Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, ráda bych upozornila na aktuální podvodnici na Bazoš:
Píše pod jménem Lenka Šťasná, objednala jsem zboží na prcka, zaplatila zálohu a samozřejmě nic nepřišlo a dáma již nekomunikuje. Psala z emailu LENINCKAAA@seznam.cz a uvedla telefon 728121641. Číslo účtu na který jsem poslala peníze je toto: 2105833833/2700.
Bohužel jsem zjistila, že nejsem jediná kdo jí poslal peníze předem a nic za ně nedostal a paní je již prošetřovaná na policii v Pardubicích a je na ní podané hromadné trestní oznámení. Tak doufám, že další maminy už nenapálí a bude jejímu řádění brzy konec. Mě obrala téměř o 2tis. Naštvaná jsem především sama na sebe, že jsem si nedala pozor na podezřele levnou nabídku ![]()
A víš, že jsem si s ní psala? Akorat u mě peníze předem neexistuje, tak mi řekla, že jsem paranoidní a úrazim ji svým sobeckym a detinskym chováním:) bylo mi to až líto, koukám, že rozum vyhrál. Moc mě mrzí, žes naletela, snad to dostaneš zpět. Napis ji, že podavas trestní oznámení. Třeba se zalekne.
@MarieOVMUC No tak to musí byt pěkná mrška pry paranoidní a dětinské chování
, @lada.mullerovato je mi líto, snad to zní nějak dostaneš, držím palce ![]()
@MarieOVMUC píše:
A víš, že jsem si s ní psala? Akorat u mě peníze předem neexistuje, tak mi řekla, že jsem paranoidní a úrazim ji svým sobeckym a detinskym chováním:) bylo mi to až líto, koukám, že rozum vyhrál. Moc mě mrzí, žes naletela, snad to dostaneš zpět. Napis ji, že podavas trestní oznámení. Třeba se zalekne.
Teda to jsi měla fakt štěstí!! ![]()
Holky tahle se asi nezalekne - policie už to řeší delší dobu, trestní oznámení již je podané. Když jsem se policie dotazovala, jak je možný, že nějak teda nezakročí, tak prý stále sbírají spisový materiál.. Takže něco jako - víme kdo to dělá, ale nic s tím zatím nezmůžeme
Podvedených jsou prý desítky ![]()
Nejvíc mě mrzí, že teď už ani nejsou kačky na to, abych prďochovi znovu koupila co potřebuje ![]()
Ježíš a ja si takhle objednávám porad na bazosi, tak to je teda vazne mrcha! to nechapu jak pak muze mit radost z ukradenych penez!!!8o pokud si budes chtít něco objednat tak doporučuji : http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?… !
Tinka je skvělá mám od ni všechny vecicky a objednávala jsem si od ni i 15ti kilovy bálik a vždy přidá i darecky! Me minule mela poslat 7 věcicek a přišlo mi jich 12
věci ma krasne čisté, vonave a nikdy by neprodala nic špatného!!! Inzerce obnovuje každy den! Takže ji moc moc moc doporučuji! ![]()
Já teda přiznám, že nad tisícovku neplatím předem, ale jedině na dobírku, a to ani milionkrát ověřenýmu eshopu. A u neověřených prodejců na bazoších, mimibazarech a podobně tuplem ne. Je fakt, že nedávno jsem objednávala na mimibazaru bodýčko za čtyři stovky a paní mi dobírku odmítla, ale poslala to hned, jak jsem riskla převod. Upřímně nechápu, že někdo pošle dva tisíce předem.
Hodně štěstí já nevím zda je to ta tatáž osoba na kterou my už máme podané trestné oznámení má ta osoa 11 účtu takže toto číslo účtu není co nám uvedla.
Držím palce ale zatím je to stále v šetření a uvidíme co s tím bude dál. Nám se teda zázrakem jedla platba vrátila zpět podvoedl a nás ta osoba 2× pod jiným jménem. No a já tenrktá naletěla ale pak po odeslání druhý den mně to nešlo dohlavy že 2 osoby psali po sobě tak ihned ale storno v bance jsem už nedala a pak mně bylo jasný PODVOD a taky že ano.
Můj chlap to vzal dobře, že jsou horší věci než peníze takže jsme šli dál ale ten den jsme našli paní co ji taky podvedly a rozjely jsme se tedy taky na policii a má pěkný seznam lidí a dluží spousty peněz.
Tak přesně tahle mi nabítela šátek na mimčo, měla jsem na bazoši poptávku, chtěla jsem po ní reálné fotografie, protože psala dost podezřele, poslala mi nejake odněkud stažené a řekla si o peníze předem, napsala jsem jí, že tolik na účtě nemám, tak že prý mám poslat co mám a zbytek na dobírku prý, no to bylo podezřelé už extrémně, napsala jsem jí ať mi to tedy cele pošle na dobírku, no najednou akutně potřebovala peníze, prý odjíždí do zahraničí, napsala jsem jí, že buď dobírka nebo nic a raději už se neozvala, jsem ráda, že jsem nic neposlala… Potvora jedna, jak tohle vubec může někdo dělat… ![]()
Holky a jak teda bezpečně nakupujete, když neposíláte peníze předem? Vždyť ani na dobírku nevidíte, co je v balíčku, podvodnice může poslat prázdnou krabici nebo nějaké krámy…
@Marry11 Je to dost možné, že se jedná o stejnou paní. Prý řádí dlouho, mění účty, mailové adresy, telefony i jména
Jak jste vymohli tu jednu platbu?
@ncc1701 Já platila zálohu a zbytek jsem měla uhradit dobírkou, ale bohužel už mi nic nepřišlo.. Samozřejmě, že teď se tluču do hlavy, jak jsem mohla být takhle pitomá..
@MarieOVMUC píše:
To jsi měla fakt štěstí!! Tak aspoň někdo ![]()
@Alenaxxxx
Já teda prodávajícím věřím, špatnou zkušenost nemám a přiznávám, že jsem dost líná sebrat se a jít si prohlédnout věci do obchodu - raději zasednu k recenzím a pak objednám, co jsem si vybrala. Takhle jsme kupovali i televizi, a to taky není levná záležitost. Sama mám eshop a vím, že zklamu-li důvěru jednoho, dozví se to desítky, stovky potenciálních zákazníků, a to si prostě nemůžu dovolit, nejsem alza
Takže doufám, že podobný přístup mají i majitelé jiných eshopů.
No, mám pravidlo, nikdy nic předem, maximálně poštovné, vždy se snažím domluvit na prohlidnuti, ikdyby nemělo nakonec být. Také se mi stalo, že jsem koupila postýlku a přišla rozbitá, roztrhana a neúplná:)) to už moc porešit nejde. Napsala jsem negativní recenze na všechna jména a čísla a inzeráty, co jsem zjistila a bylo.
Osobně znám jednu takovou podvodníci a vím i dost detailů a jsem velmi opatrná. Smutné je, že dotyčná ma podmínku a tím to hasne.