Agresivní dítě ve 3 letech

Anonymní
16.1.24 19:12

Agresivní dítě ve 3 letech

Dobrý večer dcera má za 3 měsíce 3 roky
Na svůj věk je velice chytrá, inteligentní, mluví hezky, chápe spostu věci ale je zla na své vrstevníky.. když je nějaké dítě na návštěvě, nebo i v dětském koutku, na hřišti sebere si co nejvíce hraček k sobě a nechce nikomu nic půjčit ikdyz hračky nejsou její, nebo když si nějaké dítě s něčím hraje ona mu to sebere a už to nechce dat z ruky.. nekonečné vysvětlování nezabírá, někdy odejdeme když se takhle chova nic, a přitom vysvětlování začne křičet klidně mě i bouchne a stoji si za svým.. je strašně tvedohlava a svérázná.. řešili by ste to nějak? Vůbec si nevím rady
A malé batolata má ráda, i se staršími dětmi si ráda hraje. Celkove jinak umí dat najevo lásku ale nevím proč se někdy chova tak agresivně, vztekle :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2164
16.1.24 19:26

No a jaká je tvoje reakce na takové chování, proč jí dovolíš vzít si v koutku více hraček najednou, než tu původní vrátí a podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
16.1.24 19:30

A ty jí dovoluješ brát dětem hračky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2003
16.1.24 19:43

No jo, roste nám nová generace nadprůměrné inteligentních spratků, kteří neznají slovo NE.

Takové věci se musí řešit odmalička, a ne si vzpomenout až ve 3 letech, když už děcko totálně přeroste přes hlavu. Ať žije volná výchova pomocí vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
16.1.24 20:02

Řešila bych to jednou ranou přes zadek.

• Citovat
  • Upravit
1468
16.1.24 20:06

@medvidka bacha za tento názor na Vás budou Insta maminky zlé :D Mám úplně stejný názor, a už jsem to tu párkrát slízla. :) Dítě když zlobí, má dostat na p*del tečka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
16.1.24 20:06

Každé dítě má toto období a je to normální. Je nutné říct rázně NE, které dodržíš a to i za cenu okamžitého odchodu. Samozřejmě je třeba scénám i předcházet, takže ji nedovolit, aby si tzv nahrabala pro sebe. Moje děti mají možnost maximálně jedné hračky když jsme v cizím prostředí a když chtějí jinou musí tu první vrátit. Jo scén bylo mnoho, ale nakonec jim to docvaklo… respektive té starší, mladší má dva tak ta teprve cvakat bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
16.1.24 20:08
@Pitřice píše:
@medvidka bacha za tento názor na Vás budou Insta maminky zlé :D Mám úplně stejný názor, a už jsem to tu párkrát slízla. :) Dítě když zlobí, má dostat na p*del tečka :palec:

Tys to slízla hlavně za opakovanou podporu násilí na dětech. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1468
16.1.24 20:10

@MamkaDouDou násilí na dětech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jedna přes zadek není násilí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.1.24 20:12
@Anonymní píše:
Dobrý večer dcera má za 3 měsíce 3 roky
Na svůj věk je velice chytrá, inteligentní, mluví hezky, chápe spostu věci ale je zla na své vrstevníky.. když je nějaké dítě na návštěvě, nebo i v dětském koutku, na hřišti sebere si co nejvíce hraček k sobě a nechce nikomu nic půjčit ikdyz hračky nejsou její, nebo když si nějaké dítě s něčím hraje ona mu to sebere a už to nechce dat z ruky.. nekonečné vysvětlování nezabírá, někdy odejdeme když se takhle chova nic, a přitom vysvětlování začne křičet klidně mě i bouchne a stoji si za svým.. je strašně tvedohlava a svérázná.. řešili by ste to nějak? Vůbec si nevím rady
A malé batolata má ráda, i se staršími dětmi si ráda hraje. Celkove jinak umí dat najevo lásku ale nevím proč se někdy chova tak agresivně, vztekle :roll:

A proč to dovolíš? Stačí jí jedna nebo dvě hračky. Nemusí syslit všechny hračky pro sebe. Hračky jí nepatří, jsou i pro ostatní děti. Musíš jí nastavit mantinely. A to bití je síla. To by si vůbec neměla dovolit.

Příspěvek upraven 16.01.24 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
16.1.24 20:14
@Pitřice píše:
@MamkaDouDou násilí na dětech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jedna prez zadek není násilí :*

Samozřejmě že je. Je to jasný akt násilí. Násilí se neměří mírou bolesti kterou působí.

Doporučuju nedávat dítěti na zadek v prakticky celé Evropě, kde jsou tělesné tresty zakázány. :roll: Snad brzy i u nás.

• Citovat
  • Upravit
56505
16.1.24 20:15
@Martha03 píše:
Každé dítě má toto období a je to normální. Je nutné říct rázně NE, které dodržíš a to i za cenu okamžitého odchodu. Samozřejmě je třeba scénám i předcházet, takže ji nedovolit, aby si tzv nahrabala pro sebe. Moje děti mají možnost maximálně jedné hračky když jsme v cizím prostředí a když chtějí jinou musí tu první vrátit. Jo scén bylo mnoho, ale nakonec jim to docvaklo… respektive té starší, mladší má dva tak ta teprve cvakat bude :lol:

Moje dítě nebralo všechny hračky pro sebe a nebilo mě. A normální to není. Ne všechny jsou takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
16.1.24 20:30

@MamkaDouDou mě by zajímalo, kolik dětí jsi vychovala že jsi tak chytrá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
16.1.24 20:38
@topazio píše:
Moje dítě nebralo všechny hračky pro sebe a nebilo mě. A normální to není. Ne všechny jsou takové.

Přesně. Tleskám. Jako já su nekonečně šťastná, že už mám tohle období života potomků za sebou a nemusím se potkávat s těmito dětmi a jejich rodiči. Brrr. Strašný.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
16.1.24 20:43
@Pitřice píše:
@MamkaDouDou mě by zajímalo, kolik dětí jsi vychovala že jsi tak chytrá :mrgreen:

Vychovávám jedno. A pro věc je to úplně nepodstatné, psychologii dětské duše přenechávám odborníkům a ti mají v otázce tělesných trestů docela jasno. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML