Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, kamarádka se osypala tak, že skončila na pohotovosti, pichli ji nejakou injekci. Ale ta teda mela nohy úplně osypané od shora dolů. Alergická reakce na všechno možné, čím to oblečení napouští ve skladech.
Ségra si takhle donesla pásový opar. Zkoušela si džíny a následně se jí rozjel v třísle a na stehně pásový opar jako kráva.
Já stále doufám že to spontánně zmizí, ale už jsem dosti nervózní, kdybych si ty kalhoty vůbec nezkoušela a ani si je nekupovala měla bych o problém méně… Už jsem na internetu koukala na ledacos od štěnic, přes blechy až po svrab a kopřivku, protože první den jsem měla i takový bílý pupen. Tak budu zkoušet dále mazat rakytníkovou mastí a kdyby se to nelepšilo tak si skočím ke své praktické doktorce. Nikdy jsem na nic takového alergii neměla, je teda pravda, že pásový opar už jsem jednou měla akorát v oblasti lopatky a zad a bylo to dost nepříjemné… ![]()
Potřebovala bych poradit v pro mě nepříjemné záležitosti. Předminulý týden jsem byla s manželem na výletě v Brně v rámci kterého jsem šmejdila i v obchodech. Zrovna měli výprodeje a v Bershce a mě se líbili skiny plátěné elastické kalhoty, které byly za směšných 200 korun, tak jsem si je zkoušela a nakonec si je i koupila, ale asi do půl hodiny mě začala hrozně svědit kůže na levé noze. Respektive se jednalo o takové nepříjemné štípání až kousání, v oblastí kolene a vnitřní strany stehna a lýtka. Hned jsem se doma vysprchovala a vzala si fenistyl kapky, ale od té doby to pokračuje dále. Kůže je občas mírně zarudlá ale jinak nepozoruji nic neobvyklého. Mám strach abych třeba nedostala svrab, ale ten prý má nějakou inkubační dobu. Mažu místo rakytníkovou mastí. Dokud jsem doma je to v pohodě, ale když na sobě musím mít dříny nebo kalhoty je to nejhorší. Nestalo se Vám někdy něco podobného po zkoušení nevypraného oblečení v obchodě? Kalhoty jsem doma samozřejmě hned vyprala a vyžehlila stejně jako to dělám u všeho, bohužel u toho zkoušení to nejde ovlivnit.