Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucad77 píše: Více
Protože podle toho, jak situaci popsala původně, by takové řešení bylo nejen zbytečné, ale i kontraproduktivní (pokud chci pomoci otci, aby se dal do pořádku a nově nastartoval, těžko můžu začít tím, že omezím jeho práva a právně ho vyšachuju ze života jeho syna).
Jenomže holt na dalších stránkách se ukázalo, že její cíl je úplně jiný a o pomoc otci nejde vůbec, respektive v podstatě se s ním už nepočítá. Čili obrat o 180° ![]()
Tak co ti řekli na OSPODU? Navrhli pěstounskou péči? Až se otec kluka vyhrabe z problémů, tak si o něho může zažádat zpátky. Tam spíš bude vadit, že bydlí na stejné adrese (i když neoficiálně). Tchýně pokud má špatnou psychiku, tak nemá šanci.
Ahoj. Nakonec si půjde o pěstounskou péči žádat tchýně. Obvinila mě, že mi jde o peníze. Já netušila co je v takovém pripade za příspěvky a ani to nevím teď a je mi to jedno. Já chtěla pomoct. Takže ať si vše zařídí sama. Švagr má v plánu se odstěhovat daleko za nějakou slečnou.. má jistotu, že bude o malého postaráno. Nechce pomoct najít práci atd.. takže tak..
@Racochejl88
Udělala si cos mohla
svědomí máš čisté tak hlavně, že bude o dítě postaráno. Co víc dodat. Hodně štěstí ![]()
@Racochejl88 píše: Více
Taky dobře, o synovce bude postaráno. Je dobře že jsi to rozběhla a že ti osud synovce nebyl jedno.
@Racochejl88 píše: Více
aha, smutné,
aby to nakonec nedopadlo, že ty se budeš o chlapce starat a tchýně bude pobírat příspěvky ![]()
@stinga píše: Více
Nikdo příspěvky nedostane, v rodině je na ně nárok pouze v případě, že by bez nich řešili existenční krizi. Tady budou mít nárok na alimenty od obou rodičů.
@Janli píše: Více
To už neplatí, nějakou dobu to tak bylo, ale teď i příbuzní pěstouni dostávají cca 8 a půl tisíce, musí si ale zažádat není automatické jako u PP zprostředkované, ale není pravda, že u PP nezprostředkované, příbuzenské není nárok na příspěvky.
@Matt 02 píše: Více
ano, znám takovou rodinu, kde prarodiče dostávají tento příspěvek, a jsou oba ještě pracující a mají celkem dobrou práci, teda výdělek
@Matt 02 píše: Více
Takže v tomto případě nebudou muset rodiče platit alimenty? To je docela nefér, přehodit takto vyživovací povinnost na stát…
@Mosie píše: Více
Jo platí, ale státu a většinou to jsou minimální částky, protože to jsou velmi často lidi s životním minimem.