Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný večer maminky ????
Před týdnem nám paní doktorka napsala kapky VIGANTOL, na internetu jsem četla různé diskuze že z toho strašně bolí bříško, kapky jsem začala dávat teď od Pondělí 1×kapku večer, od Středy malá přestala pít mléko, začala se kroutit a strašně plakat
mám nechat vysadit kapky a nahradit ten vitamin D jinými kapkami? Je pravda že teď svítí sluníčko takže potřeba vitamin D není potřeba když si to miminko vezme ze sluníčka, ale když Vigantol slouží na kosti tak zas nechci aby nebrala něco z čeho ji bude bolet bříško
dnes mi vypila 60ml mléka a už nechtěla, normálně pije 120ml.
Kapky Vigantol bereme od PO-PA o víkendu má pauzu.
Co vašemu miminku pomohlo? Děkuji, už si nevím rady ![]()
@kikeciperka náš malý dostal ze začátku tablety, které se rozpouští ve vodě, po těch měl strašné bolesti bříška. Pak jsme je vyměnili za kapičky a vše je v pořádku. Nezkoušela jste jí je dávat ráno? Ale podle naší doktorky máme dávat Vitamin D každý den. Ale PA byla zase jiného názoru. Možná bych zkusila nejdřív na pár dní vysadit, jestli se to zlepší, nebo jestli to nejsou koliky a bolesti budou pokračovat. Po Vigantolu je prý stolice tuhá, proto to bříško bolí.
Mám dvě děti obě měly vigantol a zadny problém
a dávali jsme každý večer 2 kapky
@Aduš8 píše:
@kikeciperka náš malý dostal ze začátku tablety, které se rozpouští ve vodě, po těch měl strašné bolesti bříška. Pak jsme je vyměnili za kapičky a vše je v pořádku. Nezkoušela jste jí je dávat ráno? Ale podle naší doktorky máme dávat Vitamin D každý den. Ale PA byla zase jiného názoru. Možná bych zkusila nejdřív na pár dní vysadit, jestli se to zlepší, nebo jestli to nejsou koliky a bolesti budou pokračovat. Po Vigantolu je prý stolice tuhá, proto to bříško bolí.
Mám je dávat večer, že se líp vstřebávájí..říkám si dyť je to jen malinkata kapička a z toho takové problémy
o víkendu máme pauzu tak uvidím jestli se to zlepší a pokud ano, tak zajdu za paní doktorkou ať nám předepíše něco lepšího, bo jenom pláče a pláče a přitom se vykáká, tak nevím co dal
Kolik je malé? Vigantol nám pediatrička napsala hned po narození, takže první věc, co mě zarazila je, že pokud je tvá malá několikadenní, vypije na jednu dávku 120 ml mléka?
Další věc: Proč má pauzu s Vigantolem o víkendu? Má se dávat kapička denně.
Jinak u obou mých dětí to bylo bez problému… A rozhodně s déčkem nepřestávej, synátor má rok a ptala jsem se doktorky, zda je nutné mu to na léto dávat (musela by napsat nové balení) a ona řekla, že u takhle malých děcek rozhodně ano.
Pokud máš podezření na Vigantol, existuje nějaká dražší verze déčka…
@kikeciperka Mojí malé dělal Vigantol strašný peklo. Zkoušela jsem to s ním několikrát a pokaždé měla šílené bolesti břicha. Takže jsme nahradili jiným D. ![]()
Vigantol jsem nedávala..jela jsem na jiném vit D..
vigantol má bolení bříška myslím uvedeno i v nežádoucích účincích…někomu se to stane, někomu ne
To že z Vigantolu bolest břicha je největší hloupost, dětem se po narození teprve rozjíždí funkce trávicí soustavy, v břiše „jedli“ pouze buňky a přijímaly vše od Tebe. Po 3 měsících se střeva řádně rozpohybují a přejde to, pokud se nejedná o klasické koliky (tam to může trvat déle). Kup Esspumisan a před každým mlíkem, kojením dej pět kapek a bude klid
A tedy nevím Vigantol by se měl dávat denně a dětem naše sluníčko nestačí nemá takovou sílu aby nahradilo vit D ![]()
Mala na brisko trpela, byla i blinkaci. Jestli se ji to po vigantolu zhorsovalo nevim, nekdy mozna jo. Ja ho potom uz nedavala pravidelne - spis kdyz jsem si vzpomnela. Byla na UM a v tom je taky vitamin D. Jak zacala jist prikrmy, tak jsem ji do toho vzdycky zamichala rybi olej, ten je super
Jinak jsou i jine alternativy Decka, tak vyzkousejte
A na brisko doporucuju BioGaiu, u nas bylo zlepseni videt ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
To že z Vigantolu bolest břicha je největší hloupost, dětem se po narození teprve rozjíždí funkce trávicí soustavy, v břiše „jedli“ pouze buňky a přijímaly vše od Tebe. Po 3 měsících se střeva řádně rozpohybují a přejde to, pokud se nejedná o klasické koliky (tam to může trvat déle). Kup Esspumisan a před každým mlíkem, kojením dej pět kapek a bude klidA tedy nevím Vigantol by se měl dávat denně a dětem naše sluníčko nestačí nemá takovou sílu aby nahradilo vit D
Máš na to nějaký odkaz prosímtě?
Nebo to tvrdíš jen proto, že tvoje dítě z toho problémy nemělo? ![]()
@Kikuška90 ne nemám, bylo mi to řečeno jak od pediatra tak od magistry v lékárně
a můj názor je že z jedné kapičky to fakt nebude, ale samozřejmě mi je jedno jestli někdo dává, nedává nebo dává něco jiného. A rozhodně jsem sem nepřišla obhajovat svůj názor. Pouze jsem zakladatelce sdělila co si myslím ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@Kikuška90 ne nemám, bylo mi to řečeno jak od pediatra tak od magistry v lékárněa můj názor je že z jedné kapičky to fakt nebude, ale samozřejmě mi je jedno jestli někdo dává, nedává nebo dává něco jiného. A rozhodně jsem sem nepřišla obhajovat svůj názor. Pouze jsem zakladatelce sdělila co si myslím
Jasně, ale šíříš tu bludy
Tak to jen uvádím na správnou míru ![]()
Dcerce jsem dávala od prvního týdne od narození, každé ráno jednu kapičku přímo do pusinky až do jejích 1,5roku. A dávala jsem jí ho pořád, žádné přestávky neměla. A že by potom mohlo bolet bříško slyším prvně ale samozřejmě každé dítě je jiné.
Nám Espumisan nezabírá..
Dnes jsem v lékárně koupila Infacol, tak jsem zvědavá, ale dnes malou bolelo bříško, zkusila jsem tyto kapky a žádné zlepšení teda..
Jinak Vigantol taky kapu denně, tak nevím. Poslední dobou nás trápí prdíky po každém kojení.., od včerejška bereme probiotika Apo altík, tak se to snad upraví. Myslíte, že mám ten Vigantol vysadit? ![]()