Agresivita pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
23.3.16 07:48

On totiž i charakter psa o lecčems svědčí. A kříženec takových ras, to je jak časovaná bomba, pokud je v nesprávných rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
23.3.16 08:39

@ivanka164 V půl roce není výchova ještě rozhodně u konce, základ podle toho, co píšeš, mají, což je super… Ale počkej za dalšího půl roku, až to s nima bude třískat a začnou řešit postavení ve smečce, zjistí, že mají mezi kyktkama koule :mrgreen: Půlhodinová procházka pro ně bude dost málo. A jestli je máte všechny doma, tak si to teda hodíš, až ti fenka bude hárat.
Máme fenku fouska, roční, je to zlaté zvíře. Ale kolem toho jednoho roku začne pes získávat větší sebevědomí, víc si věří, prostě dospěje a začne řešit, jak to vlastně je s tou hierarchií a tam se právě projeví charakter, který vy těžko odhadnete.
A co konkrétně dělá se psama tchýně? Psala jsi, že má x-leté zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
23.3.16 12:14

@Ivul87 tchýně pomáhá cvičit pejsky na cvičišti…:) já vím ja netvrdím že mám nějaké extra skušenosti ale mám psy ráda miluju psy a nevidím důvod proč je nemít když finance i čas na ně máme…a že za chvili bude pul hodina málo to je mi víc než jasné..:D ale zatím jím to stači po te pul hodince sou uplně vyštavení..:D ale uvědomuji si že za chvili bude potřeba delších mnohem delších procházek..ano slečno pejsky máme zatím doma ale za tyden se stěhujeme do baráčku tak budou mít pejsi velký výběh na zahradce..:) a myslím si že jim bude lepe než v bytě..:) holky ja si uvědomuji že péče o pejsky je někdy záhul ale sem na to připravená a že jsem se zeptala zde vás tak to hned neznamená že musíte házet urážky a byt takto kritičtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
23.3.16 12:15

@Ivul87 ano základ mají a vím že ještě bude co dělat ale sem ráda že mají spon ten základ.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
23.3.16 12:27

No, nase taky v pul roce umela zakladni povely a i spoustu tech „tezsich“ (treba z dogdancingu nebo poslusnosti), pribehla na zavolani, vydrzela cekat. A pak se dostala do puberty, a uz druhy mesic trpi „hluchotou“ a najednou „zapomnela“ skoro vsechno :mrgreen: :mrgreen: Toliko asi k tomu pribehu o zakladatelcine sestimesicnim stenet, co uz je „vychovane“. O vychovanem a poslusnem psovi bych mluvila az tak od dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
23.3.16 12:54

@Leppäkerttu Přesně na to jsem chtěla poukázat :pankac: V půl roce, jsou to ještě děťátka… Pak jsou z nich na chvilu fakani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
23.3.16 12:56

@Leppäkerttu děkuji za názor.:) a važím si ho..:) a počítám s tím že to ještě něni konec..:D že bude ještě moc práce snima..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
23.3.16 12:56

@ivanka164 Nechtěla jsem tím říct, že v bytě je jim špatně… Kolikrát bytoví psi mají víc pohybu, jak ti u baráku :) Jen bych fakt zvažovala, jeslti pořizovat páreček, protože jak má pes doma pod nosem hárající fenu, je to na nervy pro všechny - mluvím z vlastní zkušenosti. Otec má psa a dvě feny, jak začnou hárat, je to psycho… trápí se všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.3.16 22:02

Tohle je nějaký vtip, ne…?
Tipla bych, že nejdéle za půl roku se ti psi chytnou tak, že se jejich počet krapet zredukuje… A zakladatelka bude sakra přehodnocovat.
Akorát že to odnesou ti psi :-(.
Ale tady není ani rady, ani pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
24.3.16 22:12
@ivanka164 píše:
Díky za vaše názory ale chtěla jsem radu a ne kritiku ze všech stran jak vubec mužete vědět že nemáme skušenosti s pejskama? jinak to byl nápad muj i přiteluv nějak sme se dohodli spolu. přítel je sice mladý ale sebevědomí si zvedat nepotřebuje jak někdo zmínil máme již 2 pejky ktere sme si odebírali od majtele v 8 tydnech a dnes je jim 6 měsíců a jsou vzoroví a nechodili ani na cvičák a taktež jsou to rasy bojové..( fenečka stafirdka a psík pitbull). tohoto pejka cane corso x pitbull sme našli na interetu na inzerci bazoš kde paní měla asi 6 štěnat a zbylo ji poeslednní za velmi solidní cenu tak to asi těch dalších 5 lidí předemnou byli hloupí že si brali psa tak brzy.. :? a jen tedy dodám byla jsem s pejskem na svičišti jak ste radili včera a paní se sama divila a říkala že na 7 tydenní štěnátko je to trošku drsny..:( dnes jsem navštivila veterináře na vyšetření pejska a taktež se divil že na tak maleho špunta je to mazec. a sám pan doktor dodal že tohle určitě není hra..:( a přítel už vychoval hodně pejsku samé bojovky a psi vzoroví jeho maminka pracuje s pejskama již 16 let tak něco ví protože mamince pomáhá. holky ja problém nemám ja jsem s pějkem za dobře mě nic nedělé hrajeme si spolu, chodíme spolu na procházky, krmím ho mazlím se snim a na mě je vzorový a trošku i poslouchá.:) jen na ostatní je fakt drsny..zdá se že jen mě bere a osatní moc nemusí..ale nebudu se zde obhajovat a vyvracet vám vaše názory každy si muže říkat svy a každý ví sví..ale rozhodně děkuji za vaše názory..

