Akné po třicítce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
5.9.17 14:09
@Premek_Orac píše:
@ňou Začal bych změnou stravy a vyšetením štítné žlázy. [/citac

Stravu jsem upravovala v únoru, od té doby jsem taky zhubla cca 7 kg. Nejím teda nijak extra zdravě, ale hlavně třeba smažený jen po málu, víc vody, světlé pečivo málo, peču domácí kváskový chleba, když peču tak půl na půl s tmavýma moukama, míń sladím… Napadá mě že mám rozhozený hormony, poslední měsíc to je hrůza, mastná pleť a vlasy, víc beďarů celkově, ne jen před menstruací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
5.9.17 14:19
@ňou píše:
@Premek_Orac píše:
@ňou Začal bych změnou stravy a vyšetením štítné žlázy. [/citacStravu jsem upravovala v únoru, od té doby jsem taky zhubla cca 7 kg. Nejím teda nijak extra zdravě, ale hlavně třeba smažený jen po málu, víc vody, světlé pečivo málo, peču domácí kváskový chleba, když peču tak půl na půl s tmavýma moukama, míń sladím… Napadá mě že mám rozhozený hormony, poslední měsíc to je hrůza, mastná pleť a vlasy, víc beďarů celkově, ne jen před menstruací

no taky mi teda přijde jestli to má takové zhoršení, že to budou hormony.

• Citovat
  • Upravit
95
5.9.17 14:29
@Verun83 píše:
no taky mi teda přijde jestli to má takové zhoršení, že to budou hormony.

Už mě i napadlo jestli nejsem těhotná, protože mám i víc různý chutě ale mám už rok a půl hormonální tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
5.9.17 14:51

@ňou Právě proto doporučuji tu štítnou žlázu.
Nezhoršilo se to právě po používání toho,,domácícho" kvásku? Někdy s epodaří v tom kvásku vytvořit takový mikrosvět, že pak člověk místo zdravého konzumuje různé plísně a mikroorganismy, že se po rozboru nestačí divit.
Jinak obecně málo uváděná souvislost může být i s funkcí střev, resp. mikroorganismy ve střevech. Zkoušela jsi třeba brát souvisleji probiotika, nebo cíleně konzumovat mléčné výrobky s větším množstvím kultur?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
5.9.17 19:51
@Premek_Orac píše:
@ňou Právě proto doporučuji tu štítnou žlázu.
Nezhoršilo se to právě po používání toho,,domácícho" kvásku? Někdy s epodaří v tom kvásku vytvořit takový mikrosvět, že pak člověk místo zdravého konzumuje různé plísně a mikroorganismy, že se po rozboru nestačí divit.
Jinak obecně málo uváděná souvislost může být i s funkcí střev, resp. mikroorganismy ve střevech. Zkoušela jsi třeba brát souvisleji probiotika, nebo cíleně konzumovat mléčné výrobky s větším množstvím kultur?

Chleba peču už dlouho, tak to si nemyslím že by to bylo tím. Se zažíváním mám též problémy dlouhodobě, probiotika jsem chvílema brala, ale nic dlouhodobě. Mohla bych něco zkusit, mohl bys mi něco doporučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
6.9.17 10:02

@ňou No začal bych tím vyšetřením štítné žlázy, pak bych ještě zkusil alergii na potraviny (mohla by to být alergie na mléko).
Trochu v rozporu s předešlým by stálo za pokus zkusit upravit střevní mikrofloru, jako nejvhodnější byc viděl pravidelné pití kefíru (alespoň 2 deci pětkrát týdně).
Pokud ani jedno nepomůže, a pokud nejsi už tak vyzáblina, tak bych zkusil protikvasinkovou dietu. Hodně kožních věcí souvisí se stravou a tato dieta je vhodná pro eliminaci možných zdrojů problémů. Blbý u ní je, že se při ní většinou dost rychle hubne a pro posouzení účinnosti je třeba vydržet alespoň měsíc.
Každopádně nečekej rychlé zázraky, všechny tyto rady se projevují nejdříve po několika týdnech. Pokud umíš,,poslouchat" své tělo, pak možná změnu ucítíš dříve, než se projeví i na pleti.
Tímto bych asi začal.
Ještě dotaz - kolik vypiješ kávy (a jaké) a jaké piješ čaje? A piješ sladké (vč. piva, vína)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
6.9.17 11:35

Jak se píše výše, mléčné výrobky je nejhorší co může člověk pozřít, poté chemicky upravovaná strava, mastná strava, to vše se na pleti projeví, takže zkoušet experimentovat, nepít kafe, čokolády, žádný cukr, nepřejídat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.9.17 21:03
@Premek_Orac píše:
@ňou No začal bych tím vyšetřením štítné žlázy, pak bych ještě zkusil alergii na potraviny (mohla by to být alergie na mléko).
Trochu v rozporu s předešlým by stálo za pokus zkusit upravit střevní mikrofloru, jako nejvhodnější byc viděl pravidelné pití kefíru (alespoň 2 deci pětkrát týdně).
Pokud ani jedno nepomůže, a pokud nejsi už tak vyzáblina, tak bych zkusil protikvasinkovou dietu. Hodně kožních věcí souvisí se stravou a tato dieta je vhodná pro eliminaci možných zdrojů problémů. Blbý u ní je, že se při ní většinou dost rychle hubne a pro posouzení účinnosti je třeba vydržet alespoň měsíc.
Každopádně nečekej rychlé zázraky, všechny tyto rady se projevují nejdříve po několika týdnech. Pokud umíš,,poslouchat" své tělo, pak možná změnu ucítíš dříve, než se projeví i na pleti.
Tímto bych asi začal.
Ještě dotaz - kolik vypiješ kávy (a jaké) a jaké piješ čaje? A piješ sladké (vč. piva, vína)?

Uvidím, u doktora se zastavím. No vyzáblina nejsem, ale nějak hubnout ve větším nepotřebuju, max 3-5 kg. Jinak kafe nepiju, turka vůbec. Občas rozpustný a to spíš přes léto v podobě ledové kávy. Za poslední měsíc jsem rozpustný měla víckrát, zlobí mě nízkej tlak, ale nijak pravidelně ho nepiju, to spíš černý čaj. Ráno si vždycky dávám buď zelený čaj a nebo teď právě mám rozdělaný šípkový a odpo ten černý s citronem. Přes den piju hlavně vodu a když piju sladký tak šťávu většinou domácí mátovku nebo meduňkovou se sifonem. Víno moc ne, přes léto jo, ale né nijak moc, prostě si občas tak 1× za měsíc otevřem lahvinku. Pivo si dám spíš, hlavně přes léto u grilovačky, nebo občas po obědě, ale ne nijak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
7.9.17 09:47

@ňou Ok, to nebude příčina. Každopádně nejlepší je pít čistou vodu, ne ledovou, nebo zelené či bylinkové čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.9.17 12:27
@Premek_Orac píše:
@ňou Ok, to nebude příčina. Každopádně nejlepší je pít čistou vodu, ne ledovou, nebo zelené či bylinkové čaje.

Proč né bylinkové čaje, proč né zelený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.9.17 12:30

@ňou Nešikovná věta. Zelené a bylinkové čaje chci doporučit… Pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.9.17 13:07
@Premek_Orac píše:
@ňou Nešikovná věta. Zelené a bylinkové čaje chci doporučit… Pardon.

Já jsem si právě říkala co je na nich špatnýho.:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová