Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ličky,
chci se zeptat. Muž byl s malým na alergologii tam mu zdělili, že má alergii na psa3/5 a malý má 3/10 nevím někdo co ta čísla znamenají? Malý to má prý horší. Máme doma fenku 9 měsíců. Chci se zeptat může se to do budoucna nějak rozvinout do horší fáze
?Manžel jak si sní hraje tak mu vyskočí pupínky.
Díky za informaci
@lenulin85 máte psa v bytě? Tam je jediná možnost, bohužel
nejstaršímu vadí psycolínají takže bud žádný pes nebo ten co nepouští chlupy a nespat se psem v jednom pokoji. U syna jsme netušili že mu vadí pes, byl často nemocný ale to jsem myslela že jak začal chodit do školky jenže jednoho dne mu bylo zjištěno že má začínající astma ![]()
@Markéta80 Máme ho v bytě do pokoje nesmí, ale spíš se pravě bojím, aby se to nezhoršovala nevím jake nasledky to může mít, když si ho nechame, ale můžskemu zdurazňovala, že je maly hodně alergicky. ![]()
@lenulin85 no bude se horšit, syn bere i kortikoidy ale on má i pyly a trávy takže v sezoně blbý
. To je jedno, to je ve vzduchu, pes by měl jít pryč
a pokud to má i manžel tak nic moc. Co je to za rasu? Jsou rasy co tolik nevadí ![]()
@Markéta80 je to labradoský retrívr. Asi nam nic jiného nezbide, už jsem i rozhodila sitě tak uvidíme ![]()
Taky mu navic zjistili i travy, obil a žito tak toho mame taky více
Jsem alergická na srst, takže pobyt se psem v jedné místnosti pro mě znamená, že by se mi dost zhoršilo astma, vyskákal by ekzém. Já mám o hodně větší čísla, ale alergie se po celý život mění. Toho psa bych dala pryč
je to smutný, ale mohlo by to do budoucna být s tou alergií ještě horší.
Jj to je jasne, jen se chci zeptat jak to je stou stupnicí těch čísel, kdyby měl 10/10 tak je to nejhorší? Chtěla jsem si najit nějake vysvětleni na internetu, ale bezúspěšně
![]()
@lenulin85 nech si to vysvětlit na alergo, labrador chlupy pouští
, syn má taky pyly a trávy tak uvidíme letos. Loni to začlo hodně brzo, letos pokud bez lék vydrží do března tak jsem domluvená že mu udělá znova testy
,u něj totiž ta alergie na psy je zvláštní, u tchýně mají psa a ten mu nic nedělá
takže ho chci znova testovat ![]()
Už je to dlouho, co dětem tyhle testy dělali, ale myslím, že to bylo nějak tak, že první číslo byl průměr pupenu, který se udělal, a druhé průměr zarudnutí. Čím vyšší číslo, tím samozřejmě větší reakce na alergen a tím pádem silnější alergie. Ale je to totálně bez záruky, fakt už si moc nevzpomínám. Takže bych spíš opravdu odkázala na vysvětlení doktorem.
@lenulin85 píše:
Jj to je jasne, jen se chci zeptat jak to je stou stupnicí těch čísel, kdyby měl 10/10 tak je to nejhorší? Chtěla jsem si najit nějake vysvětleni na internetu, ale bezúspěšně![]()
![]()
já to teď nevím, protože se mi to vše zpilo a museli mi brát krev, jak mi ruka natekla. A d
@lenulin85 já bych ho pryč nedala. Chudák pes. Jinak aby někde neřekl že nevím o čem mluvím. Máme kočku doma i venku povětšinou ale doma a 2 lidí alergické na kočky. Problémy jsou ale ne takové jaké byli v začatku. Jde o to aby si tělo na ten alergen zvyklo a tak jak se objevilo ho zas potlačilo a je to v poho ( slova výborné alergoložky )
@lenulin85 píše:
Ahoj ličky,chci se zeptat. Muž byl s malým na alergologii tam mu zdělili, že má alergii na psa3/5 a malý má 3/10 nevím někdo co ta čísla znamenají? Malý to má prý horší. Máme doma fenku 9 měsíců. Chci se zeptat může se to do budoucna nějak rozvinout do horší fáze
Díky za informaci![]()
?Manžel jak si sní hraje tak mu vyskočí pupínky.
Ahoj, to je mi moc líto, té vaší situace
Bohužel to nevidím moc pozitivně…já měla alergii na psy, co se mi věkem hodně horšila, pak už jsem měla ekzém po celém těle a nepomáhalo nic, ani omezit kontakt, ani zákaz chození psa do pokoje, nic (ale mám alergii i na hodně dalších věcí)…pejsek s námi ale dožil, měli jsme ho 14 let. NO a během těch 14 let si mi ta alergie hodně zhoršila.
Teď mám jorkšírka a ten mi nevadí vůbec, spí mi na polštáři a já necítím jediné zašimrání…u toho dřívějšího pejska jsem byla osypaná, aniž bych se ho dotkla.
@Mi24 píše:
@lenulin85 já bych ho pryč nedala. Chudák pes. Jinak aby někde neřekl že nevím o čem mluvím. Máme kočku doma i venku povětšinou ale doma a 2 lidí alergické na kočky. Problémy jsou ale ne takové jaké byli v začatku. Jde o to aby si tělo na ten alergen zvyklo a tak jak se objevilo ho zas potlačilo a je to v poho ( slova výborné alergoložky )
Ne u všech to tak funguje, já jsem zrovna případ, co tohle vyvrací. Žila jsem s pejskem od narození a alergie se mi jen horšila, rozhodně jsem si nezvykla.