Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MaWe no má to nějak takhle
příjde mi, že je nemá úplně stejné jako černoši, snad to má trochu řízlé i mnou a bude s tím mín práce, vlasy jí začaly růst nedávno, má teprve 13 měsíců takže zatím nevím co se z těch vlasů vyvrbí, ale na to že má zatím pár kurlin na hlavě tak je opravdu fuška to rozčesat..
@syselinka zkušenosti mám bohaté:-) jedna dobrá rada je nečesat, mám z česání v dětství dodnes trauma…vlasy zavlhka pročísnu jenom rukou, odstraní se tím největší zacuchance..pokud už bys chtěla mermomocí čerat, tak buď Tangle teezer-ale hoodně opatrně nebo hřeben se širokými zuby..mám z česání v dětství dodnes trauma..vlasy mám hooodně kudrnaté, ale jemné, nevím, jak je na tom tvoje malá..jinak určo doporučuju nesmývací balzám, teď má už skoro každá firma..jsou přímo i přípravky na kudrnaté vlásky-zkus mrknout na lookfantastic nebo feelunique, poštovné zadara a máš to tady do týdne..nebo jemný šampón z lékárny, např. klorane s mangem a k tomu ten nesmývací balzám..jen je to pro prtě moc parfemované asi..kdyžtak se ptej, ze ty roky jsem se s vlasama už jakžtakž sžila ![]()
@syselinka hele klíííd, taková trága to zas není..a vy holky ji tady neděste..afro vlastním 31 let(otec Afričan)..afro vlasy jsou jiné kvality než kudrnaté evropské, i když na první pohled mohou vypadat stejně nebo hodně podobně..
@lentilka248 vidíš, že mě to hned nenapadlo zeptat se tebe
kdybych měla ještě nějaké dotazy tak ti napíšu až budu vybírat ty přípravky jo??
@MaWe vy máte holčičku přímo černošku? ono ty vlásky u mulatů mají zas trošku jinou kvalitu..naštěstí pokožku hlavy natírat nemusím..ale šampony je dobré používat hydratační..a opravdu nejlepší zkušenost mám s česáním rukou, je to nejšetrnější(měla jsem před rokem a půl vlasy skoro do pasu po natažení)..teď češu hřebenem, jen když plánuju žehlit..po těch letech bych řekla, že čím míň zásahů, tím lépe..ale v 80.-90.letech jsme dost trpěla(nic moc nešlo sehnat), teď je to už pohoda..
@syselinka jj, jasně:-) taky to prohlížím, co budu pořizovat malému…dle Uz má pusu našpulenou zcela po mě, tak předpokládám, že vlásky taky podědí..ale cpát mu od útleho dětství moje přípravky mi nepřijde úplně oprimální..
Možná bych zkusila toto by být šetrný i pro malé dítě a je na normální až suché vlasy..
@lentilka248 jo malá měla taky na UZ černošský profil - nos a pusinu
jinak budu moc ráda když mi dáš tip co budeš pořizovat malemu na vlásky..zatím objednám nějakou dětskou kosmetiku z toho afroshopu a uvidím.. nebo na tom lookfantastic je taky dětská kosmetika na vlasy??
@syselinka tip viz. výše..dětskou přímo jsme tam nenašla, ale taky jsme to ani moc nehledala zatím..než bude mít malý vlásky, asi ještě potrvá:-) ale cokoli jemného hydratačního by mělo fungovat..a pak ty balzámky, afro vlasy jsou hodně suché, takže pokud možno nechávat volně uschnout..nemusíš ani mýt moc často, nemastí se..já v dospělosti myju denně ale v dětství do puberty max.2× týdně a pohoda..
Tak dětská tam je, a jsou tam přímo šampony a spreje pro snadné rozčesávání..a i hřeben nebo tenhle i na mokré vlásky..tak dobře pořiď a ať se vám daří ![]()
Taky jsem ti chtěla napsat ať zkusíš tangle teezer. Kamarádka má holčičku, teda blondýnku, ale blondýnku. Na pohled má vlasy jako tvoje holčička, jenom je má už delší a hustčí, ale fakt o vypadá jak afro. Nikdo netuší po kom tom má
. A byla naprosto zoufalá, nemohla to ničím rozčesat a tímnhle kartáčem to jde, ale fakt opatrně, nejlépe po koupání. Já ho používám na starší taky, ta má sice vlasy rovný, ale strašně hustý a cuchací. Ta se týden nečesat, tak má na hlavě dredy.
Ale holčičku máš fakt nádhernou.
@syselinka diky za fotky. Ja bych se toho nebala. Znami tady jsou smiseny par a je pravda, ze maly ma ty vlasky jine nez Ambruška, to by mohla mit vlastne Tvoje mala taky. Tak uvidis jak to poroste dal ![]()
@lentilka248 píše:
@MaWe vy máte holčičku přímo černošku? ono ty vlásky u mulatů mají zas trošku jinou kvalitu..naštěstí pokožku hlavy natírat nemusím..ale šampony je dobré používat hydratační..a opravdu nejlepší zkušenost mám s česáním rukou, je to nejšetrnější(měla jsem před rokem a půl vlasy skoro do pasu po natažení)..teď češu hřebenem, jen když plánuju žehlit..po těch letech bych řekla, že čím míň zásahů, tím lépe..ale v 80.-90.letech jsme dost trpěla(nic moc nešlo sehnat), teď je to už pohoda..
Presne tak, ona je 100% cernoska. Si neumim predstavit, ze by hrabla rukama a procisla
to nam nehrozi ![]()