Adopce synovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
24.10.24 14:25

@unuděná popřela.. jedna věc, je ta, že mu sice nevěřím… Ale nebudu negativní a budu věřit, že se srovná a vše bude jak má být. Pokud ano, tak to bude super! Ač mám o něm pochybnosti, tak když se bude snažit něco změnit, ráda pomůžu i jemu.
Hold jsem přecitlivělá a hysterická.. někteří mě nařkli z toho, že chci něco komplikovat a vymazat ho z rodičovských práv. Asi jsem hloupá, že se mě to dotklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 14:27
@Racochejl88 píše: Více

To si spíš myslím, že chce on, aby měl klid :? Proto ti tu holky radí způsoby, jak ho z jeho povinností nevyvázat a zároveň mít možnosti za kluka rozhodovat, kde to je potřeba. Ale opravdu si nejsem jistá, že ho zvládneš dotáhnout na OSPOD a případně na soud, kde se tyto věci budou řešit :? Snad se pletu a nebude dělat potíže. Ale soudě dle toho, že není schopen ani ho objednat k lékaři, si myslím, že nepletu :? Institucí se asi bojí jako čert kříže, což je v jeho situaci pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.10.24 14:28

Podle mne teda dostala naloženo dost :,( A pro ty, co si myslí, že vše vyřeší plná moc - pokud soud řekne, že otec není schopný se o dítě starat, tak je jí plná moc k ničemu, řeší tedy správně náhradní formu péče o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
24.10.24 14:29
@Racochejl88 píše: Více

Nějak nechápu. Psala jsi, že se v tom nevyznáš, tak jsem se ti snažila poradit, proč adopce ne a jaké máte jiné možnosti. Nikde jsem nic nepsala o tom, že chceš někomu sebrat dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 14:30
@ally123 píše: Více

A který soud by tohle měl rozhodovat a na popud čeho? To by ho musel někdo udat třeba na sociálku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21996
24.10.24 14:39

Žádný soud nebude nic řešit, pokud k tomu nedostane konkrétní podnět.

Kdo a proč by ho tady měl dávat?

Plná moc od otce to samozřejmě vyřeší - resp. vyřeší naprostou většinu všech běžných provozních věcí, které vyvstávají při obvyklém způsobu života s dítětem. A jelikož otci evidentně nejde o nic jiného než aby měl klídek a o dítě se staral někdo místo něj (tak, jak se to děje doposud), nemá nikdo nejmenší důvod tahat věc někam po soudech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24616
24.10.24 14:40
@Matt 02 píše: Více

Vždyť psala, že otec není kolikrát doma, že chlastá. To je zajímavé, kolika z vás to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24616
24.10.24 14:41
@BohunkaP píše: Více

A tebe by tohle bavilo? Živit a šatit a pořád někde něco poptávat na dítě, ke kterému nemáš žádná práva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24616
24.10.24 14:44
@Keyllah píše: Více

A že se teda to pěstounství a opatrovnictví pořád v republice řeší, když stačí na všechno jen plná moc. Tobě by nevadilo se starat o dítě, ke kterému nemáš vlastně žádná rodičovská práva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 14:48
@lucad77 píše: Více

Tak tyhle věci se snad nedělají pro pobavení, ale proto, že to je způsob, jak pomoci dítěti, ne? :nevim: Jaká konkrétně práva vyplývají z rodičovství? Sleva na daních tak jedině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.10.24 14:48

Ano ale to je právě ono, až v situaci, kdy by bylo soudně rozhodnuto, že ani jeden ze zákonných zástupců není schopen nebo ochoten se o dítě postarat, až potom, přichází na řadu příbuzenská pěstounská péče, ta má vždy přednost před jinou formou náhradní rodinné péče, stejně jako jakákoli forma náhradní rodinné péče má přednost před ústavní výchovou. Ale některé si to představujete jak Hurvínek válku. V první řadě se Ospod musí snažit sanovat biologické rodiče. Takže s velkou pravděpodobností bude přidělen rodině kurátor, který bude mít nad otcem dohled, bude s ním i s dítětem pracovat a teprve potom, co se neuchytí tyto pomocné pilíře a bude to k ničemu, tak přichází na řadu jiné možnosti. Není to tak, že zakladatelka půjde na Ospod a kluka jí svěří. To by bylo pouze v případě, že je dítě ohrožené na zdraví nebo životě nebo v případě osiření, nástupu zákonných zástupců do výkonu trestu, na léčení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24616
24.10.24 14:49

Tak o plné moci třeba zde:

https://www.klickevzdelani.cz/…e-vzdelavani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24616
24.10.24 14:50
@unuděná píše: Více

Jo tak bezva. Se divím, že to tak nedělají všichni a pořád otravují soudy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21996
24.10.24 14:51

Jestliže chci pomoci svému synovci, tak na to, abych ho i nadále živila a šatila (když už to stejně dělám), nepotřebuji získat štempl, že je papírově „můj“.

A pokud už bych ho potřebovala opravdu tak zásadně, nezakládala bych bezpředmětné diskuse, ale řešila věc přímo s OSPODem, který jediný může vymyslet nejlepší řešení pro tu konkrétní situaci.

Nicméně o mně to není a do spřádání bezpředmětných teorií a spekulací „coby kdyby“ se dál pouštět nehodlám, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.10.24 14:53

Vadí to, je to špatně samozřejmě, ale zákony hovoří jasně. Já jsem abstinent, ale pracovně vidím, kolik dětí žije v podmínkách kde se chlastá a bohužel to není důvod k odebrání dítěte. Pokud dítě nezůstává samo, což nezůstává, je o něj v nepřítomnosti otce postaráno. Sice jinak, než by mělo být, ale je to právě proto přesně ten případ, kdy to nepůjde tak snadno, pokud ne údolí zákoní zástupci souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný