Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím poradí někdo? Nejprve to začalo většími pupínky na tvářích něco jako uhříky, potom se to začalo rozlézat a pupínky se zmenšovaly. Nyní máme na celé hlavě a krku malé bílé pupínky, které se místy slévají a reagují na otěr o plínku, ručičky. Prozatím to nesvědělo, máme to cca 10 dní, včera si to začala jakoby škrábat. Máme necelé 2 měsíce
Občas to vypadalo jako, že se to ztrácí, ale další den zase zhoršení. Podle mudry, která to viděla před týdnem je to seborea a zatím s tím nic nemáme dělat, ale od té doby se to dost zhoršilo
Zkoušela jsem oplachovat černým čajem a zdálo se, že to pomáhá, ale asi spíš záleží v jakém světle se na to dívám, když nesvítí slunce je to lepší, když dám malou k oknu vypadá to hrozně. Koupila jsem ještě Lipikar hydratační mléko a Cicaplast Baume B5 od La roche-Posay, ale zatím žádný výsledek. Ještě uvažuji o obkladech z řepíku
každopádně budeme muset asi v pondělí za doktorkou ![]()
A nemuzete mit intoleranci na laktozu v mlece? Teda pokud je na UM. Pozor neplest si to s alergii na kravskou bilkovinu. Muj syn mel neco podobneho a pak jsme mu diky strevni chripce zmenili UM za Bebu AL 110 (bezlaktozove mleko) a problemy zmizely, podobnyma puchyrkama byl osypany take a hrozne ho to svedilo a taky mi nekolikrat za den kakal ridkou stolici…Myslim si, ze seborea toto neni, ale nejsem pediatr. Urcite bych to jen tak nenechala, zavolejte si na kozni, jestli vas vezmou bez doporuceni od detskeho a jela bych rovnou tam…drzim palce ![]()
Taky mě to přijde jak alergie na něco..jela bych na kožní, ať se malá netrápí.
@zuzka6 píše:
Ahoj,
prosím poradí někdo? Nejprve to začalo většími pupínky na tvářích něco jako uhříky, potom se to začalo rozlézat a pupínky se zmenšovaly. Nyní máme na celé hlavě a krku malé bílé pupínky, které se místy slévají a reagují na otěr o plínku, ručičky. Prozatím to nesvědělo, máme to cca 10 dní, včera si to začala jakoby škrábat. Máme necelé 2 měsíceObčas to vypadalo jako, že se to ztrácí, ale další den zase zhoršení. Podle mudry, která to viděla před týdnem je to seborea a zatím s tím nic nemáme dělat, ale od té doby se to dost zhoršilo
Zkoušela jsem oplachovat černým čajem a zdálo se, že to pomáhá, ale asi spíš záleží v jakém světle se na to dívám, když nesvítí slunce je to lepší, když dám malou k oknu vypadá to hrozně. Koupila jsem ještě Lipikar hydratační mléko a Cicaplast Baume B5 od La roche-Posay, ale zatím žádný výsledek. Ještě uvažuji o obkladech z řepíku
každopádně budeme muset asi v pondělí za doktorkou
Na lipikar pozor bývá parfémovaný navíc může pálit a dráždit ( ověřeno u našeho malého)..u nás se osvědčila spíše a-derma jak mlíko tak zinkovej dermalibour + kostka na mytí a promazavani linola. Když už nezabiral dermalibour ( pokožka si zvykla) tak od uriage bariederm..
Na vysušení černý čaj ok a dobrej je jak píšeš řepík..my máme atopika a je to testování ![]()
Co mléko? Neperes v něčem jiném? Nedáváš aviváž? Třeba jak ji otiras… používej vatovy tamponky a vždy nový aby se nepřenesla infekce na ostatní mista
Ale určitě oplachy, obklady z čaje a vysušovat zinkovou..nic mastného rozleze se ji to..
Každopádně šla bych rovnou na kožní, zavolat že jste v akutu vezmou hned…
Pediatři většinou testuji a zkouší… kožní ví hned… ![]()
Já kojím, tak že na alergie na UM to nebude. Spíš asi jsem já něco snědla, co malé vadí. Cpu se občas čokoládou
od včera jsem si řekla, že zkusím nejprve přestat jíst čokoládu ![]()
Teď mě ještě napadlo co šampon nedráždí ji to? Co používáš? Kosmetika na koupání má to i ve vlasech tak proto se ptám
No já jsem právě taky alergik a od mala jsem měla a občas i teď mám AE, tak už taky nějaký ty fígle znám, ale u malé si nejsem jistá, co to je
Bojím se, že na kožním nás jen tak nevezmou a odkážou nás na pediatra ![]()
S tím lipikarem si mě moc nepotěšila, jsem za něho vyplázla v lékárně 500 plus 200 za tu zinkovou mast ![]()
Koupu jen v čisté vodě a dupku myju Korolenem, vlásky taky jen vodou a přeliju černým čajem. Peru v Persilu Sensitiv Gel, ale podle mě by to měla i jinde na těle.
@zuzka6 píše:
Já kojím, tak že na alergie na UM to nebude. Spíš asi jsem já něco snědla, co malé vadí. Cpu se občas čokoládouod včera jsem si řekla, že zkusím nejprve přestat jíst čokoládu
Může být nám se po čokoládě zhoršuje ekzém, ale spíš bych to čekala po těle ne jen hlavička
@zuzka6 píše:
Koupu jen v čisté vodě a dupku myju Korolenem, vlásky taky jen vodou a přeliju černým čajem. Peru v Persilu Sensitiv Gel, ale podle mě by to měla i jinde na těle.
Jo to jo spíš právě kontakt třeba ty utěrky(plinky) když ji otřeš tak jestli to neni prané v něčem jiném..
Jinak ano měla by to i jinde
Vubec bych se na kozni nebala a jela, urcite vas vezmou s malym mimusem… je na prd, samolecit takhle doma, muze to byt cokoli…asi alergie, pokud jste sama alergik…psala bych si co jim a treba to na male vypozorujete…
@zuzka6 píše:
No já jsem právě taky alergik a od mala jsem měla a občas i teď mám AE, tak už taky nějaký ty fígle znám, ale u malé si nejsem jistá, co to jeBojím se, že na kožním nás jen tak nevezmou a odkážou nás na pediatra
S tím lipikarem si mě moc nepotěšila, jsem za něho vyplázla v lékárně 500 plus 200 za tu zinkovou mast
Jen zkušenosti
Lipikar použij klidně třeba na zbytek těla nožky apod..ja ho tak upotřebila taky ( kdybys viděla kolik jsem už vyhodila za kosmetiku ) u těch malejch to je šílený trefit vhodnej a sou drahy jak pr…ale nedá se jinak, protože ti neřeknou pálí mami atd.. ![]()
Lipikar mliko bych nepouzivala na podrážděnou pokožku..
Ten cicaplast klidně použij, je to zinkovka.. mělo by to pomoct.. a oplachuj dál černý čaj, ale nám spíš vyhovoval ten řepík na odvary z lékárny
Řepík už mám koupený, dneska při koupání vyzkouším a uvidíme.
@zuzka6 píše: Řepík už mám koupený, dneska při koupání vyzkouším a uvidíme.
Nechtěj vysledek okamžitě, vydrž a dej tomu chvilku
vím že jsi zoufalá, ale neboj zlepší se..
Nediv se, když by se ji to po zinkový vysušilo až do loupání kůže je o normální pokračuj až když to bude světlejší pak teprve začít promazavat ( doporučuju jen linolou) ale třeba tě vezme ta kožní a napíše ti něco