Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Twigu
Já bych se Roaccutanu znova nebála, já měla jen takovou mini dávku,, brala jsem jen jednu tabletu ob dva dny a stačilo i to, bylo to bez vedlejších nežádoucích účinků. Já nevěřím, že by mi kožní ještě mohla pomoci, nic nového nejde vymyslet a ani po těhotenství nenastala změna. A kde se Ti to akné na obličeji nejvíc dělá?
Jsi z Prahy, tak máš asi největší možnosti, já někde vyčetla, že tam je někde specializovaná ambulance jenom na akné, tuším že v Motole?
@benjaminek Ten Roacc. je strašně silný lék, přijde mi, že kožaři ho rozdávají „jen tak“, třeba ta moje - předepsala mi ho, aniž by mi nechala udělat testy, aniž by se mě zeptala na antikoncepci, atd., teď zpětně se divím, že jsem to vůbec začala brát
No znovu už bych do něj nešla, protože jsem se při jeho braní necítila dobře… Tak nějak všude
nejvíc na tvářích, tam to jde do hlubších vrstev kůže, někdy na bradě, sem tam na čele.
Jo? O tom nic nevím, zapátrám..
@Twigu
Právě že u mě to trvalo tolik let, než mi ho doktorka předepsala, že jsem si ho doslova vyprosila, vůbec ho nechtěla předepisovat, člověk si může zajít za obvoďákem, ale nebyla by to potom levná záležitost. Že Tě netestovala a neřekla nic o antikoncepci, to teda zírám ![]()
Mně se to dělá hlavně na spodní čelisti, což všude čtu, že je typicky hormonální, na tvářích jsem to nikdy neměla
a na čele jen krupici.
@benjaminek Tak naštěstí jsem si k tomu všechno vyhledala sama
ale ty testy mi teda před začátkem léčby nedělala, jenom jednou v průběhu a pak po vysazení
A u mě to bylo naopak, doktorka mi to cpala a já byla na vážkách
.. Jo, tam se mi to taky sem tam vyrojí, zrovna teď (po MS) ![]()
Mně jde hlavně o zjištění příčiny, jestli v tom nehraje roli i něco jiného než ty hormony, proto přemýšlím o té alergologii/endokrinologii, ale nevím, co od vyšetření tam můžu čekat, jestli vůbec něco.
@Twigu ja mám v Praze kamarádku a ta dela na alergologii sestru, ta me tam objednala, ale mužů se ji zeptat, zda musí mit doporuceni.
Ono to nemusí byt alergie na potraviny, ale na cokoliv jineho.
@Eva Sz To bys byla hodná ![]()
Jojo, to je mi jasné.. Mně by bylo i jedno, na co mám případně alergii, hlavně, že to budu vědět a budu se tomu moct vyhýbat ![]()
@Twigu tak do Prahy na tu moji alergologii není potrba doporuceni.Kdyz bys mela zajem, napis soukromou zpravu, poslu Ti cislo