Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já sama jsem alergička ale léky neberu a v porodnici u staršího se na to ptaly a osobně mě oni pozvaly když měl dominik 15 měsíců. do té doby jsem ho kojila a obsypával se na bradě tak jsem to rychle vychytala.nebát se a stát se za svým my jsme s dítětem 24h denně doktor ani ne 20minut
úplně OT, ale můj mladší 16m byl na alergologii, testy mu dělali, klasiku IG, krevní obraz, ale tedy ne prick (kožní) testy, ty jsou prý v našem případě zatím k ničemu, navíc výsledky nebývají až tak super průkazné.. zatím jen zjištění, zda alergický je. .. takže brzy na alergo není nikdy..
jde asi jen o vůli doktora.. ![]()
jinak mám zkušenost, že při rýmách, kašlích se dětem běžně dává fenistil, ale aerius na zánět spojivek jsem ještě neslyšela..
fenistil se bohužel ale nemá dávat dlouhodobě.
Syn ho bral asi 10 měsíců a teď má Aerius.
Proč ty kožní nejsou průkazné?
@GILOTEK píše:
fenistil se bohužel ale nemá dávat dlouhodobě.
Syn ho bral asi 10 měsíců a teď má Aerius.Proč ty kožní nejsou průkazné?
to nemá, navíc hrozně uspává, my ho dávali jen na noc, a jen při potížích, hlavně s ekzémem, aby se nedrbal, a proti otoku nosní sliznice.
Aerius, to je jiný kafe.. ![]()
já ti nevím, ani při nejlepším soustředění jsem nebyla schopná to pochopit, když mi to manžel vysvětloval, budu ho muset poprosit znovu..
a ta alergoložka jen řekla, že to teď dělat nebude, protože to nemá u něj cenu a výsledky nejsou až tak super. přesně takhle, a já se neptala, protože upřímně, mě to až tak nezajímalo, naopak, byla jsem ráda, že ho nebudou tímhle trápit, je ještě malý a teď si užil s pindíkem, chci ho nechat chvíli být…
myslím, že mohou vycházet falešně pozitivní i negativní a pak asi když nemáš konkrétní podezření, je to jako hledat jehlu v kupce sena..
náš nejmenší má ted zánět průdušek má napsané klacid .spiropent nebo tak nějak a samozřejmě fenistil.aurius se dává od roku tak fenistil stejný postup jak u prvního který je astmatik
Ahoj holky. Poradíte, čím uvolnit nos při alergii? Syn bere taky sirup Aerius, ale v noci začal mít ucpaný nos, teče mu vodová rýma, ale jinak nic nevysmrká. Nemáte tip na nějaké kapičky do nosu? Mudra poradila jen mořskou vodu, ale ta nepomáhá. Díky za rady…
@Dasha01 píše:
@Renča88 Aerius dávám dceři kvůli alergii a jednou ho měla předepsaný při rýmě, ale při zánětu spojivek jsem ho nikdy dávat neměla.
@Alex160509 píše:
Ahoj holky. Poradíte, čím uvolnit nos při alergii? Syn bere taky sirup Aerius, ale v noci začal mít ucpaný nos, teče mu vodová rýma, ale jinak nic nevysmrká. Nemáte tip na nějaké kapičky do nosu? Mudra poradila jen mořskou vodu, ale ta nepomáhá. Díky za rady…
Syn měl stejný problém a pomohl spray Nasonex, ale může ho předepsat jen alergolog, obvoďák ne.
Nám Aerius vždy pomohl při různých katarech apod.Obě děti jsou alergici a při potížích, které popisujete nám pomohl - http://www.drmax-lekarna.cz/…p-100ml.html
Pamelu nám vždy dávala babička na mazání na čelo a na kousek vaty do nosu. ted to přidávám klukům když mají rýmu. jde sehnat v lékarně. Nebo alpa s arnikou. Pře zimu jím dávám pít čaj z luchavky. když strašně moc kašlou tak jím pomažu hrudniček sádlem. prí je dobrý psí sádlo a nebo kočičí mast. Já dávám obyčejné sádlo trošku rozehřát a ne moc. pomáhá.
Máte někdo zkušenost s tím, že by po vysazení sirupu bylo dítě furt nemocné? Už ho máme tedy nasazený zpátky, ale zajímalo by mě, zda to tento sirupu může udělat…brali jsme ho trvale od půl roka a teď ve 2,5 letech ho vysadili, od té doby už po páté nemocná, dvoje antibiotika, nasazený bronchovakcom,…
@ivodička a máte udělané na alergologii testy, na co je dítě alergické? Řešíte tu alergii nějak jinak? Přesně tohle jsme měli taky. Náhodně nasazený Aerius. Dítě se uzdravilo z věčných nemocí. Sirup se dobral a zas jely dokola všelijaké infekty. Doktorce to nedocvaklo. Mně bohužel taky. Před tím jsme byli s atopickým ekzémem na alergologii, ale byla tam „ne úplně dobrá doktorka“ a ta mi řekla ať děcku (8 m) nedávám mandarinky
, že to má z toho. Říkala jsem jí, že mandarinky ani nevidělo, ale ona to tím uzavřela. Takže jsem malou trápila až do 5-ti let infekcemi a antibiotiky. Než mi jiná doktorka, na mé usoplené dítě koukla na ulici a řekla: furt nemocná, to se mi nezdá. Byli jste na alergologii? Pak už tam byl jiný doktor a byla z toho alergie na roztoče a ještě pár věcí.
Což už se dalo ošetřit a poléčit. Z dítěte byl jiný človíček
.
Příspěvek upraven 26.02.14 v 11:54
@vendulka72 měla dermorespiracni syndrom už od mala, ale testy se prý miminku neprovádí, jen brali krev na bílkovinu…jinak areius brala hlavně na exem, jinak ecobec a ventolin na astma. Nevím, jestli neustále nemoci průdušek mohou mít souvislost s alergií…astma už nemá.