Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Máte prosím někdo zkušenosti s adopci synovce?
Jeho maminka se ho vzdala, protože ho nezvládá. Má nějaké psychické problémy a není schopna to řešit. Mají sepsány protokol na OSPODU. Malý je jako by u tatínka. Žijeme společně v baráku. On má spodní patro a my horní. Jenže, kámen úrazu nastává v tom, že oficiálně nemá práci a trvalé bydliště má na úřadu, protože má dluhy. Takže když půjde k soudu, asi to nebude vypadat dobře.
Napadlo nás, že by jsi ho babička nebo já adoptovali, než si srovná život.
Nevíte jak to probíhá a co je k tomu potřeba? Děkuji
No, pokud ho matka nechce, otec ano a reálně ma kde bydlet, tak neni důvod, proč by s tim mel mit soud problém. Jde pouze o svěření do péče, neni jediny duvod do toho tahat adopci.
Tak to je přece pro něj konečně nějaká motivace ne? ne že se postarají ostatní, je to blbost. otec tam je a když má kde bydlet tak s pomocí to snad zvládne ![]()
Děkuji, ale já se ptala jestli někdo neví jak to probíhá..
Jsou tu okolností, které jsem veřejně psát opravdu nechtěla. Když se zajímáte o okolnosti, pro malého bude lepší když dojde na adopci. Týden je pryč, starám se já a tchýně. Když už je doma, courá všude možně, neučí se s ním, chlastá… školu neřeší, po měsíci kdy ho uhání učitelka, se jí ozval a to ještě s mojí pomocí. Stačí Vám to takto proč se na to ptám?
@Racochejl88 píše: Více
počkej, jako že by dítko adoptovala tchýně a ty? ty jsi žena, že? a ty a tchýně máte stejné bydliště?
moc nechápu ty příbuzenské vztahy -) tchýně patří ke komu a ty? ![]()
@Racochejl88 píše: Více
tak jestli ty jsi sestra otce, nebylo by nejjednodušší, kdyby dítko adoptovali prarodiče, tedy vaši rodiče? ![]()
@Keyllah píše: Více
to by nemluvila o tchýni, kdyby byla sestra otce
@stinga píše: Více
pravda
tak pokud je ona příbuzná dítka, resp. s jeho rodičem, tak ale její tchýně není k dítku nic, ne?
nebo naopak, dítě a tchýně patří do základní rodiny a ona je přivdaná, pak ale taky k dítku nemá vztah ![]()
jen teda pokud by šlo o jejího bratra a ta tchýně by byla matka maminky dítka
nicméně to by se taky jednalo o dvě různé domácnosti ![]()
je to zvláštní, spíš bych řekla, že je přivdaná - za druhého bratra? @Racochejl88?
@Racochejl88 Babička vnoučka adoptovat (osvojit) nemůže, ty teoreticky ano. Vzhledem k žijícímu otci by na místě byla spíš pěstounská péče. Nejlepší by bylo dojít na OSPOD a poradit se tam.
Příspěvek upraven 24.10.24 v 13:21
pak by ale neměla k dítku žádný biologický vztah
navíc adopce babičkou a tetou
proč ne jí a jejím manželem, nebo naopak babičkou a dědou? nejsem si jistá, jestli by bylo vůbec možné, aby dítko adoptovaly dvě ženy, které netvoří pár ![]()
@ally123 píše: Více
rozkličovala jsi, v jakém rodinném poměru je zakladatelka k dítěti? ![]()
proto se asi ptá, jestli to tak jde, zřejmě je jí to samotné divné - což je