Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
vůbec nevím na co se mám připravit.Nemám ani náladu se stím někomu svěřovat,aby mě někdo litoval.Nebo dělat v rodině někomu starosti.Ach jo.
@Anonymní píše:
vůbec nevím na co se mám připravit.Nemám ani náladu se stím někomu svěřovat,aby mě někdo litoval.Nebo dělat v rodině někomu starosti.Ach jo.
Chápu, prostě to je šok a taky jsem se nesvěřovala. Rodině teda jo......
A listost taky nechci.
Jenže někdy to popadne mě a brečím a brečím
a máte nějaké zkušenosti s protonovou léčbou?
Doktorka o tom vůbec ani nehovořila.Dost se té chemoterapie bojím…
https://prsa.ptc.cz/…musite-vedet?…
Protonová léčba chemoterapii nenahradí. V některých případech se volí místo klasického ozařování. I protonová léčba je ozařování. Všechno má své výhody a nevýhody. V onkologii se dnes používá tzv. „léčba šitá na míru pacienta“, pro každého je vhodné něco jiného. Určitě cht zvládneš, uvidíš. Nádor se zmenší, a pak půjde odoperovat… ![]()
Taky se bojim chemo,ale prostě se nedá nic dělat. Musím se uzdravit
Už nemám prso,to jsem zvladla první krok.pak chemo a pak už budu zdravá
Proste mám dítě, rodinu,musím to podstoupot
Dobrý den,
Mamce zjistili silně hormonální dependentí nádor prsu s nízkou aktivitou ( lobunární karcinom ). Prosím co si podle toho mám představit? Momentální léčba je zatím operace..
Děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mamce zjistili silně hormonální dependentí nádor prsu s nízkou aktivitou ( lobunární karcinom ). Prosím co si podle toho mám představit? Momentální léčba je zatím operace..
Děkuji.
po operaci bude dostávat hormonální léčbu…dobrá prognoza…
@Anonymní píše:
po operaci bude dostávat hormonální léčbu…dobrá prognoza…
Děkuji za příznivou zprávu, i paní doktorka říkala, že by to mohlo být bez chemoterapie.
Ahoj, a s DCIS nemáte někdo zkušenost? Začínám právě léčbu..
Prosím, a pokud vám byla nemoc zjistena do 45let věku, dělali vám genetiku (BRCA)?
@Anonymní píše:
Prosím, a pokud vám byla nemoc zjistena do 45let věku, dělali vám genetiku (BRCA)?
Ano, mela by se delat urcite.
Ahoj, držím ti palce, abys byla brzy zase zdravá. Z výše uvedeného tě čeká předoperační chemoterapie, potom operace prsu + odstranění uzlin v podpaží. Dále bude provedeno genetické vyšetření vzorku nádoru (Cish), které je nutné pro eventuelní cílenou léčbu. Komponenta dcis (duktální karcinom in situ) blíže upřesnuje histologický nález, grading též …podle těchto složek + dalších se volí léčba .....
prosím anonymně…