Adopce synovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
24.10.24 13:37

@Kvestorka já už nevím jak to uvést na pravou míru. Já se nevyznám v adopci.. vím že je pěstounská péče a jiné.. nevím která možnost je vhodná, aby až si srovná život měl malého zase v péči on.. já mu ho nechci sebrat! Já mu chci jen pomoct a tady jsem chtěla jen radu. Už se cítím jako krava, která chce někomu vzít dítě. Tohle jsem fakt nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 13:39
@Racochejl88 píše: Více

Poslouchej, ale pokud on si nechce nechat pomoct, tak mu nepomůžeš :nevim: To je potřeba si uvědomit. Proč myslíš, že si začne dávat do pořádku život až dítě nebude papírově jeho? Proč to nedělá už teď? Proč se nezačne snažit a spolupracovat aspoň s tou školou a lékaři? No protože je prostě deb.il a nezačne nikdy. Jen se elegantně zbaví vyživovací povinnosti na dítě a dost možná ho pak už nikdy neuvidíte. Jste ochotni podstoupit toto riziko??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41033
24.10.24 13:40

a co na to říká manžel? on by do toho šel?
Ty to opravdu zvaž, o kolik dětí by jsi se takto starala? rodina maminky nebude bojovat? oni jsou oba na SŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
24.10.24 13:42

Dojdi se poradit na OSPOD - ideálně i v přítomnosti toho otce.

Tohle, co tady vymýšlíš, jsou hlouposti, kterými celou situaci jen zkomplikuješ.

Věci do školy a ledacos dalšího se dá řešit na základě notářsky ověřené plné moci, na to nepotřebujete žádné svěřování, osvojování a blablabla. Každá instituce, s níž bude potřeba něco ohledně dítěte řešit, ti ráda poradí přesně, co od tebe pro vyřešení té které situace potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.10.24 13:42

Adopce určitě ne, adopce je nezrušitelné osvojení. Buď je zde varianta svěřenectví, to je podobné pěstounství, o dítě pečuje osoba dítěti blízká, nejčastěji příbuzná. Rodičům zůstávají práva i povinnosti, mají vyživovací povinnost, pečující osoba má omezena práva rozhodovat, o všem rozhoduje soud. Nebo potom pěstounská péče nezprostredkovaná. Ta se dělí na příbuzenskou a nepribuzenskou, nepribuzenska musí být ale dítěti blízká. Tohle jsou varianty. My možná budeme nuceni jít také do jedné z těchto forem, zatím u nás nezletilá švagrová žije jen neoficiálně, po domluvě s matkou. Pokud to tak půjde dál, uvidíme jak to půjde dál, pokud se vztahy s matkou, s mojí tchýni, nějak nezlepší a nezačne se chovat trochu jinak, půjdeme pravděpodobně do té příbuzenské pěstounky, ale zatím do toho nechceme nikoho tahat. Ve vašem případě je to ale za mě zbytečné, pokud otec dítěte žije v jednom domě a nějak funguje, měl by si ho vzít do výhradní péče on, jako jeho rodič a zákonný zástupce. Vy mu můžete vypomáhat. Ale na adopci rovnou zapomeňte, to je hrozná kravina, ke které není absolutně důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:44

Ať už půjde o jakoukoliv formu péče.. švagr přišel s tím, že prostě na to nemá ani finančně ani psychicky… Poprosil o pomoc. Jsme rodina! Ptal se svojí mámy - mé tchýně a mě, zda by jsme do nějaké péče šli. Tchýně ma nějaké problémy, takže mu pomůžu já. Chce to udělat takhle.. tak co mám tedy dělat? Neustále ho nutit a dohánět, aby někam zavolal, něco zařídil? Máme 4 děti, a já se věnují rodině a ne abych neustále řešila, že není schopný něco zařídit. To pro mě bude jednodušší si tohle zařídit sama a přizpůsobím tomu vše. Stejně už se starám a ráda! Ale ty lékaři jsou problém! Bere léky.. mě je nikdo nenapíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
24.10.24 13:44
@unuděná píše: Více

Třeba v tom, že o něm budou moci rozhodovat, vyřizovat mu různé záležitosti, škola, doktor, když současní zákonní zástupci nefungují? To fakt není jedno. Otec i matka dítěte jsou evidentně k ničemu. Řešením by byla pěstounská péče ze strany prarodičů nebo strýce a tety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:47

@BohunkaP Blablabla? Jako fakt? Takže místo toho, aby se to napsalo, že takto to řešit nemusím, že lze udělat tohle a tohle a budu moct vše v klidu řešit, mě tu budete soudit a dělat že mě, že něco komplikují? Co to je? Já si ho do žádné péče vzít nemusím. Hledat jen řešení. Sorry že nejsem tak chytrá a jsem taková pipina že prosím o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.10.24 13:47

Pořád píšeš, že jemu chcete pomoct postavit se na nohy. To přesně se stane jak, tím, že ho vyvážete ze všech rodičovských povinností?? Chápu snahu pomoci dítěti, na kterého otec kašle, ale nechápu snahu pomoct jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
24.10.24 13:48
@BohunkaP píše: Více

Takže zákonní zástupci vlastně nemají povinnost se sami starat, stačí, když někomu dají plnou moc, tu budou všude a vždy všichni uznávat, třeba i roky, a oni budou free? To bych chtěla v praxi vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41033
24.10.24 13:52

Tak znovu-) řešit to musíš ty a manžel, ne ty a tchýně! proč nenapíšeš, co rodina maminky? ta pomoct nemůže? a rodičům je kolik když chodí do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
24.10.24 13:52
@stinga píše: Více

No, na obojí stačí jeden podpis a neni potreba nic soudně resit. A tedy upřímně u bezneho doktora se nikoho ani nenapadne zeptat, zda ta zena, ktera prisla s ditetem je matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41033
24.10.24 13:53
@lucad77 píše: Více

tak pokud by nebyl nějaký problém a plná moc by byla na vše? :think: reálně, v čem nemůžeš jinou osobu na základě plné moci zastupovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
24.10.24 13:54

@unuděná mě nejde o to ho vymazat!! Chtěla jsem jen poradit co dělat! Jestli to jde i jinak, abych měla nějaka práva řešit školu, doktory, vyšetření u psychologa.. tak budu vděčná za radu a budu tak postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.10.24 13:55
@lucad77 píše: Více

Ale ten otec tam je, bydlí ve stejném baráku, tak snad do školy a k doktorovi může jít on. A kdyby to byl problém, tak příbuzenská PP buď prarodičů nebo strýce a tety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný