Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Burj Chalifa mno jo, tady lidi nemají vůbec fantazii, chuť a kdoví nad čím přemýšlí, když oblíkají sebe a svoje děti.
Tuhle jsem u doktroky potkala paní, hrozně mi obdivovala syna (nechci aby to vyznělo jako chvástání, ale jako příklad se to hodí), jak je oblečený. Říkala, že ona pochází z Itálie, no a že tam je to prostě normální, když dítě pěkně a stylově oblečené. Že nechápu tu módu českých matek, kdy narvou svoje tříleté dítě do dupaček s medvídkem, což v jeho věku už vypadá dost infantilně..Ale to jen tak mimo téma ![]()
@lyrica píše:
@Burj Chalifa mno jo, tady lidi nemají vůbec fantazii, chuť a kdoví nad čím přemýšlí, když oblíkají sebe a svoje děti.
Tuhle jsem u doktroky potkala paní, hrozně mi obdivovala syna (nechci aby to vyznělo jako chvástání, ale jako příklad se to hodí), jak je oblečený. Říkala, že ona pochází z Itálie, no a že tam je to prostě normální, když dítě pěkně a stylově oblečené. Že nechápu tu módu českých matek, kdy narvou svoje tříleté dítě do dupaček s medvídkem, což v jeho věku už vypadá dost infantilně..Ale to jen tak mimo téma
Italové se umí oblékat a dbát o sebe. Mají vkus. České ulice jsou otřesné - uniforma kalhot tříčtvrťáků, mikin a sandálů, úpletových hadrů, co jsou hadry už na ramínku, tříbarevné oživené účesy atd.No, stačí omrknout Módní peklo, co se vidí na české ulici. Češi a Češky nemají vkus.
@nat77
urcite jsou velke rozdily - videla jsem fake, kde byl nadherny material, krasne detaily, vse peclive zabalene, i kazdy zip zabaleny do papiru potisteneho logem, u toho propracovane visacky vcetne hologramu, baleni v sametovem pouzdre a krabici s logem.
a pak jsem videla faky, kde material byl jak z PVC, zip vypadal, ze upadne po prvnim uzavreni a stejnou kabelku sis mohla koupit s ruznymi logy
treba modrou D&G a uplne tu samou v cervenem od Prady.
ten druhy pripad samozrejme pozna na prvni pohle di uplny laik.
ten prvni pripad na pohled poznat nejde, ale v 99% to clovek pozna podle zbytku outfitu dotycne nebo jeho jejiho zivotniho stylu. pokud original stoji kolem 70tis treba, tak rozhodne necekam, ze s nim potkam holcinu v tramvaji a v botech od Bati ![]()
@Burj Chalifa píše:
Spokojené, ale směšné. Frajerky s napodobeninou, co se s ní nosí jako honorace, ale každý pozná, že pravá není. Napodobenina je trapná. Něco jako Trabant s logem Mercedesu. Nechápu to masové šílenství. Chtít vypadat, jako že na TO MÁM a nemám na to. Když na to nemám, koupím si hezkou neznačkovou, ne trapárnu jakoby LV.Je to k smíchu.
Naprostá pravda a souhlas, i s Tvými dalšími příspěvky - nejen v téhle diskusi - se skoro pokaždé ztotožňuju, jako bych to psala já ![]()
@nat77 píše:
Tak sláva, konečně někdo k věciNe, nechci si kupovat fake, mohu si dovolit originál, jenom mě to prostě zajíma, protože opakuji, když jsem ty fakes viděla, docela mě zarazilo, jak jsou věrné a tak mě zajímá, jestli jako jsou „originálnější“ fakes a opravdu fakeové fakes, to je vše
Jako někdy potkám někoho, kdo má třeba LV a říkám si, jestli je to pravé nebo ne, protože dotyčná i vypadá na to, že na originál má. Ale někdy zase naopak, potkám někoho, kdo má LV nebo něco podobně „honosnějšího“ a je jasné, že to je fake, protože dotyčná vypadá tak nějak nepatřičně…
Ja myslim ze zalezi na predajcovi ake je to kvalitne, videla som hodne kvalitne padelky a menej kvalitne
k tej celnici, nie je v ohrozeni ten co si to objednava ale ten co to posiela
proti tomuto ten aliexpress chrani, z ich pohladu sa fake predavat cez nich nesmie a ked nieco zabavia na celnici tak ti aliexpress vrati peniaze.. skusim si o tom precitat kym pisem ![]()
@sexyfraga Tak jestli ty máš tuhle zkušenost, tak jsi měla „ohromné štěstí“, protože se tam odsud posílají fake telefony (hl. Samsung, IPhone, atd.), tablety, atd. a nikdy problém nebyl, i když balík byl dražší, jen se platilo clo a DPH. Znám hodně lidí, co nakupují, hlavně USA a Čína a jen jednou se stalo, že balík zabavili, jenže - dotyčná si objednala elektroniku, nenapsala výrobci do zprávy, ať to pošle jako dárek a byl problém, protože elektronika se zabaví skoro vždy. Lépe řečeno - zabavena ji byla do doby, než zaplatila clo a DPH, pak balík normálně poslali, i když v tom byl fake IPhone…
@lyrica píše:
@nat77 tady se říká značkové oblečení všemuH&M, F&F, New Yorker
![]()
![]()
![]()
![]()
Ono mi přijde, že „značkové oblečení“ je každé s cedulkou a názvem nějaké společnosti ![]()
A jinak - děti jsou obrazem rodičů a tak se snažím, aby i moje dítě bylo hezky, slušivě, čistě oblečené. To, co někdy vidím na dětech kolem - no jako už se nedivím, že z takových dětí pak vyrostou ženské ve vytahaných teplákách a chlapy s ponožkama v pantoflích ![]()
@neprihlasena píše:
Naprostá pravda a souhlas, i s Tvými dalšími příspěvky - nejen v téhle diskusi - se skoro pokaždé ztotožňuju, jako bych to psala já
Děkuju. Člověk s podobným pohledem na svět, to potěší. ![]()
@maritimka píše:
Jako někdy potkám někoho, kdo má třeba LV a říkám si, jestli je to pravé nebo ne, protože dotyčná i vypadá na to, že na originál má. Ale někdy zase naopak, potkám někoho, kdo má LV nebo něco podobně „honosnějšího“ a je jasné, že to je fake, protože dotyčná vypadá tak nějak nepatřičně…
Proč se lidé vlastně tlačí někam, kam nepatří? Je-li nějaké zboží v určité cenové hladině, pak je zákonitě jeho cílovou skupinou ten, kdo na to má. Kdo na to nemá a dělá, jako, že na to má, tak je prostě směšný. Hraje si na něco, co není a čím by chtěl být. Ale není jím.
@nat77 píše:
No právě, že se to nosí a mě zajímá, jestli jsou ty tašky jakoby v různý kvalitě, že to jako na jedný poznáš a na druhý ne
Cokoliv co jde z Číny je nejisté. I z jednoho skladu ti mohou dojít dvě, rádoby stejné, věci naprosto odlišné. Takže na nějaké doporučení bych se opravdu vykašlala a buď to riskla nebo se na to vykvákla.
@maritimka píše:
Na celnici zabaví pouze zboží nad 22 euro, kde bude vyměřeno clo, popř. DPH. Jinak málokdy zabaví něco kvůli „značce“, ať je to LV, Adidas, Nike,… Důležité, nechat si na obálku či na balík napsat, že je to dárek, což oni píšou většinou automaticky…
No to je minulost, z poslední doby mi chodili jen a jen naříznuté a zkontrolované balíky - malé na pohled levné a označené jako dar ![]()
Nicméně co se týče „fejkových“ věcí - souhlasím s pikolou a Burj_Chalifa ![]()
@RyBANA píše:
No to je minulost, z poslední doby mi chodili jen a jen naříznuté a zkontrolované balíky - malé na pohled levné a označené jako dar
aha to je zvlastne, mne to este neurobili
![]()
@pata308 píše:
aha to je zvlastne, mne to este neurobili![]()
Objednávám cca dva roky a ten první rok nic…až teď Nového roku se to nějak „kazí“ ![]()