Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, už jsem zoufalá, tak se potřebuji poradit
už cca 14 dní dostávám záchvaty kašle, ve dne v noci. Jsem úplně v pohodě a najednou mě začne lechtat v krku a začnu se dusit, „kokrhat“ a vykašlávat a dost často i zvracet. Chviličku to trvá a pak jako když utne. A takhle pořád dokola. Už jsem byla 2× u praktické, mám doma hotovou lékárnu na všechny druhy kašle, ale nic nepomáhá a vůbec se to nelepší. Zkoušela jsem Ventolin, ale okamžitě po vdechnutí začnu kašlat. Nemáte některá zkušenost, co s tím?
Jsem už úplně bez energie.
@Teruna000 To se mi jako astma nezdá. Astmatický záchvat vypadá jinak.
Napadla mě podle toho kokrhání chronická forma černého kašle, lze na to udělat test na protilátky. Zkusila bych brát tohle: Drags Imun, do krku lze stříkat Grepofit, a taky Vironal pomáhá na plíce
@vokishka zkoušela jsem si brát prášek na alergii a nic.
Doktorka mi řekla, že mi dá antibiotika, ale nevím jestli to má cenu, když CRP je ok? ![]()
@Teruna000 z krevního obrazu a CRP se to nepozná. Musí se dělat testy na protilátky a musí to být přímo v žádosti po odběru. Mám to teď za sebou s miminem. Brali mu krev 2× v průběhu několika týdnů. Naštěstí se nepotvrdilo.
Ahoj, tak u mě se právě na astma přišlo kvůli kašli. Kašlala jsem ráno po probuzení a taky při nějaké fyzicky namáhavé činnosti - to se ty záchvaty kašle pak měnily až v takovéto dušení, kdy nemůžeš popadnout dech, nadechnout se…
Zajdi si na alergologii a uvidíš ![]()
@Billi zítra tam zase skočím, ale kdyby náhodou, tak malý by to neměl chytit když je očkovaný, ne? ![]()
@Teruna000 píše:
@Billi zítra tam zase skočím, ale kdyby náhodou, tak malý by to neměl chytit když je očkovaný, ne?
no, ta pertusová složka bohužel není nic moc a děti mohou onemocnět přes očkování. nechci strašit, ale očkování není záruka.
Myslím pertusová složka hexavakcíny. selhává a nevytváří se na ni protilátky.
@Saroya no sice jsi mě nepotěšila, ale každopádně malý zatím žádný kašel nemá
a při tom černém kašli není nic ani na plicích a průduškách? ![]()
@Teruna000 https://www.ockovacicentrum.cz/cz/cerny-kasel je to akutní infekční nemoc, takže v akutní fázi ano. edituji: dospělí často jen pokašlávají, má to lehký průběh, který není diagnostikován.