Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Chci se zeptat je někdo studentem 2. a vyššího ročníků VŠ a má debetní stdentský účet (G2, Gaudeamus) u Komerční banky?Já mám domluvenou schůzku na pondělí a dle operátorky splnuji když donesu potvrzení o studiu všechny podmínky k získání debetního účtu.
Chtěla bych se zeptat na nějaké info:
1. Opravdu takhle každý ho dostane? Nebo je to jen vstupní rozhovor a pak se uvidí?
2 . Když dostanu studentský debetní účet za jak dlouho vlastně budu moci jít do minusu? Další kalendářní měsíc? Jak jste to měli Vy?
3. Je to to samé jako kontokorent? Budu vděčná za každou odpověd- ale jen k tématu tak nějak. Díky
Mě osobně přijde, že dnes dají debetní kartu komukoliv a vůbec je nezajímá, že ten člověk nevydělává. Mě to nabízeli už tisíckrát a já jim vždycky řekla, že nic nechci, že studuju a neměla bych to z čeho splácet a ona začala říkat, jak jsou tam nízký úroky a že stačí splácet po malých částkách a bla bla bla. No, jediné co pomohlo byl to, hned je poslat do prd… a byl klid. Vnucovat lidem bez peněz debetní karty a pak na ně posílat exekutora, ne? Jejich myšlení mi hlava nebrala.
Liduše píše:
Mě osobně přijde, že dnes dají debetní kartu komukoliv a vůbec je nezajímá, že ten člověk nevydělává. Mě to nabízeli už tisíckrát a já jim vždycky řekla, že nic nechci, že studuju a neměla bych to z čeho splácet a ona začala říkat, jak jsou tam nízký úroky a že stačí splácet po malých částkách a bla bla bla. No, jediné co pomohlo byl to, hned je poslat do prd… a byl klid. Vnucovat lidem bez peněz debetní karty a pak na ně posílat exekutora, ne? Jejich myšlení mi hlava nebrala.
ta se něco splácí? mě bylo řečeno, že budu platit 20 kč měsíčně poplatek a mám vždy 180 dní na to abych tam po dobu 24 hodin minimálně měla plusový hodnoty+ peníze na poplatky´= minimálně plus cca 50 kč a pak zase můžu další den čerpat až - 20 000…
Taky by mě zajímalo jestli mi ho zítra zřídí tak zda až vyjdu z banky budu moci jít do mínusus atd…
Já měla normálně měsíční splátky (teda bych měla). Tak jestli víš, že za 180 dní budeš mít plonkovejch 20 tisíc, tak do toho jdi. Já teď vydělávám a bylo by pro mě dost náročný vyrovnat 20 000. Kdybych každý měsíc dala 4000, tak to mám na 5 měsíců splácení. Já teď občas vlezu do kontokorentu a mám hrůzu z toho, že to nebudu schopná splatit a budu mít každý měsíc dluh.
Liduše píše:
Já měla normálně měsíční splátky (teda bych měla). Tak jestli víš, že za 180 dní budeš mít plonkovejch 20 tisíc, tak do toho jdi. Já teď vydělávám a bylo by pro mě dost náročný vyrovnat 20 000. Kdybych každý měsíc dala 4000, tak to mám na 5 měsíců splácení. Já teď občas vlezu do kontokorentu a mám hrůzu z toho, že to nebudu schopná splatit a budu mít každý měsíc dluh.
tak já studuju a můj průměr výdelku na měsíc je cca 3000-4. Jde ale o to, že mám nepravidelnou brigádu, prostě mě zavolají jak potřebují, takže jeden měsíc mám třeba příjem 8tisíc a ten druhej třeba jen tisícovku, takže bych spíš potřebovala nějakou jistotu jako když přešvihnu paušál abych měla z čeho platit. Jako tedka- nezaplacený jeden paušál a během měsíce mám za 4000 kč upomínky plus mi ještě minulej měsíc ukradli mobil a provolali z něj přes dva litry než jsem blokla simku a ten operátor mi jí sice bloknul, ale už mi neřekl, že mi z toho tolik provolali a já to zjistila až po měsíci kdy mi přišla pohledávka okamžitě spaltit přes 6000 kč jinak, že se to řeší soudní cestou:( Takže část peněz bych okamžitě zítra vybrala a šla do zaplatit. Rozhodně neplánuju žádný pujčky 20 táců, protože je jasný, že během půl roku bych to nemusela zaplatit…
Jinak ten debetní účet ti dali hned? Já mám u komerčky účet a jen chci přidat ten debet. Za jak dlouho po založení si mohla čerpat? Myslíš, že když mi ho zítra dopo zřídí, že můžu hned ten den čerpat do mínusu?
Já fakt nevím jak to je u tohohle. Já si to nikdy nevzala. Využívám jen kontokorent na svým běžným účtu a tam to je dost v pohodě, splatit se to musí do roka, ale každý měsíc se platí úroky. Což asi u toho tvého bude taky.
