Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Terem Ty s jednoduchými květy tolik nevyniknou, to je pravda, ale ty plnokvěté jsou úžasné ![]()
@Terem píše:
Critline, na výstavě jsem byla před dvěma lety a taky mě zklamala. Fialky vypadají krásně nafocené v detailu, ale vystavené tolik nevyniknou. Zato mě tam uchvátily streptocarpy. Nevšimla sis, jestli je tam prodávali? Prostě malé květináčky s miniaturní rostlinkou. Chtěla jsem se tam na ně vypravit, na výstavu asi ani nepůjdu.
Ne ty tam neprodávali vůbec. byli vystavené cca 10 kusu. prodávali se jen listy afrických fialek.
Já bych měla zájem
hodím sem ještě nějaké fotky, aby sis taky vybrala ![]()
@critline Ahojky, tak se také hlásím, ať jsou holky pohromadě:-D, jestli můžu tu první a poslední a poslala bych ti dvě své, drobnolistou a bílou:-D ![]()
@LadySi Ty od tebe jsou krásné
Budu ti muset nějaké připoslat ![]()
AHoj. Mám sice dvě fialky, ale oyčejné. Píšu proto, že mi nekvetou…
Dáváte jim nějakou speciální péči, nebo jak se o ně staráte?
Holky tak mi napište do SZ- adresy apod. Jak jste si to posílali?- v pytlíku v něčem vlhkým?
Jinak dneska koukám a dvě nové už raší další lístky. Konečně jsme si namíchala i dobrý substrát tak je to super.
@LadySi píše:
@critline Ahojky, tak se také hlásím, ať jsou holky pohromadě:-D, jestli můžu tu první a poslední a poslala bych ti dvě své, drobnolistou a bílou:-D
Super bílou vůbec nemám ![]()
@DeTer Na jaké světové straně je máš? existuje hnojivo pro fialky.
@critline Nyní mohu nabídnout tyto odrůdy: Mermaid, EK-Sakharnaia Roza, Rozovaia Pantera, Hello Sunshine, Comet Halo, Goluboi Tuman, Buckeye Leprechaun Charm, Midnight Romance, RS- Morskaia Princessa, Deo-Iulian, Guest, RS-Morskoe Chudo, Ruffles Skies, Pink Duchess, Irish Laughter, RS-Bog Solnca, Pat Tracey, Kings Ranson.
http://mujweb. cz/…standard. htm
Všechny si je můžete prohlédnout na této stránce, ale aby nedošlo k omylu, nejsou to mé stránky, jen jsou tam skoro všechny odrůdy fialek ![]()
@DeTer píše:
AHoj. Mám sice dvě fialky, ale oyčejné. Píšu proto, že mi nekvetou…
Dáváte jim nějakou speciální péči, nebo jak se o ně staráte?
Ahoj
ja si teď umíchala substrát- substrát na pokojovky+ substrát na výsev + perlit+ vermikulit-ten koupis v Zoo marketech- je to podestýlka pod plazy.
Jinak všude píšou že fialky nemají rádi příme slunce- mým se nejlíp daří na jiho-západním okně
takže musiš zkoušet. Měla jsme jednu fialku a tam mi nikdy nekvetla ad jsme dělala co jsem dělala- takže šla
Jinak je dobré vylupovat ty malé lístky veprostřed rostlin- podporuje se tím nasazovaní květu.
@DeTer Nijak zvlášť, používám jako substrát supresivní výsevní substrát, vím, že je výsevní, ale já jsem s ním spokojená, protože jiné substráty občas chytaly plíseň a tenhle je proti tomu ošetřen. Hnojím hnojivem na fialky, podle návodu, stojí asi 40 korun. A mám je umístěné na okně na západ, prtože na okně na jih se jim nedařilo…