Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bella1988 ja jsem atopik a manzel ma take nejake alergie a na koznim me rekli ze je tam 70-80% moznost vyskytu. bohuzel se u male atopak projevil ![]()
Ja mam jen citlivou kuzi - zatim a obcas exem. Moje mamka trpi na exemy opravdu hodne, ale rozjelo se ji to hodne taky az po tricitce. No a moje 1,5 rocni uz ma taky exemek, ale tam jeste nelamu hul, si rikam, ze treba je to jen citlivou detskou kuzi. Nicmene v principu u nas to teda plati.
Ja alergik nejsem, ale svagrova je tezky alergik a astmatik.
Jeji mala ma bohuzel oboje take
Já mám lehnou alergii na kočky a trávy, v pozdějším věku se mi rozvinula i na nějaké oříšky. Projevy jen lehké svědění, slzení očí. Dceři se projevil po očkování AE, má určitě alergii na nějakou potravinu (zatím nevím jakou), už reagovala na rajčata. Manžel žádné alergie nemá.
My bohužel také, ja jsem alergik/astmatik, přítel alergik a malý( 2 měsíce) má atopický ekzém. Utěšit ( v uvozovkách) Tě může, že takových je spousta dětí, myslím s touto rodinnou dispozicí…
Otec astma - dítě astma. otec alergie, dítě atop ekzem, alergie zatím ne, ale jistě přijde, jsou mu tři, AE je předzvěst. starší je relativně v rámci možností zdravý. já mám jen nějakou přecitlivělost na kombinaci slunce/prach/pot (fleky na nohách).,
Já jsem alergik, astma na hranici. u dětí se zatím alergie neprojevila, i když i u mě se projevila cca kolem 15 let, jen mají oba citlivější plet, občas nějaké vyrážky ale zatím jsme to zvládli jen důkladným promazáváním.
Jako mimčo jsem měla atopický exém, do roku zmizel. Kluk ho neměl a nemá. Alergie na kočky, skořici a syrové slupky od brambor se mi projevila až v dospělosti. Kluk je zatím bez alergie.
Přítel - alergie na pyly, na zvířata, já - v dětství atopický ekzém, teď bez problému, dítě zatím v pořádku (ťukám si), ale ty pyly se objeví nejspíš až později :/
Já od narození atopik, alergik na pyl, manžel alergik na pyl a kočky, starší prcek zatím bez ekzémů a alergie, malý zatím taky nic, ale je ještě brzo něco hodnotit.
A slyšely jste o vyšetření při porodu? prý se to dá zjistit, dřív než to vypukne? já jen, že já mám alergii ne nějak těžkou na kočky a máme je doma, jsou to naši mazlíci a přátelé, manžel je zdravý. Tak bych ráda věděla, jak to bude s dcerkou
Nevím já jsem se ptala alergoložky jestli se dětem dají udělat nějaké testy, protože mě se např. projevuje otokem sliznici krku, tak tomu předcházet, ale prý dokud se to neprojeví tak se to nemůže jednak řešit a hlavně cca do 3 let se to může měnit, tj. to že má v roce dítě nějakou alergii nebo atopák nemusí ještě znamenat že to bude mít po celý život a obráceně.
@MARKETAB81 jj o tom jsem taky slyšela, alergie se opravdu mění.. no snad to malá mít nebude
aspoň manžel je zdravý a já mám spíš lehčí středně těžkou formu
Ahoj holky, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Jsem astmatik a alergik. Alergie se u mě projevuje pálením a slzením očí, rýmou v těžších případech astmatem. Zajímalo by mě, zda je na tom někdo podobně a co na to vaše děti? Mají to taky nebo ne?