Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Darija06 Počkat, to už se snad nevyskytuje ne ? Vigantol dostane přece na předpis každá matka tak by ho měla i dávat ne ?
No my sjme ho třeba nedostali a vůbec mi to nevadí, koupial jsem si jiné kapky s obsahem vitámínu D a jsem teda rači, protože vím, co tenhle obchod má za výtŕobky a jsem maximálně spokojená, jmenuje se to nutraday a za mě teda nejlepší
Ahoj, my jsme taky dostali Vigantol. Malej se mi po tom napíná, tlačí tak že je vždycky u toho úplně rudý. Přes noc se mi budil a tlačil a večer když měl spát tak se propínal jak pravítko. Furt jsem dumala čím to je, protože si hlidam co sním (ale člověk nikdy neví). Tak jsem zkusila vigantol 3 dny nekapat a ejhle ono je to asi tím. V prosinci jdeme k doktorce tak ji to musím říct, ale nevím jestli teda malý muže tady 14 dni byt bez vitamínu D? Co myslíte ![]()
@Kristeeeen Kup v lékárně jiný. Od Theresie nebo já mám Vitashine. Je to totéž bez těch vedlejších účinků. Doktorce může být jedno, kterou značku dáváš.
Holkam nevadila, maji ho doteď (3a 6),ale zajdi do lekarny. Decka maji hodne pro miminka.
Malý to také tak měl po Vigantolu. Mám od Theresia a je klid ![]()
Super díky za tipy, hned koupím něco jiného. Doktorce akorát nahlasim ze jsme vyměnili, protože na každé kontrole se ptá, jestli dáváme vitamin D ![]()
@Kristeeeen dej jiný Vit D, např Jamieson.. Vigantol je srajda.. Taky nedávám
Taky jsem Vigantol vyhodila u obou dětí. U syna to ale nepomohlo, měl bolení dál. Dávala jsem a pořád dávám Vitamín D3 Baby od Terezia.
@Kristeeeen Mám to samý… 😕 dávám vigantol od neděle… malé je teda už 5 týdnů, před tím jsem to dala asi 4×… No a teď par dni… večer furt brečí..je najedena i prebalena… včera se furt napinala, brecela… usla až ve čtvrt na 1… a ráno to začalo na novo…
trvalo to asi hodinu a pak se vykadila a je ji dobře a teď spí… zkusím to dneska vysadit na cca 3 dny a pak uvidim a kdyžtak koupím jiný D… 😕 nejde mi do hlavy, ze by jedna kapka delala něco takovýho…
Vitamin D - https://cz.iherb.com/…ellies/49333?… Ja davam cilene, kdyz vic dni ted v zime nesviti slunicko. Treba holkam by se mely davat 2, protoze D podporuje ukladani vapniku v kostech atp coz je pro holky vzhledem k budoucimu tehotenstvi v dospelosti dulezite. Při nákupu na iHerb můžete využít kód AID8235 který vám v košíku odečte 5 % z ceny objednávky.
Holky, hloupý dotaz, ale protřepáváte nějak lahvičku před dávkováním? Nikde jsem to nenašla a doteď jsme to nedělali…
U nás to bylo taky bez problémů, jak u starší dcerky, tak i teď u mladšího syna. Vitamín d prostě potřebují, protože ač se o křivici nemluví, tak se vyskytuje, což je v dnešní době smutné, navíc, když maminky nerespektují co jim řekne pediatr a stejně se zařídí po svém .. nejhorší jsou ty bio matky … ty by se nad sebou měly hlavně zamyslet.