Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MaWe píše:
@zuzoušjj, malou jsme si adoptovali tam a take tam absolvovali cely adopcni proces. Byli jsme tam na nekolik let pracovne. Mala necele dva roky, kdyz jsme si ji brali a 4, kdyz jsme se stehovali zpatky do CR. Pohybovali jsme se ve smisene spolecnosti, sok to pro ni nebyl. A skolka v Praze bez problemu. Ted jsme zase venku, chodi do mezinarodni skoly a i kdyz je jedina cernoska, je to ok.
Adopcni proces probehl celkem rychle, meli jsme stesti. Cele to trvalo 9 mesicu a celou dobu jsme meli Amber uz doma. Trochu nepochopitelne na nase pomery, ale nastesti se vse povedloAle byrokrace byla, zpoplatnene to taky docela bylo…ale vyplatilo se. Myslim, ze je moc stastna…
@MaWe to je krásný ![]()
@lentilka248 jéé takovej pudlík
Ale ty bys musela mít krásný prstýnky, když by to bylo nagelovaný, ne? To je pak pro nás -lehce vlnitovlasé- nepochopitelný, jak si může někdo pěkný kudrny žehlit ![]()
@zuzouš gel nee, na tyhle vlasy nelze..já normálně nosím prstýnkové vlasy, jen se mi nechtělo mazat ksicht z další fotky a chtěla jsem ukázat rozdíl..takhle bych to nosit nemohla, to by pacienty kleplo
žehlím, když jsem u kadeřnice, v kudrnatém stavu se to blbě stříhá, taky mi jedna nádhera kdysi ustřihla asi 20cm - tvrdila, že s podobnýma vlasama má zkušenosti a nebude to problém..
Ty brďo, tak ta kamarádky holčička vypadá podobně, akorát je blonďatá
. Ne těch vlasů má míň, ale taky je to masakr. Já jsem si na střední škole taky docela užívala, měla jsem hrozně vlasů a ještě ke všemu kudrnatý. Když jsem si je nechala ostříhat na mikádo, tak to byl děs, proto jsem je pak radši nosila dlouhý, aby se to dal nějak svázat. Naštěstí mi rostly hodně rychle. Za to teď vypadám jak vypelichaná slepice. Po porodu s Elou mi vypadala snad půlka vlasů a teprve teď se začínají vzpamatovávat, ale mám mobavy, že tolik už jich nikdy asi mít nebudu.
A ještě jedna, jak to nosím nejčastěji - šampon, balzám a nesmývací balzám, nemusí ani nutně být na podporu kudrlinek (to mám pak vlasy moc zatížené a splihlé)
Nčečtla jsem celou diskuzi, možná ti to už radily, ale podobné vlasy má moje sestřenice. Vlasy normálně umyje, pak nanese kondicioner, rozčeše s tím kondicionerem a pak teprve opláchne. Ručníkem vlasy nedrbe, spíš jen vymačká, pak zatřepe hlavou a nechá uschnout. v průběhu sušení (má vlasy dlouhé - krátké byly katastrofa) si na spodní polovinu vlasů nanáší vlasový olej (dá se koupit cca za 100,– tuším gliss kur). pak už vlasy nečeše - max hodně řídkým hřebenem, protože jinak by vypadala jak Ronja, dcera loupežníka
Díky tomu oleji vlasy trochu ztěžknou a udělají se jí takové pěkné prstýnkové vlnky - hrozně jí je závidím ![]()
Nechala bych jí narůst dlouhé. je s tím trochu práce, ale vypadá to krásně.
@Maden akorát kudrnaté vlasy evropské a černošské jsou jiné kvality..měla jsem kudrnatou švagrovou a co používala ona jsem já nemohla (vosk, pěnové tužidlo) a naopak..
@lentilka248 to jsou boží vlasy, už se těším až Viv bude mít taky takové ![]()
@syselinka bude neboj:-) já teď nechávám zase dorůst, loni jsem střihla na ramena, ale chci si nechat po dobu, co budu s prckem doma nechat růst dokud to nebude vypadat blbě a dokud mi to obličej dovolí..zatím mi hádají kolem 25, tak by to mělo ještě jít..
@lentilka248 píše:
@Maden akorát kudrnaté vlasy evropské a černošské jsou jiné kvality..měla jsem kudrnatou švagrovou a co používala ona jsem já nemohla (vosk, pěnové tužidlo) a naopak..
no my úplně přesně nevíme jestli jsou její vlasy kvality evropské, nebo jaké ![]()
@Maden ale můžeme předpokládat:-)já jsem mulatka a vlasy mám fakt jiné(resp.se chovají jinak),než kudrnatá nemulatka..a nejenom já, holky co znám, to mají podobně..
@syselinka ještě mě napadlo, mrkni na youtube..je tam videí o vlasech plno..jinak ty copánky ze dvou pramínků jsme nosila téměř celý gympl, pa na VŠ občas taky, když se mi chtělo(trvalo mi to dlouho, když jsem to motala sama)..
já jsem se třeba dle youtube líčila i na svatbu..vizážistky ač se sebevíc snaží, moc tmavou pleť nalíčit neumí..buď vypadám jak lehká děva nebo jak kdybych šla běžně do práce..s tutorialy na youtube jsem se nalíčila sama, přikoupila jsme akorát pár vychytávek, co používají mulatky a černošky a bylo..
Ještě by mohlo být nápomocné tohle
Takhle nějak to praktikuju já, akorát masku/kondiš nanáším ve sprše..
Nebo toto
@Maden tady je rozdělení vlasů..bělošky i když mají kudrnaté, většinou nemají ten typ 3b, c nebo 4..