Adventní věnec z thuje?

2416
11.11.18 13:58

Ahoj. Jednou jsem to zkoušela, nebylo to špatné. Opadavalo to min, než klasicky smrk z lesa. Ale udalo se minto takove,, chudé''. Ted si uz kupuji navazane vence z květinářství, neopadavaji a jsou fakt pěkné. I když to neco stoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
537
11.11.18 14:02

@Petra0009 : no mě to baví, thuje je tu mraky :mrgreen: :mrgreen: , takže ho udělám bohatší. Většinou dělám z jedle, ta opadává min, ale bojím se, že kvůli suchu bude hodně padat i ona. Tak mě právě napadla ta thuje. My ho zdobime spolu s dětmi, takže je to taková naše tradice. A děti jsou hrdí, že si ho udělali sami ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.11.18 14:02

Dělala jsem věnec z tůje loni k adventu :think: Pracovalo se s ní sice hezky, ale vypadala tak jaksi ošuntěle :think: Takže jsme pak stejně přidávala chvojí ze stříbrného smrku a bylo to krásné :*
letos, když jsem dělala věnce na dušičky, jsme objevila strom se střaptými šiškami, jehož chvojí je daleko jemnější než stříbrný smrk, ač je jinak hodně podobné! Nevím, jak se jmenuje, ale práce s ním byla úžasná, obešla jsem se bez rukavic!

Příspěvek upraven 11.11.18 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.11.18 14:03

@Sůvička80 z thuje dělam jen dušičkové, právě že jsou spíš podzimní a hřbitovní. Vánoční dělám z jedle. Neopadavá a není tak pichlavá jako smrk

• Citovat
  • Upravit
537
11.11.18 14:09

@smajlik345 : mě loni v kuchyni opadavala i jedle. Ozdoba na dveřích mi vydržela, ale v kuchyni bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.11.18 14:11

@Sůvička80 ono taky zaleží z jakého stromů to bereš. Jakože když ta jedle je z poloviny opadnutá nebo nahnědla. Tak ty potom opadnou i ty větvičky doma, musí se to brát z kvalitních, zdravých stromů

• Citovat
  • Upravit
lucenka
11.11.18 14:28

dělala jsem pravidelně z thůje a věnce vypadaly pěkně. Ale dávám na ně poměrně dost ozdobiček.

• Citovat
  • Upravit
537
11.11.18 14:33

@lucenka : díky, to mám taky v plánu. Tak to prostě zkusím u a vidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
11.11.18 14:44

Taky jsem delala venec i z thuje.A kdyz se pekne dozdobil,byl paradni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie