Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jetrka píše:
včera sme byli na oslavě narozenin kde pily domácí pálenku po příchodu domu se mi začal klepat a že mu je zle.
a nebere miláček nějaký ten antabus? Btw. byli jste na oslavě, kde pili… pil i on? Proč jste tam šli? Pro něj to je droga a droze je nelépe se vyhnout. Nezlob se na mě, ale napíšu to jak to vidím já. Říkáš, každá koruna dobrá - tak to se poohlédni po nějaké práci. Chlastá od té doby, co jsi těhotná, 3 měsíce byl na odvykačce a evidentně mu to nepomohlo, půjde tam znovu… vydím to tak, že dlouho nezůstane zaměstnaný, tzn. nebude mít ani peníze za neschopenku (časem), když chlastá teď, co dál? 1. liga? Vše utopí v alkoholu a tobě dá co? Pochybuji, že alimenty. Dala bych mu podmínku - jdi do léčebny - za ni utratíme všechny naše peníze, co dostaneš na neschopence, pak se vrátíš a na alkohol se ani nepodíváš. Pokud se znovu opiješ končíme a rozvedeme se… není nic horšího než žít s alkoholikem ať už pro tebe nebo pro dítě
Já si myslím, že nikde není psáno, že člověk v době nemocenské nesmí požít alkohol. Píšete, že vycházky dodržuje, takže podle mě je vše v pořádku.
Z vlastní zkušenosti: opustila jsem přítele, když malé bylo půl roku. Bylo to pro mě nejtěžší rozhodnutí, ale zároveň to nejlepší! Nedá se to vydržet, je třeba myslet na dítě. Lepší žádný táta, než opilec. Přítel před a v těhu byl úplně perfektní. Po narození to skončilo! Chlastá do dnes. Odejdi od něj! Akorát to protahuješ, pít nepřestane a akorát chudák dítě a ty! Místo klidné maminky, bude milt vystresovanou maminku, která bude doma čekat na to co ji přijde zas domu. Jednu sanci měl, nedokázal se jí chytit, ať si trhne. Život je moc krátkej.
Já jsem se rozešla s chlapem, když malé byly 3 měsíce. A dobře jsem udělala, chlastá pořád.
O peníze za PN by přijít neměl.
Tak sem zjistila že psych. léčebna nepomohla… a je to…
vystěhováno
moc vám všem děkuji za názory a rady
,