Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
atas píše:crazzi píše:ale když máš kreditku a běžnou práci- běžný pohyby na účtě a žiješ v praze a najednou banka vidí, že odešla částka třeba sto tisíc na bahamách tak ti zavolají jestli jsi to ty nebo jde o zneužití…navíc na infolince přesně vědí co a jak zavoláš a automaticky naskočí tvůj profil účet atd, na levé straně poslední platby a pravé hovory atd…a to že někdo provolá rychle 2000 korun ani né za hodinu na linkách s vysokou sazbou a pak majitel nahlásí krádež není vůbec podezřelé, fakt:(atas píše:čteš co píšu nebo ne? jasně že jsem to blokla ale nikdo mi neřekl, že už z toho někdo volal mezití než mi ukradli mobil a já to zjistila chápeš???!! a když jsem to blokovala tak už veděli, že mi ho někdo ukradl a že cca třeba před hodinou někdo narychlo provolal 2 litry, za což ten blb na info lince může.Pokud ti někdo šlohne peněženku, musí tě někdo upozorňovat že jí může otevřít a použít tvý peníze?
Pokud ti někdo ukradne mobil, opravdu je nutný tě informovat o skutečnosti, že tvůj mobil umí telefonovat a může si z něj zavolat kdokoli ho má v ruce? Co tě na téhle skutečnosti překvapuje? Proč tě na něco takhle samozřejmého musí někdo upozorňovat?
Blb na infolince opravdu nemůže ani za to, že tě někdo okradl, ani za to že nereaguješ na vyúčtování.
Pokud ti předložím svůj výpis volání, nejsi jasnovidec, abys mi řekla který hovory jsem uskutečnila já a který někdo jinej. Jasnovidec není ani blb na infolince.
Pokud mu voláš s tím že chceš zablokovat číslo, zablokuje ti číslo. Tím jeho práce skončila. Není povinnen ani oprávněn koukat ti do výpisu volání, nic mu po tom není.
Pracovala jsem shodou okolností jak v bance, tak u operátora ![]()
Takže ano, chápu, máš pravdu.
Ale stejně si myslím že to nemusel bejt nutně neochotnej blb. Ono totiž v callcentrech operátorů sedí hrozně moc brigádníků, a ti mají ty oprávnění dost osekaný, do podrobnýho výpisu nemají přístup všichni.
Navíc pokud běžně provoláváš kolem pěti, šesti stovek a teď to vyletí za hodinu přes dva tisíce, tak s Tebou souhlasím že je to neobvyklej pohyb, ale pořád jaksi míň, než Tvůj příklad se sto tisícema a bahamama. I operátor má tyhle kontrolní mechanismy. Asi ty dva tisíce pro zachycení ještě nebyly dost, nebo je hodina málo, to my dvě spolu těžko vyřešíme.
To ale není důležitý.
Mě jen trochu nesedí, že Tě někdo okrade, a ty nejsi naštvaná na zloděje, ani na sebe, ale na zaměstnance callcentra. On za to přece nemůže. Pokud jsi po něm chtěla jen to zablokování, tak svůj úkol splnil. Mohl by samozřejmě sám od sebe nabídnout, že se Ti do toho výpisu mrkne, ale za situace že mu tam dalších třicet klientů čeká na lince na obsloužení, tak se ani nedivím že dělá jen to o co výslovně požádáš. Pokud bys po něm výslovně chtěla, ať se mrkne co se na tom čísle za poslední hodinu dělo, tak je samozřejmě v jeho silách to udělat.
Na druhou stranu, i kdyby, co přesně by to v tu chvíli změnilo? Stalo se, už s tím nic nenaděláš
, zaplatit to stejně budeš muset. Budeš to třeba vědět s předstihem, dřív než Ti příjde výpis domů.
Ale pokud jsi to z dvou tisíc nechala narůst na deset a vymáhání externí firmou, to se opravdu nestane jen tak. S operátory je překvapivě v tomhle dobrá domluva, existují splátkové kalendáře, těch upomínek chodí kopec a i volají a připomínají se, takže vědět to třeba o čtrnáct dní dřív by Tě asi nespasilo.
@atas Tak snad ti nejdříve domů přišel výpis, tak jsi věděla, kolik zloděj provolal.
Kdepak holky, Atas za nic nemůže, vinen je blb na infolince! ![]()