Liduše píše:
Já fakt nevím jak to je u tohohle. Já si to nikdy nevzala. Využívám jen kontokorent na svým běžným účtu a tam to je dost v pohodě, splatit se to musí do roka, ale každý měsíc se platí úroky. Což asi u toho tvého bude taky.
no prej je to 0,9 procenta z 20 000 kč, což je 20 kč měsíčně v případě, že debet 20 000kč ten měsíc nevyužiju, jako poplatné za rezervaci peněz. takže když pudu do mínusu 6 000 kč tak by to 0,9 mělo být jen ze 14 000kč, mi řekla včera operátorka…
Tak teď tomu moc nerozumím. 0,9% z 20 000 je podle mě 180Kč. Tak mi jako chceš tvrdit, že když vybereš celejch 20 000, tak nebudeš nic platit a stačí pak 20 000 vráti???? Teď jsi mě teda pobavila, tomu neuvěřím dokud to neuvidím černé na bílém ![]()
Liduše píše:
Tak teď tomu moc nerozumím. 0,9% z 20 000 je podle mě 180Kč. Tak mi jako chceš tvrdit, že když vybereš celejch 20 000, tak nebudeš nic platit a stačí pak 20 000 vráti???? Teď jsi mě teda pobavila, tomu neuvěřím dokud to neuvidím černé na bílém
mě to taky přijde divné, ale tohle mi včera řekla operátorka KB …já mám student účet a měsíčně za vedení platím jenom dvacku a ona mi řekla, že 0, 99% z té částky je nákejch 189kč? nebo tak ale ročně, což znamená, že odhadem měsíčně je to okolo dvacky… a nebo je to naopak obráceně- čím víc do mínusu tím větší poplatky…čiže když si pujčím celých 20 litrů tak pak dám těch 19 kč nebo teda 190kč?
no, hlavně si to pořádně přečti, než to podepíšeš. Spíš sázím na měsíční úrok, než na roční úrok. Snad tě nenapalí.
Liduše píše:
no, hlavně si to pořádně přečti, než to podepíšeš. Spíš sázím na měsíční úrok, než na roční úrok. Snad tě nenapalí.
no tak KB je snad tak nějak korektní nejde o lichvu jako u úvěry franta vopička.cz, ale člověk nikdy neví…
taky by mě zajímalo zda dostanu novou kartu i účet nebo ne…nechápu proč tohle ta na stránkách nemají přesně napsáno.ono možná asi málo studentů ten debet účet chce no..
když podepíšeš smlouvu o kontokorentu, tak peníze máš k dispozici za 5 min na účtě - resp. možnost jít do mínusu dohodnuté částky
podle toho jak moc budeš v mínusu se platí úroky měsíčně - za 20 tisíc to jsou rozhodně stovkové záležitosti, tak ty 200-300 Kč měsíčně, tzn. můžeš být půl roku v mínusu 20 tisíc, ale strhne se ti 6×200 Kč úrok
z menší částky je to míň, když budeš 1000 Kč v mínusu, tak ti strhnou úrok třeba jen 20 Kč
splatit musíš jednou za čas, myslím těch 180 dní
z jakéhokoli příjmu ti banka hned strhne ty úroky, tak s tím počítej
ke kontokorentu není žádná platební karta - peníze v mínusu jsou z „fiktivního účtu“ kontokorentového, takže obraty v účetnictví uvidíš popsané jako dne 15.3. úvěr z účtu (kontokorentový), pak bude značeno splátka úvěru, úrok atd… vše se dělá automaticky, jen se neděs, že tam figurují dvě čísla účtů…
Gjoa píše:
když podepíšeš smlouvu o kontokorentu, tak peníze máš k dispozici za 5 min na účtě - resp. možnost jít do mínusu dohodnuté částkypodle toho jak moc budeš v mínusu se platí úroky měsíčně - za 20 tisíc to jsou rozhodně stovkové záležitosti, tak ty 200-300 Kč měsíčně, tzn. můžeš být půl roku v mínusu 20 tisíc, ale strhne se ti 6×200 Kč úrok
z menší částky je to míň, když budeš 1000 Kč v mínusu, tak ti strhnou úrok třeba jen 20 Kč
splatit musíš jednou za čas, myslím těch 180 dní
z jakéhokoli příjmu ti banka hned strhne ty úroky, tak s tím počítej
ke kontokorentu není žádná platební karta - peníze v mínusu jsou z „fiktivního účtu“ kontokorentového, takže obraty v účetnictví uvidíš popsané jako dne 15.3. úvěr z účtu (kontokorentový), pak bude značeno splátka úvěru, úrok atd… vše se dělá automaticky, jen se neděs, že tam figurují dvě čísla účtů…
mě řekli, že je to zhruba 190kč za rok v případě když budu permanetně v maximálním mínusu takže bych tedy za rok měla zaplatit maximálně 190kč…což je asi málo:( ale takhle mi to bylo řečeno, tedka jsi mě trošku viděsila:(
To co ti povídala paní na lince byla sazba pokud debet nevyužiješ.Pokud budeš stále v plusu tak zaplatíš těch 0,9% z 20000 za rok.Pokud budeš v mínusu tak je tam sazba 12% ročně z vyčerpané částky.Tento úrok se splácí vždy na konci měsíce.Takže kdybys byla 20tis. v mínusu celý měsíc tak to hodí určitě něco mezi 200-300Kč.
tady je kalkulačka měsíční výše úroku,jen si tam vybereš typ konta a zadáš kolik budeš v mínusu a už ti to vypočte měsíční úrok