Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím.
Chci se zeptat, zda li tu mám někoho, kdo má zkušenosti s tímhle typem akné - viz foto.
Předem chci vymítit to, že to mám z makeupu - makeup jsem dlouho nenosila a stejně jsem tohle podkožní akné měla. Pleť čistím dvoufázově, sérum a krém snad zmiňovat ani nemusím. Přemýšlela jsem, že se na to nechám předepsat HA, ale to mi zase rozhodí celé tělo - na druhou stranu mám zároveň i silnou MS, takže by to asi nebyl nejhorší nápad 🤷♀️. Kožní mi na to řekla, ať nejím sýry, jogurty - prostě nic mléčného.. máte s tím prosím nějaké zkušenosti 🙏 nechci mít ve 20 pleť jak 14 letej puberťák, s kterým nově hazí hormony v těle.
@Serpentini jako já mléčé výrobky moc nejím. 2 měsíce jsem držela protikvasinkovou dietu bez cukru, mléka atd.. a pleť pořád stejná, jenom jsem zhubla jinak nic
A chodíš ke kosmetičce? Vyčištění co dva týdny by mohlo pomoct.
Ještě bych zkusila vyměnit pečující kosmetiku. Dcera si hodně chválí korejskou kosmetiku
@nozu ke kosmetičce chodím co měsíc a korejskou kosmetiku právě používám, značku Beauty of Joseon, už zhruba třičtvrtě roku ![]()
@Vlacilova tak zrovna Beauty of Joseon dceři ty póry dost zanáší. Zkusila bych něco jiného.
@nozu předtím jsem používala PurityVision a potom Lobey a pleť vypada právě furt stejně.. u žádné kosmetiky jsem neviděla změnu
@Vlacilova ale Purity Vision jsou oleje, ne? Tam je jasné, že budou póry zanášet.
Mne nejvic pomohl Skinoren. I na ty velky podkozni boule, ktery se mi delaly pod rouškou. Na hydrataci pouzivam ruzovou vodu v kombinaci s arganovym olejem, jeste jsem nenasla krem, ktery by mi dlouhodobe vyhovoval. Navic se po tomto oleji oproti kremum nelesknu.
Edit: překlepy
Příspěvek upraven 02.11.24 v 18:24
@xammy ja si ted koupila zinkovou mast od purity vision, tak jsem zvedava, ta by mela plet vysusit, hlavne ty pupinky