Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak můj názor je takový, že ať to vadí nebo ne, pít by neměl. Naštěstí v tomhle je ten můj v pohodě a když jdeme „do akce“ tak nepije dost dlouho předtím.
Tak když to vezmu z medicínského hlediska, tak to nevadí, jelikož spermie „uzrává“ zhruba 3 měsíce…takže horší by bylo, pokud pil před těma 3m, kdy se tvořily ty spermijky, co zítra půjdou na vandr..ale chápu, že se ti to nelíbí ![]()
Já myslim, že to nevadí ted ani před 3 měsíci. Spermie se tvoří průběžně a nikde se netvoří fronta těch, co vznikly před 3 měsíci. Mě osobně by 5 piv přišlo zbytečně moc před takovou akcí, ale alkohol jako takovej vadit nebude.
My jsme šli na spermiogram a mnažel večer předtím pil i nějakej tvrdej alkohol (opilej nebyl v žádnym případě) a spermio vyšlo ukázkově.
Tak záležína tom jak dlouho je bude pít, jestli ho 5 piv opije. Aby to z něj ráno táhlo, to by asi moc vhodné nebylo. Mně osobně by se to asi taky moc nelíbilo, přeci jenom, je to pro vás dost důležitá věc
Já mám alkohol hodně ráda, ale nesnáším, když si ho někdo nedokáže odepřít - a tohle je podle mě situace kdy by si ho odepřít měl. Mně by to vadilo.
@tonj píše:úplně souhlasím.
Tak záležína tom jak dlouho je bude pít, jestli ho 5 piv opije. Aby to z něj ráno táhlo, to by asi moc vhodné nebylo. Mně osobně by se to asi taky moc nelíbilo, přeci jenom, je to pro vás dost důležitá věcJá mám alkohol hodně ráda, ale nesnáším, když si ho někdo nedokáže odepřít - a tohle je podle mě situace kdy by si ho odepřít měl. Mně by to vadilo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Zdravím.. potřebuji názor. snažíme se s manželem 2 roky o mimčo a zítra jdeme poprvé na IUI, manžel má firemní večeři a řekl, že si tak těch 5 piv dá, já mám názor, že by neměl, on říká, že to nemůže vadit, jaký je váš názor?