Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No a jaká je tvoje reakce na takové chování, proč jí dovolíš vzít si v koutku více hraček najednou, než tu původní vrátí a podobně?
No jo, roste nám nová generace nadprůměrné inteligentních spratků, kteří neznají slovo NE.
Takové věci se musí řešit odmalička, a ne si vzpomenout až ve 3 letech, když už děcko totálně přeroste přes hlavu. Ať žije volná výchova pomocí vysvětlování.
@medvidka bacha za tento názor na Vás budou Insta maminky zlé
Mám úplně stejný názor, a už jsem to tu párkrát slízla.
Dítě když zlobí, má dostat na p*del tečka ![]()
Každé dítě má toto období a je to normální. Je nutné říct rázně NE, které dodržíš a to i za cenu okamžitého odchodu. Samozřejmě je třeba scénám i předcházet, takže ji nedovolit, aby si tzv nahrabala pro sebe. Moje děti mají možnost maximálně jedné hračky když jsme v cizím prostředí a když chtějí jinou musí tu první vrátit. Jo scén bylo mnoho, ale nakonec jim to docvaklo… respektive té starší, mladší má dva tak ta teprve cvakat bude ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer dcera má za 3 měsíce 3 roky
Na svůj věk je velice chytrá, inteligentní, mluví hezky, chápe spostu věci ale je zla na své vrstevníky.. když je nějaké dítě na návštěvě, nebo i v dětském koutku, na hřišti sebere si co nejvíce hraček k sobě a nechce nikomu nic půjčit ikdyz hračky nejsou její, nebo když si nějaké dítě s něčím hraje ona mu to sebere a už to nechce dat z ruky.. nekonečné vysvětlování nezabírá, někdy odejdeme když se takhle chova nic, a přitom vysvětlování začne křičet klidně mě i bouchne a stoji si za svým.. je strašně tvedohlava a svérázná.. řešili by ste to nějak? Vůbec si nevím rady
A malé batolata má ráda, i se staršími dětmi si ráda hraje. Celkove jinak umí dat najevo lásku ale nevím proč se někdy chova tak agresivně, vztekle
A proč to dovolíš? Stačí jí jedna nebo dvě hračky. Nemusí syslit všechny hračky pro sebe. Hračky jí nepatří, jsou i pro ostatní děti. Musíš jí nastavit mantinely. A to bití je síla. To by si vůbec neměla dovolit.
Příspěvek upraven 16.01.24 v 21:32
@Pitřice píše:
@MamkaDouDou násilí na dětech![]()
![]()
![]()
Jedna prez zadek není násilí
Samozřejmě že je. Je to jasný akt násilí. Násilí se neměří mírou bolesti kterou působí.
Doporučuju nedávat dítěti na zadek v prakticky celé Evropě, kde jsou tělesné tresty zakázány.
Snad brzy i u nás.
@Martha03 píše:
Každé dítě má toto období a je to normální. Je nutné říct rázně NE, které dodržíš a to i za cenu okamžitého odchodu. Samozřejmě je třeba scénám i předcházet, takže ji nedovolit, aby si tzv nahrabala pro sebe. Moje děti mají možnost maximálně jedné hračky když jsme v cizím prostředí a když chtějí jinou musí tu první vrátit. Jo scén bylo mnoho, ale nakonec jim to docvaklo… respektive té starší, mladší má dva tak ta teprve cvakat bude
Moje dítě nebralo všechny hračky pro sebe a nebilo mě. A normální to není. Ne všechny jsou takové.
@MamkaDouDou mě by zajímalo, kolik dětí jsi vychovala že jsi tak chytrá ![]()
@topazio píše:
Moje dítě nebralo všechny hračky pro sebe a nebilo mě. A normální to není. Ne všechny jsou takové.
Přesně. Tleskám. Jako já su nekonečně šťastná, že už mám tohle období života potomků za sebou a nemusím se potkávat s těmito dětmi a jejich rodiči. Brrr. Strašný.
@Pitřice píše:
@MamkaDouDou mě by zajímalo, kolik dětí jsi vychovala že jsi tak chytrá
Vychovávám jedno. A pro věc je to úplně nepodstatné, psychologii dětské duše přenechávám odborníkům a ti mají v otázce tělesných trestů docela jasno. ![]()
Dobrý večer dcera má za 3 měsíce 3 roky
Na svůj věk je velice chytrá, inteligentní, mluví hezky, chápe spostu věci ale je zla na své vrstevníky.. když je nějaké dítě na návštěvě, nebo i v dětském koutku, na hřišti sebere si co nejvíce hraček k sobě a nechce nikomu nic půjčit ikdyz hračky nejsou její, nebo když si nějaké dítě s něčím hraje ona mu to sebere a už to nechce dat z ruky.. nekonečné vysvětlování nezabírá, někdy odejdeme když se takhle chova nic, a přitom vysvětlování začne křičet klidně mě i bouchne a stoji si za svým.. je strašně tvedohlava a svérázná.. řešili by ste to nějak? Vůbec si nevím rady
A malé batolata má ráda, i se staršími dětmi si ráda hraje. Celkove jinak umí dat najevo lásku ale nevím proč se někdy chova tak agresivně, vztekle