Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zrovna nám na semináři říkal fyzioterapeut, že jako prevence je alavis fajn. Nicméně pokud máš už problémy, rozhodně ti je nevyřeší.
A než cpát do sebe chemii, je mnohem lepší jednou týdně sníst křupky z kuřete. Má to mnohem větší účinek.
No pokud budete brát ty přípravky pro koně, tak je potřeba počítat s tím, že jsou ochuceny tak, aby chutnaly koňům (jsou fakt hnusné) a ještě teda se o fous hůř vstřebávají, protože koně mají výrazně jiný trávicí trakt.
A tím že alavis i geloren mají odlišné složení, tak je můžete kombinovat.
Výrobce alavisu samozřejmě zareagoval na zájem a má přípravek pro lidi https://www.benu.cz/…a-silny-700g
Geloren takovou alternativu ještě nemá, ale želatinu a kys. hyaurulonovou můžete najít i v lidských přípravcích.
Jinak daleko podstatnější bude pravidelná fyzioterapie a především domácí protahování a cvičení dle pokynů fyzioterapeuta a případně může dost pomoci tejpování - opět - musí vás to naučit fyzioterapeut.
@kam2 píše:
Zrovna nám na semináři říkal fyzioterapeut, že jako prevence je alavis fajn. Nicméně pokud máš už problémy, rozhodně ti je nevyřeší.A než cpát do sebe chemii, je mnohem lepší jednou týdně sníst křupky z kuřete. Má to mnohem větší účinek.
Asi na tom neco bude, ale trba ja bych krupky nedokazala pozrit (rozkousat a polknout
) ![]()
Jsem po plastice vazu, chodím na rehabilitace, ale chtěla bych tomu nějak pomoct, tak mě napadlo tohle
Mám znamyho konskyho kováře a ten říkal že Alavis je jen reklamní tah. Když už tak Geloren.
Asi ví, každý den dělá koním kopyta . P.
Já se moc omlouvám za OT - ale já se vyděsila, že zakladatelka přemýšlí nad jmény pro chlapce
V dnešní moderní době, no málem mi zaskočilo
![]()
K tématu, já mám díky genetické vadě postižené klouby i páteř, mi zabírá starý sprostý colafit
A křupky z kuřete taky žeru
Někdy je mi fajn, někdy s tím bojuju, ale dá se to zvládat.
@Evickamicka pokud už nemáte ortézu, tak zkuste přidat ještě to tejpování a jezte dostatek bílkovin a ovoce a zeleniny. Na hojení ty doplňky moc efekt nemají.
Teoreticky na hojení ran pomáhá wobenzym, ale spíš to je hlavně placebo efekt. Kloubní výživa je na klouby - ne na svaly a šlachy.
@Apaji píše:
Já se moc omlouvám za OT - ale já se vyděsila, že zakladatelka přemýšlí nad jmény pro chlapce![]()
![]()
V dnešní moderní době, no málem mi zaskočilo
![]()
K tématu, já mám díky genetické vadě postižené klouby i páteř, mi zabírá starý sprostý colafit
A křupky z kuřete taky žeru
Někdy je mi fajn, někdy s tím bojuju, ale dá se to zvládat.
@Evickamicka Manžel i já jíme geloren, chutná trochu jako gumoví medvídci. Jestli funguje nevím, jíme ho necelý měsíc.
@Anonymní píše:
Mám znamyho konskyho kováře a ten říkal že Alavis je jen reklamní tah. Když už tak Geloren.
Asi ví, každý den dělá koním kopyta . P.
No samozřejmě, že se vyzná. Určitě rozumí farmakologii účinných látek v alavisu a gelorenu, je to přeci kovář…
Jinak užívání veterinárních přípravků v práškový formě, která se nedá správně nadávkovat je prostě nesmysl. Dělají se humánní léčivé přípravky se stejným složením, nechápu co je to teď za boom, že do sebe všichni maj potřebu cpát veterinární přípravky…
Ozivuji diskuzi- ma nekdo zkusenost z posledni doby? Co je lepsi na opotrebena kolena ( dlouholeta obezita BMI nad 40, nyni uz ale vaha v norme BMI 22 ) nebo kombinace obojiho? Jde me i o posileni kolenich vazu a celkove zlepseni a orevence artrozy… chtela bych se i vic zacit hybat… akutni bolesti pokud to neprezenu se cvicenim nemam…
Efekt nevim, ale osobne Geloren ty kosticky mi hrozne chutnaji…
Měla sem Geleron, pro mě dobrota
řekla bych že i účinek měl, ale já neměla bolesti kolen nějak pravidelné. Třeba 2 měsíce klid a pak sem týden nemohla vstát z křesla pořádně ![]()