůže být nikdy adoptivní rodič, pěstoun samozřejmě ano, myslím že takto je to myšleno.
To ovšem není adopce ale pěstounská péče mezi příbuznými.
A adopce je v tomhle případě nesmysl ani to nejde, nicméně jiné formy péče možné jsou.
Příspěvek upraven 25.10.24 v 07:29
@mag píše: Více
Jj, blbě jsem to napsala. Myslela jsem pěstounství.
Tak si otevři občanský zákoník a přečti si § 804. Babička je linie přímá a nemůže dítě adoptovat. Pokud někdo bere pěstounský příspěvěk, tak z toho snad vyvodím, že je pěstoun… ![]()
Jinak já už sem pro svůj klid psát a nahlížet nebudu. Svůj názor na řešení jsem napsala - tj. dojít se poradit na OSPOD, protože tam vědí, co konkrétně tam maminka chlapečka podepsala a co OSPOD ve vztahu k tomu chlapečkovi a jeho rodičům řeší. Nejvhodnějším řešením mi přijde pěstounská péče - nejlépe zakladatelskou a jejím manželem, protože babička už asi nebude ve věku, aby se jí chtělo chodit s dítětem po lékařích a do školy řešit průšvihy.
Zakladatelce i chlapečkovi přeji, ať se vše vyřeší k jejich maximální spokojenosti! Já osobně lidem, kteří jsou ochotni pečovat o cizí dítě, které je v situaci, kdy se o něj biologičtí rodiče nestarají, obrovsky fandím ![]()
https://nahradnirodina.cz/…ounska-pece/
https://www.adopce.com
@Matt 02 píše: Více
Zakladatelka to napsala zmateně a asi nesprávně, protože tomu sama nerozumí a proto si přišla pro radu. Některé příspěvky směrem k ní jsou zbytečně útočné a taky to nechápu tu potřebu tu každého seřvat.