Africké fialky - výměna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1346
22.5.14 21:38

@Terem Ty s jednoduchými květy tolik nevyniknou, to je pravda, ale ty plnokvěté jsou úžasné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
23.5.14 13:48
@Terem píše:
Critline, na výstavě jsem byla před dvěma lety a taky mě zklamala. Fialky vypadají krásně nafocené v detailu, ale vystavené tolik nevyniknou. Zato mě tam uchvátily streptocarpy. Nevšimla sis, jestli je tam prodávali? Prostě malé květináčky s miniaturní rostlinkou. Chtěla jsem se tam na ně vypravit, na výstavu asi ani nepůjdu.

Ne ty tam neprodávali vůbec. byli vystavené cca 10 kusu. prodávali se jen listy afrických fialek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.5.14 12:40

Kdyby někdo chtěl listy napište. zatím kvete jen tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
26.5.14 12:45

Já bych měla zájem :)hodím sem ještě nějaké fotky, aby sis taky vybrala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
26.5.14 12:48

@critline Ahojky, tak se také hlásím, ať jsou holky pohromadě:-D, jestli můžu tu první a poslední a poslala bych ti dvě své, drobnolistou a bílou:-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
26.5.14 12:50

@LadySi Ty od tebe jsou krásné :) Budu ti muset nějaké připoslat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
26.5.14 12:52

Všechny co mi přišly jsou nádherné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.5.14 12:52

AHoj. Mám sice dvě fialky, ale oyčejné. Píšu proto, že mi nekvetou…
Dáváte jim nějakou speciální péči, nebo jak se o ně staráte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.5.14 12:53

Holky tak mi napište do SZ- adresy apod. Jak jste si to posílali?- v pytlíku v něčem vlhkým?
Jinak dneska koukám a dvě nové už raší další lístky. Konečně jsme si namíchala i dobrý substrát tak je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.5.14 12:54
@LadySi píše:
@critline Ahojky, tak se také hlásím, ať jsou holky pohromadě:-D, jestli můžu tu první a poslední a poslala bych ti dvě své, drobnolistou a bílou:-D :mavam:

Super bílou vůbec nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
26.5.14 12:58

@Saneska :-DD Hlavně, ať se jim daří:-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
26.5.14 12:59

@DeTer Na jaké světové straně je máš? existuje hnojivo pro fialky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
26.5.14 13:03

@critline Nyní mohu nabídnout tyto odrůdy: Mermaid, EK-Sakharnaia Roza, Rozovaia Pantera, Hello Sunshine, Comet Halo, Goluboi Tuman, Buckeye Leprechaun Charm, Midnight Romance, RS- Morskaia Princessa, Deo-Iulian, Guest, RS-Morskoe Chudo, Ruffles Skies, Pink Duchess, Irish Laughter, RS-Bog Solnca, Pat Tracey, Kings Ranson.

http://mujweb. cz/…standard. htm

Všechny si je můžete prohlédnout na této stránce, ale aby nedošlo k omylu, nejsou to mé stránky, jen jsou tam skoro všechny odrůdy fialek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.5.14 13:04
@DeTer píše:
AHoj. Mám sice dvě fialky, ale oyčejné. Píšu proto, že mi nekvetou…
Dáváte jim nějakou speciální péči, nebo jak se o ně staráte?

Ahoj
ja si teď umíchala substrát- substrát na pokojovky+ substrát na výsev + perlit+ vermikulit-ten koupis v Zoo marketech- je to podestýlka pod plazy.
Jinak všude píšou že fialky nemají rádi příme slunce- mým se nejlíp daří na jiho-západním okně :think: takže musiš zkoušet. Měla jsme jednu fialku a tam mi nikdy nekvetla ad jsme dělala co jsem dělala- takže šla :D Jinak je dobré vylupovat ty malé lístky veprostřed rostlin- podporuje se tím nasazovaní květu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
26.5.14 13:06

@DeTer Nijak zvlášť, používám jako substrát supresivní výsevní substrát, vím, že je výsevní, ale já jsem s ním spokojená, protože jiné substráty občas chytaly plíseň a tenhle je proti tomu ošetřen. Hnojím hnojivem na fialky, podle návodu, stojí asi 40 korun. A mám je umístěné na okně na západ, prtože na okně na jih se jim nedařilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí