Alergie na lepek a mléko a další nevím jaká...

2813
14.3.19 17:36

Nemůže být problém v soje? To je dost častý alergen a hodne se pojí s alergii na mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19581
14.3.19 17:38

Predne neni vhodne nasazovat jakoukoliv dietu na doporuceni obvodaka. Chtelo by to vysetreni na alergologii a mozna kvuli moznosti, ze to neni jen alergie, ale celiakie i navstevu gastroenterologie. A pred vysetrenim na gastru se prave nesmi drzet dieta. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
14.3.19 17:38

@Ilčuška přesně, sója je alergen jako blázen :think: taky mám lepek a mléko, konkrétně laktózu - máš alergii na laktózu nebo na kravskou bilkovinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19581
14.3.19 17:39

@Ilčuška navic muzes mit alergii ne na lepek ale vylozene i na psenici, coz se divam, ze ten chleba psenici obsahuje. Takze i tam muze byt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.3.19 17:41

Sója je velký alergen, já mám taky na mléko ale ty sójové náhražky taky nemůžu, to je snad ještě horší než když si dám skleničku toho normálního mlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
14.3.19 17:41

@tereza12345 vždyť píše, že IgA lepek má negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19581
14.3.19 17:51
@Bídžej píše:
@tereza12345 vždyť píše, že IgA lepek má negativní

No ono taky zalezi ktere iga. A jestli obvodak udelal komplet testy. Gliadin, transglutaminazu.. Oboji se dela iga i igg. Nejlepe i protilatky proti endomisiu. Toto je lepsi vazne resit s odbornejsim doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
14.3.19 17:53

rozhodně bych si nechala udělat nejprve i testy na celiakii. Jsou to jiné testy, než je na alergii. A před odběry žádná dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
14.3.19 18:25

@tereza12345 nojo, ale s celiakií ji alergolog nepomůže, na to je potřeba gastro. Nicméně pokud nemá v plánu alergenovou vakcinaci, tak je to stejně jedno. A navíc pokud má příznaky po lepku hned, do pár hodin, tak je to jasná alergie a ne celiakie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
14.3.19 18:26

@vokishka souhlas. Upřímně ale nechápu, proč jí lékařka rovnou nenapsala zadanku na gastro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19581
14.3.19 18:50
@Bídžej píše:
@tereza12345 nojo, ale s celiakií ji alergolog nepomůže, na to je potřeba gastro. Nicméně pokud nemá v plánu alergenovou vakcinaci, tak je to stejně jedno. A navíc pokud má příznaky po lepku hned, do pár hodin, tak je to jasná alergie a ne celiakie

Vsak jsem psala, ze je vhodna navsteva obojiho. Alergolog udela komplexni krev a pripadne to gastro. Aby clovek mel celkovou diagnozu. Tech pripadu, kdy zacnou lidi drzet dietu a pak se nemuzou dopatrat, co vlastne maji je strasne moc. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
14.3.19 19:17

@tereza12345 aha promiň, to jsem přehlédla, že jsi psala i gastro. Taky nemám ráda teď to dietovani bez důvodu, notabene je to teď i hrozně módní, nejíst lepek :roll: mám celiakii už skoro 27 let a nevěřím, že je zdravé vyhýbat se lepku, pokud ji člověk nemá :nevim: nebo mě pak rozesmivaji lidi, co drží bezlepek, protože je to „hrozně zdravé“ a pak je vidím se ladovat žitem nebo spaldou, případně si dát pivo a hrozně se diví, že v tom je taky lepek :lol:

Někdy loni byl na netu článek od nějaké známé novinářky/blogerky, kde mapovala téma „jak jíst bez lepku“ a na týden držela dietu a pak o tom psala. No co ta vymýšlela za hovadiny :zed: jako dietu dodržela, ale samé bezlepkové polotovary, kdyby to měla na celý život, tak se nedoplati. Naopak vůbec jí nedocházelo, že by měla jíst přirozeně bezlepkové věci - maso, zelenina, ovoce, vejce atd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19581
14.3.19 20:12
@Bídžej píše:
@tereza12345 aha promiň, to jsem přehlédla, že jsi psala i gastro. Taky nemám ráda teď to dietovani bez důvodu, notabene je to teď i hrozně módní, nejíst lepek :roll: mám celiakii už skoro 27 let a nevěřím, že je zdravé vyhýbat se lepku, pokud ji člověk nemá :nevim: nebo mě pak rozesmivaji lidi, co drží bezlepek, protože je to „hrozně zdravé“ a pak je vidím se ladovat žitem nebo spaldou, případně si dát pivo a hrozně se diví, že v tom je taky lepek :lol:Někdy loni byl na netu článek od nějaké známé novinářky/blogerky, kde mapovala téma „jak jíst bez lepku“ a na týden držela dietu a pak o tom psala. No co ta vymýšlela za hovadiny :zed: jako dietu dodržela, ale samé bezlepkové polotovary, kdyby to měla na celý život, tak se nedoplati. Naopak vůbec jí nedocházelo, že by měla jíst přirozeně bezlepkové věci - maso, zelenina, ovoce, vejce atd :lol:

Jo to je vtipny.. Jako hit superbezlepkovy pecivo.. Ktery vedle zdrave stravy ani nelezelo. Hlavne ze je bezlepku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
14.3.19 20:13

@tereza12345 našla jsem ten článek, posílám pro pobavení :mrgreen: https://www.lifestyle.luxusni-bydleni-praha.com/…en-free-week

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek