Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@RyBANA tak ja objednavam par mesiacov, zatial vse ok az na to ze posta straca balicky
![]()
@pata308 píše:
@RyBANA tak ja objednavam par mesiacov, zatial vse ok az na to ze posta straca balicky![]()
Předpokládám Česká pošta
Tu už radši neřeším, bo bych se musela zbláznit
![]()
@Burj Chalifa píše:… a k tomu dotyčný vypadá směšně, protože na první pohled je vidět, že na to nemá. Jenže po ulicích chodí někdy zjevy a k tomu „značkoví“, že se člověk nestačí divit
Proč se lidé vlastně tlačí někam, kam nepatří? Je-li nějaké zboží v určité cenové hladině, pak je zákonitě jeho cílovou skupinou ten, kdo na to má. Kdo na to nemá a dělá, jako, že na to má, tak je prostě směšný. Hraje si na něco, co není a čím by chtěl být. Ale není jím.
@RyBANA Já zatím bez naříznutí, i když to byly i dražší věci za nějakých 50 dolarů. Ale ťuk, ťuk, clo a DPH se mi platit nechce
. A objednáváš jen Čínu nebo USA? Nezkoušíš i Honkong, ten se teď prý rozmáhá ![]()
@maritimka Objednávala jsem jen Čínu a jednou s kámoškama USA z Disneystore, jinak nemám zkušenost. Jinak teď končím asi, už to není co to bývalo ![]()
@RyBANA Já jsem zkoušela VB a dobrá kvalita, dobré ceny. A teď jsem na ně koukala a ceny už nic moc. A prý se už ani to USA tolik nevyplatí, ale to netuším… A já si vždycky říkám, že už nebudu objednávat, jenže - pak na to kouknu, zjistím, že třeba legíny stojí 40,–, tak zase objednám. Teď mám na cestě asi 7 balíčků ![]()
@RyBANA Tak omyl, mám na cestě 11 balíčků
. Teď jsem to spočetla
Nemám zkušenost s kabelkou, ale s brýlemi Ray ban z Ali. Kámoška měla hezké sluneční brýle, tak jsem se ptala, kde je koupila. Poradila mi Ali. Tak jsem si vybrala asi patery brýle v pěkných pastelových barvičkách, prostě jednosezonovky za asi 10 dolarů dohromady. Jaké bylo naše překvapení, když dorazily „rejbenky“ v koženém pouzdru i s hadříkem na čištění a „certifikátem pravosti“. S chlapem každý ray ban máme, tak jsme na to koukali jak puci, že to fakt nejde poznat od originálu
Ale přiznám se, že mi je blbý je nosit… Takže asi jo, asi se dají pořídit „origo“ fejky.
Už jsem tady psala jednou tuhle historku. Mám kámoše, který vlastní jednu značku českého skejtového a outdoor oblečení. Šije nedaleko Bangkoku v továrně, kde se vyrábí i Roxy a Quicksilver. Jednou se mu stalo, že přijel zkontrolovat objednávku a místo jeho značky mu na celou kolekci vyšili logo quicksilver. Jeho oblečení ale vyjde tak o třetinu levněji než tahle značka
Takže byl pochopitelně naštvanej, tak tam hulákal na provozáka a ten mu s klidem ve tváři povídá, že co se rozčiluje, že quicksilver je přece dobrá značka
Tak dovezl do Čech kolekci s tímhle fejk logem a rozdal ho kámošům, kteří si ale loga musel odpárat, aby neporušovali zákony.
@maritimka
Můžeš mi, prosím, poslat odkaz na to VB? Vůbec netuším, oč jde. Děkuju ![]()
@Danitschka Z VB třeba tady - http://www.oksports.cz/ . Ale prodejce se zavazuje uskutečnit objednávku i v případě, že má na skladě jen 50% z objednaného zboží. Já jsem objednávala dohromady za 2500,– a došlo zboží za 1200,–. Ze 13 věcí jich poslali 7…
Dobrý den, chci se Vás zeptat jestli se někomu někdy stalo tento problém a jak se to dá řešit, jak se to vyřešilo? Dnes jsem z Aliexpress odesílala hromadnou platbu více věcí od více uživatelů za 4900,– Naházela jsem to do košíku a po té dala vše zaplatit. Zadala jsem kontaktní údaje karty jako vždy ( mám Visa kartu ) a dala odeslat platbu. Po té mi to napsalo, že platba neproběhla a peníze se mi z účtu nestrhli. Šla jsem to tedy zkontrolovat na účet a peníze byli bohužel ztrhlí z účtu. Nechápu proč se vlastně platba neuskutečnila a proč se mi ty peníze ztrhli. Vždy vše bylo v pořádku a vše jsem objednala v pořádku. Co stím máte stím někdo zkušenost? Budu ráda za každou informaci a radu. Děkuji Verča ***@seznam.cz
Mně se teď stalo, že platba se neuskutečnila. Zkoušela jsem 5× stejnou věc (kameru) a prostě za boha nešla, asi chyba v bance. Peníze se mi neodečetli.
Jestli jsi platila dnes, platba se ti ještě nemohla odečíst. Trvá to VŽDY minimálně 3 dny (je to prostě proces převodu peněz z účtu ČR na účet v Číně, urychlit to nejde). Takže jestli se ti něco strhlo, nebylo to za dnešní platbu…
Taky mám posledních pár dnů stejný problém, normálně jsem tam nakupovala, vždy platba v pořádku proběhla, ale teď mi to píše, že se platba neuskutečnila, že dodavatel kartu odmítl, tak nevím, v bance mi řekl, že za to nemůžou, že s tím nic neudělaji, že je to chyba číňanů. Ty tam píšou, že přestali spolupracovat s firmou PayPal, přes tu se taky dalo platit a naše karty neberou. Takže jsem ve slepé uličce a nevím si rady, taky jsem objednávala kámoškám, tak to musim teď vše rušit a odvolat, no trapný!!!
Tak mně se podařilo tu kameru (viz příběh výše) zaplatit po 5ti dnech na 6.pokus. Nevím, kde byl problém. Do té doby jsem platila vše ostatní, jen ta kamera mi nešla za boha. A pak z ničeho nic to šlo ![]()
@k.a.c.k.a.1 píše:
Holky, také mi to nejde, jak jste na tom? Šlo Vám to?
Co ti nejde? Objednání, registrace?
Jsem registrovaná, objednám, zadám vše z karty a vyjede mi chyba 404. nevím, co to znamená. Oni neberou paypal?