Akné a mastná pleť po narkóze

5
17.7.23 19:46

akné a mastná pleť po narkóze

Ahoj, dnes je to týden co jsem byla pod celkovou narkózou, já jsem relativně ok, ale moje pleť ne… mám ji mastnou, vyskákaly mi jak černé tak hlavně bílé vřídky. Pleť jsem předtím měla řekla bych dobrou sem tam nějaký pupínek, ale teď mazec. Total mastná pleť i když se nepotím tam jak kdyby kapičky mastnoty. Používám normálně čistící gel a micelárku jako spoustu let, ale žádná změna. Zkusila jsem i bio masku, kterou použijí jednou za čas, ale též bez efektu. Zatím nikam nechodím, ale potom mi to bude hodně nepříjemné, je mi to nepříjemné i doma. Jen se poškrábu na čele, mám prst jak když ho smočíš do oleje :? s tím samozřejmě souvisí i to, že se mi udělaly lupy na hlavě, poškrábu se a odlupuje se mi jakoby stará kůže (nevím, hádám) a vlasy jsou o moc mastnější než kdy dřív. Holky poraďte… co s tím? 8o myslíte, že se tělo dává ještě dokupy a samo to odezní? A ano pro někoho kdo by chtěl dodat jsem ráda, že jsem v pořádku, ale i vzhled je pro mě důležitý a prkotina to není (v rámci možností) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
526
17.7.23 21:11

No teoreticky to být může. Záleží co ti operovali. Tělo se s tím ještě vypořádává a může to způsobit klidně to akné i mastnou hlavu. Prostě je tělo rozházené z toho zásahu do něj. Řekla bych že to chce čas. Ale to fakt záleží co ti operovali, jestli to bylo něco co má něco společného s hormony může to být klidně na dýl no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.7.23 21:13

@EvaEpic děkuji za tvůj názor, je mi jasné, že to jsou ještě dozvuky, ale není mi to vůbec přijemné… :? byla jsem na septoplastice (operace nosní přepážky) takže akné na nosíku chápu, ale třeba to čelo je mazec, fakt jak kdybych na sebe dala olej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
17.7.23 21:49
@Marky218 píše:
@EvaEpic děkuji za tvůj názor, je mi jasné, že to jsou ještě dozvuky, ale není mi to vůbec přijemné… :? byla jsem na septoplastice (operace nosní přepážky) takže akné na nosíku chápu, ale třeba to čelo je mazec, fakt jak kdybych na sebe dala olej :nevim:

To je zajímavé… já byla před lety taky na septoplastice a nepamatuji si sice, jak na tom byla pleť, ale nezapomenu, jak se mi pak několik týdnů hrozně mastily vlasy 8o Což já neznám, mám je kudrnaté, takže spíš hodně suché, nemusím je mýt třeba 5 dní… A po té operaci to byl děs. Odeznělo to asi samo, nemyslím, že bych pak dělala něco zásadně jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.7.23 22:00

@vulpes Ty mastné vlasy jsou děs do toho i lupy a loupe se mi pokožka, no narkóza je fakt hnus pro tělo 8o taky mám kudrnaté vlásky takže se mi nemastí a že bych je umývala často říct nemůžu :lol: jen mě zajímalo jestli mám třeba něco změnit, nějak vlásky posílit a nebo na pleť hodit něco přírodního, ale děkuji za sdílení tvé zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
17.7.23 22:03

Já jsem byla na jiné operaci, ale mastnou pleť a vlasy jsem měla přesně, jak píšeš. Navíc jsem se taky hrozně potila ( a ten pot fakt nevoněl), normálně s tím problém nemám. Podezírám z toho narkózu. Ale za cca týden to bylo pryč a dál už bez problému. Jak dlouho jsi po operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.7.23 22:22
@sagwa píše:
Já jsem byla na jiné operaci, ale mastnou pleť a vlasy jsem měla přesně, jak píšeš. Navíc jsem se taky hrozně potila ( a ten pot fakt nevoněl), normálně s tím problém nemám. Podezírám z toho narkózu. Ale za cca týden to bylo pryč a dál už bez problému. Jak dlouho jsi po operaci?

V létě ten pot tak úplně nepoznám z čeho to je :lol: každopádně ta pleť je šílená. Dnes přesně týden a pořád stejné :nevim:
Dělala jsi něco jinak? Jiné přípravky nebo jiná péče o pleť? Nebo to odešlo samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
17.7.23 22:27
@Marky218 píše:
V létě ten pot tak úplně nepoznám z čeho to je :lol: každopádně ta pleť je šílená. Dnes přesně týden a pořád stejné :nevim:
Dělala jsi něco jinak? Jiné přípravky nebo jiná péče o pleť? Nebo to odešlo samo?

Já bych ještě vydržela. Ale to se mi snadno mluví, když rekonvalescence byla delší než pocení. Nemusela jsem tak mezi lidi :D Jinak já jsem s vlasy ani pletí nic konkrétního nedělala. Pleť jen umyla micelarkou a mazala krémem jako předtím. Nepoužívala jsem v té době make-up. Vlasy myla obyč šamponem jednou za 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.7.23 22:41
@sagwa píše:
Já bych ještě vydržela. Ale to se mi snadno mluví, když rekonvalescence byla delší než pocení. Nemusela jsem tak mezi lidi :D Jinak já jsem s vlasy ani pletí nic konkrétního nedělala. Pleť jen umyla micelarkou a mazala krémem jako předtím. Nepoužívala jsem v té době make-up. Vlasy myla obyč šamponem jednou za 3 dny.

Děkuji :lol: tak já ještě počkám… hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
18.7.23 13:43

Pokud ti dělali nos tak ta pleť dává hodně smysl. Museli ti obličej „polít“ desinfekcí před operací. A to není nic moc na pleť. Ale určitě se to časem zlepší až se pleť vyčistí. Dej tomu čas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí