Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky nemáte některá zkušenost s hustými kudrnatými vlasy?? malé už začíná na hlavě růst afro, strašně jsem se na to těšila, ale ted jsem z toho zoufalá..rozčesat to nejde a malá u česání i mytí vlasů strašně řve bo jí to kučká..budu vděčná za každou radu jakou kosmetiku popř. hřeben na takové vlasy používat a jak o ně pečovat?? já mám na hlavě pár chlupů a to rovných takže je to pro mě velká neznáma ![]()
Primo afro ne, ale cely ivot bojuju s velmi kudrnatymi a neposednymi vlasy a mala to zdedila
…takze strihame a strihame…ale co vim, tak na to prodavai spesl hrebeny ne? ![]()
Kdysi jsem dělala au-pair v Anglii u černošské rodiny. Malé bylo pět let a buď se vlasy nečesaly (prostě se jen svázaly gumkou hodně nahoře, nebo jsme používali nějaký vlasový olej, ale bylo to na hodně dlouho a muselo se to brát po vrstvách. U takhle malého dítěte si to neumím představit.
každopádně až jí narostou hodně dlouhé vlasy, tak budou svou vahou rovnější.
Já už jsem říkala, že jí to vezmu strojkem a bude, ale je mi to líto když má tak hezké husté vlásky, zatím jsou krátké, ale i tak to nejde rozčesat.. našla jsem web afroshop.cz ale tam to mají celkem drahé tu kosmetiku, ale asi nebude zbytí než jí objednat, jinak bude malá za chvíli dredatá.. s tátou malé se skoro nestýkáme takže ten mi s vlasama které po něm malá zdědila neporadí
ten si to taky bere strojkem, takže asi taky moc neví jak o ně pečovat..
Kamaradka ma vylozene afro. Je to blondyna, ale vlasy ma jako cernoska. Bylo ji receno necesat, jen stahnout gumickou, chodi na prostrihavani, aby je nemela tak huste, ma specialni hreben a nejaky pripravek, ktery se neoplachuje a pouziva ho po umyti, aby to slo ucesat. Delsi vlasy mela i hodne dlouhe a nenarovnaly se svou vahou (jak tu nekdo psal) spis to bylo jeste horsi. Zeptala bych se kadernice, pripadne jsem nekde cetla, ze se prodavaji specialni pripravky pro takove vlasy.
@syselinka víš co bych udělala já? normálně si našla černošku/ženu a ta ti poradí, jak udržují a upravují vlásky dětem, protože tady ti nikdo neporadí, pokud sem tedy nezavítá někdo kdo má doma černouška, jejich vlasy jsou prostě jiné než naše, a potřebují uplně jinou péči.
@syselinka nezavidim
mame adoptovanou cernosskou holcicku, vim, o cem pises
Nejlepsi by bylo, kdybys mela sanci se seznamit s nejakou africkou studentkou, ktera by ji pak ty vlasy pletla. Ted nemuzu, ale muzu Ti pak vyfotit hreben, ketry pouzivame na rozcesavani, u nas jsem je nevidela, ale treba je maji na tom netu? Vlasy myjeme normalnim samponem a kondocionerem, rozcese se to pak lepe, ale je to PRÁCE. Amber miva vlasy zapletene do copanku, v Praze je salon, kam chodime. Ted jsme teda v cizine, ale nastesti se mi povedlo tady taky najit holcinu, i kdyz jsem uz nedoufala…prece jenom se tady na severu moc cernosek nepohybuje ![]()
Tak jsem Ti to pofotila a tapetuji, co pouzivame my. Neco podobneho urcite najdes i na tom webu. Nahledla jsem tam a ten hreben, jediny, ten vezmi urcite. Dulezite jsou i kremy na pokozku hlavy, natirame celkem casto. Neboj, zvladnes, jen je potreba vydrzet rev a rozcesavat. Pokud to nechas, bude ji to pak bolet jeste vic a vlasy neporostou zdrave a hezky…ale nechci Te strasit, to rozhodne ne! ![]()
@MaWe děkuji moc, ted jsi mě ale opravdu vyděsila, je to ještě horší než jsem čekala
tolik věcí co bude potřebovat..a taky jsem zvědavá kdo jí pak bude ochotný ostříhat až bude třeba ![]()
@syselinka opravdu jsem Te vydesit nechtela, to je realita, neni to jednoduche a to jsem se jeste nezminila o cene za to zapleteni vlasu… ![]()
Mala ma stopro vlasky po tatinkovi? Zadna sance, ze by to byl mix? Poddajne, ale huste haro, ktere si vystaci s nasimi evropskymi pripravky?
Zastrihnout ji to muzes i sama, konecky v pohode, nemas co na tom zkazit, jsou to kudrlinky, co se hned zkrouti k hlavicce, ne? Kolik je slecne? Na fotce je moc krasna ![]()
@donaga píše:
To vypadá jak kartáč na česání psůAle kdo ví, třeba to má opravdu podobný základ, vždyť i psi bývají hodně kudrnatí
.
Tohle jsi chtela opravdu napsat?…
@donaga No aspon, ze tak
ten psi je akorat zelezny, ne? Pokud si to vybavuji dobre…to by nase holky dost bolelo
![]()