Vzali jste si křížence, pokud o rasách skutečně něco víte, pak určitě víte i to, že nejlepší způsob, jak z mírného a láskyplného cane corso udělat bestii je zkřížit ho a ještě ideálně s nějakým bulem. A jinak mít 2 děti a ke 2 nedorostencům si vzít další štěně… vůbec nemůžeš mluvit o výchově dokud těm psům neskončila puberta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
24.3.16 22:13

@ivanka164 a v 6 týdnech se neodebírají ani štěňata průměrných ras, natož štěně rasy, která se vyvíjí poměrně pomalu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
24.3.16 22:16
@ivanka164 píše:
@berry4 a naše 7 tydení štěně je tedy asi vyspělejší než si ho předtsvujete vy..:D u lékaře mi bylo řečeno že tento pes potřebuje pohyb už ted. a taktež vychovu aby nezdivočel a pak by to bylo horší a takový veterinář asi ví víc než my všichni tady dohromady..a nemusíte se smát tomu že chodíme s pejsem na procházky kde naložíme pejsky do auta a jedeme snima na pole kde je pustíme a oni se vyběhají a jsou spokojení a představte si že i to 7 tydení štěně běhá jak o život a je rádo..:D a na procházky chodíme každej den aspon na pul hodiny kdy pejksa normálně dám na vodítko a procházíme se po stezce u lesíka..a normálně ten malínký špunt jde blbne a je za to rád furt lepší než psa vypustit na 5 minut ven se vyčůrat a dál nic ne?

Změň veterináře a nastuduj si něco o těch plemenech. Obhajovat ho totiž můžeš jak chceš, ale tenhle evidentně neví vůbec nic nejen o daných plemenech, ale i obecně o dané kategorii psů.

Ještě je tu teda možnost, že jste ho špatně pochopili, i to se stává, ale bezmezně věřit jednomu veterináři je hodně rychlá cesta do záhuby pakliže nemáte enormní štěstí, což zcela evidentně nemáte.

Příspěvek upraven 24.03.16 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
24.3.16 22:21
@ivanka164 píše:
@Ivul87 tchýně pomáhá cvičit pejsky na cvičišti…:) já vím ja netvrdím že mám nějaké extra skušenosti ale mám psy ráda miluju psy a nevidím důvod proč je nemít když finance i čas na ně máme…a že za chvili bude pul hodina málo to je mi víc než jasné..:D ale zatím jím to stači po te pul hodince sou uplně vyštavení..:D ale uvědomuji si že za chvili bude potřeba delších mnohem delších procházek..ano slečno pejsky máme zatím doma ale za tyden se stěhujeme do baráčku tak budou mít pejsi velký výběh na zahradce..:) a myslím si že jim bude lepe než v bytě..:) holky ja si uvědomuji že péče o pejsky je někdy záhul ale sem na to připravená a že jsem se zeptala zde vás tak to hned neznamená že musíte házet urážky a byt takto kritičtí.

Protože čas nestačí a bohužel máš doma psy třech plemen a nejsem si jistá, jestli víš něco o nějakém z nich. Urážíš se, že do tebe všichni šijou, ale možná kdyby ses chvíli pohybovala v prostředí mezi zdevastovanými či opuštěnými psy kvůli přesně takovému přístupu, který popisuješ, tak bys pochopila, že v té kritice vůbec nejde o tebe, ale o to, že tu nikdo nevidí rád, když se kazí, ne-li ubližuje zvířatům.

A holt si k tomu ještě hrozně protiřečíš - tvrdíš, jaké máte zkušenosti, že jste si pořídili takové psy a navíc tři, k dětem, ale to co děláte, vypovídá o tom, že jste psa buď nikdy neměli nebo jste už tehdy k tomu přistupovali špatně a nic jste se nenaučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.3.16 07:34

@Nimie však do času. Dávám tomu max. půl roku a jestli se nevyzabíjej navzájem, tak tak jako tak nějaká nehoda bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
25.3.16 19:23
@berry4 píše:
@Nimie však do času. Dávám tomu max. půl roku a jestli se nevyzabíjej navzájem, tak tak jako tak nějaká nehoda bude.

Jenže to pak ve výsledku stejně nejvíc odnese vždycky zvíře, to mě na tom štve nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný