Alimenty po ukončení školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
alimenty po ukončení školy
Neví někdo kolik bych měl posílat výživného po ukončení vš,vím jen že se má i matka na tom podílet
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
SUVAREK píše:
Neví někdo kolik bych měl posílat výživného po ukončení vš,vím jen že se má i matka na tom podílet![]()
já osobně myslím, že nic…
Teda že posílat alimenty už nemusíš
Nám můj táta se ženou posílali tu stejnou částku, dokud si manžel po našem ukončení studia nenašel práci… Ale podle mě už tu povinnost neměli… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
POkud dítě ukončilo studium tak by jsi už neměl platit nic, ale podmínkou je to že dítě musí být výdělečně činné. Takže je třeba možné, že bude mít ještě prázdniny a do práce nastoupí v září tak by jsi měl platit ještě ty dva měsíce stejnou částu jako doposud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vím jen žč bychom se měli podílet stejnou částkou než si najde práci posílím 4500.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mvkoty píše:
POkud dítě ukončilo studium tak by jsi už neměl platit nic, ale podmínkou je to že dítě musí být výdělečně činné. Takže je třeba možné, že bude mít ještě prázdniny a do práce nastoupí v září tak by jsi měl platit ještě ty dva měsíce stejnou částu jako doposud.
To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
. Pokud ukončil teď školu a dál ve studiu nepokračuje, nemá už status studenta, tudíž nemá nárok na alimenty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monikalysa píše:Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
POkud dítě ukončilo studium tak by jsi už neměl platit nic, ale podmínkou je to že dítě musí být výdělečně činné. Takže je třeba možné, že bude mít ještě prázdniny a do práce nastoupí v září tak by jsi měl platit ještě ty dva měsíce stejnou částu jako doposud.. Pokud ukončil teď školu a dál ve studiu nepokračuje, nemá už status studenta, tudíž nemá nárok na alimenty
No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…
Ale co je na tom pravdy fakt netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:monikalysa píše:No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
POkud dítě ukončilo studium tak by jsi už neměl platit nic, ale podmínkou je to že dítě musí být výdělečně činné. Takže je třeba možné, že bude mít ještě prázdniny a do práce nastoupí v září tak by jsi měl platit ještě ty dva měsíce stejnou částu jako doposud.. Pokud ukončil teď školu a dál ve studiu nepokračuje, nemá už status studenta, tudíž nemá nárok na alimenty
Ale co je na tom pravdy fakt netuším
Nee, to musí do těch 26 let studovat. Jinak to přeci nemá logiku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky myslím, že po ukončení už nic… Tuším, že VŠ mají prázdniny do konce měsíce, který následuje po tom, co státnicovali - takže když byly státnice v červnu, má prázdnbiny do konce července, tak to ještě jo a pak nazdar, bazar, buď do práce nebo registrovat na ÚP. Uchazeč o zaměstnání přece není nezaopatřené dítě… Tedla podle toho, co jsem našla , jedině v případě, že by skončil školu před 18. narozeninama, byl na ÚP a nedostával žádné peníze, to pak jo. Ale počítám, že absolvent VŠ přes 18 mít bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monikalysa píše:kate02 píše:Nee, to musí do těch 26 let studovat. Jinak to přeci nemá logiku.monikalysa píše:No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
Já vím, že nám to tehdy taky připadalo uhozený (je to rok nebo dva zpátky
), ale takhle mu to řekli, že dokud má u nich trvalý bydliště, mají povinnost ho živit…
Logiku bych v tom v případě UP nehledala
Každopádně já to neřešila, brala jsem to tak, že jakmile ukončím studium, táta platit nemusí a konec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:monikalysa píše:No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
Tohle pravda není, musí se řádně připravovat na budoucí povolání. Jak ukončí, rodiče můžou přestat platit.
V tomto případě bych mu asi dala šanci do konce prázdnin, ale jen v případě, že má obor, na který ho v průběhu prázdnin nemůžou přijmout př. učitel. Nejlépe kdyby ukázal, mám smlouvu, ale vezmou mě až v září, tak mu ještě ty dva měsíce poslat. Jinak myslím, že to povinnost není, studentem končí dnem poslední státnice a příští den má jít na pracák nebo do práce. Problém je, že na pracáku nedostane ani korunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monikalysa píše:Mvkoty píše:Ano to máš pravdu, ale on je studentem i po dobu prázdnin…tak jak píší holky výše, že VŠ student má prázdniny ještě měsíc po státnicích tak ten daný měsíc by měl otec ještě platit a potom neee. Samo že když si nenajde práci a bude na ÚP tak už nemá nárok na alimenty
To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50. Pokud ukončil teď školu a dál ve studiu nepokračuje, nemá už status studenta, tudíž nemá nárok na alimenty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monikalysa píše:kate02 píše:Nee, to musí do těch 26 let studovat. Jinak to přeci nemá logiku.monikalysa píše:No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
Jasně, tam to i tak píšou:
…nejdéle však do 26. roku věku, jestliže se soustavně připravuje na své budoucí povolání.
Není jediný důvod, aby někdo odmaturoval v 18, hodil si nohy na stůl a rodiče ho do 26 živili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aspera píše:kate02 píše:Tohle pravda není, musí se řádně připravovat na budoucí povolání. Jak ukončí, rodiče můžou přestat platit.monikalysa píše:No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
V tomto případě bych mu asi dala šanci do konce prázdnin, ale jen v případě, že má obor, na který ho v průběhu prázdnin nemůžou přijmout př. učitel. Nejlépe kdyby ukázal, mám smlouvu, ale vezmou mě až v září, tak mu ještě ty dva měsíce poslat. Jinak myslím, že to povinnost není, studentem končí dnem poslední státnice a příští den má jít na pracák nebo do práce. Problém je, že na pracáku nedostane ani korunu.
Nene, to není pravda, má tam ještě ten měsíc po:
Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Taky myslím, že po ukončení už nic… Tuším, že VŠ mají prázdniny do konce měsíce, který následuje po tom, co státnicovali - takže když byly státnice v červnu, má prázdnbiny do konce července, tak to ještě jo a pak nazdar, bazar, buď do práce nebo registrovat na ÚP. Uchazeč o zaměstnání přece není nezaopatřené dítě… Tedla podle toho, co jsem našla , jedině v případě, že by skončil školu před 18. narozeninama, byl na ÚP a nedostával žádné peníze, to pak jo. Ale počítám, že absolvent VŠ přes 18 mít bude
Nevím jestli to teď není novinka, ale před dvěma lety jsem 1. 6. udělala státnice a do tří dnů jsem se kvůli pojištění měla registrovat na ÚP. Pak jsem coby učitelka sice měla tři měsíce prázdnin, ale bez příjmů. Jen taťkovi ještě dali za červen odečet z daní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:Aspera píše:kate02 píše:Tohle pravda není, musí se řádně připravovat na budoucí povolání. Jak ukončí, rodiče můžou přestat platit.monikalysa píše:No kamarádovi na pracáku, když hledal práci řekli, že rodiče maj vyživovací povinnost pokud u nich bydlí do těch 26 let…Mvkoty píše:To je přece blbost.. Když to bude povaleč a nebude si práci hledat, nebude mu přeci platit alimenty do 50
V tomto případě bych mu asi dala šanci do konce prázdnin, ale jen v případě, že má obor, na který ho v průběhu prázdnin nemůžou přijmout př. učitel. Nejlépe kdyby ukázal, mám smlouvu, ale vezmou mě až v září, tak mu ještě ty dva měsíce poslat. Jinak myslím, že to povinnost není, studentem končí dnem poslední státnice a příští den má jít na pracák nebo do práce. Problém je, že na pracáku nedostane ani korunu.Nene, to není pravda, má tam ještě ten měsíc po:
Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.
http://www.studentskefinance.cz/…atrene-dite/
Podle tohoto to vypadá, že na alimenty a na placení zdravotního pojištění jsou dva metry. Stát se toho zbaví dnem státnice, ale rodiče až o dva měsíce později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit