Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych poradit na apríla jsem si udělala s přítele srandu a řekla jsem mu že jsem těhotná
myslela jsem si že bude reágovat jinak ale měl ohromnou radost, dokonce se rozbrečel a první slovo co řekl bylo já budu táta a bude to kluk?
A věřil tomu a mě bylo v ten okamžik strašně líto že to nebyla pravda a nevěděla jsem jak vycouvat. Ale nakonec jsem řekla pravdu strašně se na mě naštval a nebavil se semnou týden, nakonec my řekl že stejnak musíme ještě počkat atd…to co říka pořád když mluvíme o miminku, ale on miminko chce já to vím pořád se o něm bavíme plánujem a když se snim o tom bavím třeba u vína tak my řekne klidně vysaď antikoncepci a pomalu můžem začít stejnak než se pročistíš atd..a druhý den když se ho zeptám tak my řekne že až tak za 2 roky až se postaví barák a budem mít víc našetřené. Přitom prácí má a stabilní je Hajný a smlouvu ma na 8 let a našetřené taky a byt je náš koupený..příští rok se budeme brát tak ja nevím co si mám o tom myslet
myslíte že mám udělat první krok a vysadit antikoncepci a čekat a nic mu neříct? A pak mu to říct jako překvapení? Nebo mám čekat další dva roky? děkuju za rady
@Elalipa píše:
Ahoj holky, chtěla bych poradit na apríla jsem si udělala s přítele srandu a řekla jsem mu že jsem těhotnámyslela jsem si že bude reágovat jinak ale měl ohromnou radost, dokonce se rozbrečel a první slovo co řekl bylo já budu táta a bude to kluk?
A věřil tomu a mě bylo v ten okamžik strašně líto že to nebyla pravda a nevěděla jsem jak vycouvat. Ale nakonec jsem řekla pravdu strašně se na mě naštval a nebavil se semnou týden, nakonec my řekl že stejnak musíme ještě počkat atd…to co říka pořád když mluvíme o miminku, ale on miminko chce já to vím pořád se o něm bavíme plánujem a když se snim o tom bavím třeba u vína tak my řekne klidně vysaď antikoncepci a pomalu můžem začít stejnak než se pročistíš atd..a druhý den když se ho zeptám tak my řekne že až tak za 2 roky až se postaví barák a budem mít víc našetřené. Přitom prácí má a stabilní je Hajný a smlouvu ma na 8 let a našetřené taky a byt je náš koupený..příští rok se budeme brát tak ja nevím co si mám o tom myslet
myslíte že mám udělat první krok a vysadit antikoncepci a čekat a nic mu neříct? A pak mu to říct jako překvapení? Nebo mám čekat další dva roky? děkuju za rady
Prvně si tedy neodpustím poznámku, že jsi pěkně hloupá
Tohle je „žertík“ hodnej třináctileté slečny, nikoli ženy, která o dítěti vážně uvažuje. Být já v kůži tvého partnera, tak to budu vydejchávat podstatně déle, než týden.
Nicméně, čeká-li vás svatba a barák, počkala bych. Pokud vás samozřejmě netlačí věk (tvůj především).
@Elalipa píše:
Ahoj holky, chtěla bych poradit na apríla jsem si udělala s přítele srandu a řekla jsem mu že jsem těhotnámyslela jsem si že bude reágovat jinak ale měl ohromnou radost, dokonce se rozbrečel a první slovo co řekl bylo já budu táta a bude to kluk?
Hlavně tohle nedělej… protože pak bych se vůbec nedivila, kdyby tě i s miminem poslal do háje. Jestli ty už dítě chceš, tak HA klidně vysaď, ale ŘEKNI MU, žes ji vysadila a že tedy pokud se na dítě ještě necítí, tak je nějaká ochrana na něm.
Promiň, na dítěti se musíte dohodnout VY, společně! Vysazení antikoncepce bez vědomí partnera = okamžitý rozchod
. No ten apríl vhodný opravdu nebyl, ale nechápu jeden řekne to a jeden den to, možná chce počkat po svatbě?
Jinak zakladatelko nauč se prosím tě psát poradímy? Co to je? snad poradí mi, s měkký i ne, to je 4. třída základní školy, neříkám čárky a tečky, ale tohle je snad základ? Jinak se omlouvám za OT a také jsem tě nechtěla nějak poučovat
.
Byl to blbej zert… Hlavne nedelej nic bez jeho vedomi. Nech to chvili byt a normalne si o tom s nim promluv, ze jestli chce, tak nejsi proti.
@Elalipa píše:
Jo, tohle udělej, pokud chceš váš vztah definitivně zabít.
Jak tohle vůbec může někoho napadnout?
Vážně - přestaň spekulovat a pořádně a na rovinu si s mužem promluv. Řekni mu, že jsi zmatená, protože říká pokaždé něco jiného, a že bys ráda věděla, jak to teda je, jak to s vaší budoucností a dítětem vidí. Domluvte se na něčem, co bude oba brát jako závazné společné rozhodnutí, se vší zodpovědností. Tohle to chvíli jo, chvíli ne, podle toho, v jakém rozpoložení se zrovna kdo z vás nachází, to je k ničemu. A vysazovat na základě toho antikoncepci, ještě navíc bez vědomí partnera, je, s odpuštěním, pěkná blbost.
@Elalipa píše:
O tom, že to byl hloupý vtip, ti psát nemsím. Teď už mu předem a jasně řekni, pokud vysadíš HA, aby věděl, že můžeš kdykoliv otěhonět. A jak už psal někdo nademnou, pokud bude chtít, ať se chrání on.
@Elalipa Jsou věci o kterých se nežertuje jako třeba těhotenství a smrt. Mimochodem, podle staroslovanských pohanských zvyků jsi tímto uvrhla na své budoucí dítě kletbu. Odčarovat jí můžeš výstupem na vrch Velíz za bohem Velesem, jehož totemu se třikráte za úplňku pokloníš.
Ne, bez domluvy bys antikoncepci vysazovat neměla. To by byl druhý faul.
@Premek_Orac píše:
@Elalipa Jsou věci o kterých se nežertuje jako třeba těhotenství a smrt. Mimochodem, podle staroslovanských pohanských zvyků jsi tímto uvrhla na své budoucí dítě kletbu. Odčarovat jí můžeš výstupem na vrch Velíz za bohem Velesem, jehož totemu se třikráte za úplňku pokloníš.Ne, bez domluvy bys antikoncepci vysazovat neměla. To by byl druhý faul.
@Elalipa Pokud je ti 16 let tak je vše Ok jinak
. Nezlob se za mou upřímnost.
@nostress píše:
O tom, že to byl hloupý vtip, ti psát nemsím. Teď už mu předem a jasně řekni, pokud vysadíš HA, aby věděl, že můžeš kdykoliv otěhonět. A jak už psal někdo nademnou, pokud bude chtít, ať se chrání on.
Tohle mi teda taky nepřipadá zrovna jako partnerský přístup. Plánování početí a ochrana by měla být záležitostí obou v páru, ne že jeden řekne „já dítě chci, chraň se ty“. To pak často končí tak, že ten druhý se na ochranu vykašle, ale následky přijmput odmítá.
@Kassy píše:
@tumpach: Poradím bez poradímu jako hrad bez hradu
aha, tak to v tom případě ano, to je všechno jinak
, v tom případě nevím, co mě učitelky na té ZŠ učily
![]()
@Kassy píše:
Tohle mi teda taky nepřipadá zrovna jako partnerský přístup. Plánování početí a ochrana by měla být záležitostí obou v páru, ne že jeden řekne „já dítě chci, chraň se ty“. To pak často končí tak, že ten druhý se na ochranu vykašle, ale následky přijmput odmítá.
Jenže zakladatelka pše, že on jí jeden večer řeke, ať vysadí HA, druhý den jí řekne, že dítě až tak za dva roky…Pak je těžké se domluvit.
Ahoj holky děkuji za rady
ja vím byl to blbej vtip ale mě nic nenapadlo už vím že to byla úplna blbost. Dobře rači si počkám ale domluva sním je šílená jednou tak a pak tak
antikoncepci teda vysadím až se oba domluvíme