Alergie, intolerance na maso

4604
24.2.15 16:08

Alergie,intolerance na maso

Ahoj, kdo z vás má alergii, intoleranci na maso, jak Vám byla prokázána a jak se u Vás projevovala. Zřejmě mám nějakou alergii či intoleranci, nemůžu přijít ale na co. Krevní testy mi dělali základní a že jsou stejně neprůkazné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
856
24.2.15 16:34

Podle čeho soudíš, že máš intoleranci masa?
Testovala Tě alergoložka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
24.2.15 16:41

Možná by stálo za to vyzkoušet eliminační dietu
Viz např. zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
24.2.15 16:55

@magion Testy nějaké mám, ne kompletní.
Mám dlouhodobě problémy s průjmy, dnes jsem právě měla jen kávu s mlékem/mléko mám o. k./,kuřecí maso, celerovou kaši/celer o. k./ a červenou řepu/taky o. k./
A cca po 4 hodinách bolení, křeče a průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
24.2.15 16:56

Že vyjde v krevi mléko OK neznamená, že to tak opravdu je. Jinak koukněte na histaminovou intoleranci, tam může být problém s masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.2.15 17:01
@Dovesilke píše:
Mám dlouhodobě problémy s průjmy, dnes jsem právě měla jen kávu s mlékem/mléko mám o. k./,kuřecí maso, celerovou kaši/celer o. k./ a červenou řepu/taky o. k./

A co intolerance laktózy? Na tu se testy z krve nedělají pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
24.2.15 17:01

@Dovesilke Na průjmy proboha NE KAFE. Káva rozhýbá střeva jedna radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
24.2.15 17:04
@Dovesilke píše:

Jinak zkoušela jsi prostě pár dní klasickou sucharovou dietu, která je při střevních problémech? Možná máš nějaký zánět, který potřebuje uklidnit, a vláknina v tuhle chvíli určitě neudělá dobře… zkusila bych třeba dlouze vařenou bílou rýži s mrkví (případně přidat tymián), suchary, bílé pečivo, černý čaj a vody, a uvidíš, jestli se to neuklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
24.2.15 17:04

@magion No dobře, ale kafe piju každý den ráno a průjem každý den nemám :nevim:
@meduzza Nevím jak probíhají testy na intoleranci laktozy, takže je asi nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
24.2.15 17:07

@magion Zkoušela jsem kde co i být jen o domácím pečivu ve kterém přesně vím co je a nepřišla jsem na to z čeho ty průjmy mám. Byla jsem i na kolonoskopii, střevo vpořádku. Mám to roky a diagnozu žádnou, nikdo mi nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.2.15 17:10
@Dovesilke píše:
@meduzza Nevím jak probíhají testy na intoleranci laktozy, takže je asi nemám.

Můžeš zkusit tu eliminační dietu a tím se to možná vyjasní. Vadit ti samozřejmě může cokoliv. Nebo může být příčina jinde.
Jak se určuje intolerance laktózy přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
24.2.15 17:11

@Dovesilke :(
A zkoušela jsi i tu eliminační dietu? - vycházet z předpokladu, že všechny testy jsou neprůkazné a otestovat postupně vše. Bezmléčné, bezlepkové, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
24.2.15 17:15

Před rokem cca od března jsem to zkoušela, několik měsíců, nepřišla jsem na nic. Třeba celý měsíc mi potravina neudělala nic a najednou ano, pak zase nic :nevim:
Jediný efekt byl že jsem zhubla jak jsem asi jedla jednodruhově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.2.15 18:16

@Dovesilke mas testy na chlamydie? Vylouceny treba chronicky zanet slinivky? Ne vsechno, co zpusobuje prujmy a krece musi byt nutne dane konkretni potravinou. Souvislost se stresem nevidis? Zkousela jsi vyssi prijem stavicich potravin, jako ryze, mrkev? Co celkova drazdivost, na bolesti hlavy netrpis, pater mas v cajku? Slepak mas? Vsechno tohle ti muze zpusobovat prujmy a spousta jinych veci.
Jinak intolerance testuji napriklad ve FTN, delaji i nejaky kompletni test z krve, ale stoji to peknych par tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
24.2.15 18:42

Test na nesnášenlivost laktózy je: vypít sklenici mléka. Když se do 2-4 hodin nepo..ru, tak to není laktózou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí