Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Můžu se zeptat mimo téma, co tě vede k rozhodnutí, že půjdeš darovat vajíčka? Jistě je to záslužné a některá tě bude byť anonymně blahořečit, ale kdyby to bylo bez finanční kompenzace, uvažovala bys o tom zrovna tak? Máš své děti? Vždycky přemýšlím, co vede ženy k tomu, jít darovat vajíčka, podstoupit ty možné následky, nebo víš o všech možných následcích? Jinak si nesmírně vážím každé takové ženy, ale co je tím impulzem, že mysliš víc na druhé než na sebe?
Je mi 23 - takže teoreticky vhodný věk na dárcovství. Mám své děti - 2,5 letou holčičku a ročního kluka.
Půjdu darovat do státní nemocnice - kde asi odměny nejsou zas tak veliké oproti soukromím klinikám.
Sleduji, že je poslední dobou hodně veliký problém, aby ženy mohly přirozeně počít svoje miminko, a pokud je tohle pro ně jediná možnost, tak nevidim důvod proč jim takto nepomoci. Jsem již domluvená s jednou maminkou, která čeká na dárcovství a to, že bude mít někoho kdo daruje ji pomůže víc se přiblížit k jejímu snu.
Případných následků jsem si vědoma, přečetla jsem tu snad všechny diskuze, prolezla snad všechny CARy tady v Praze.
Určitě je finanční kompenzace příjemná - je to taková vzájemná pomoc, kdy vim že jsem někomu pomohla k tomu mít doma svoje malý štěstíčko.
Pokud by byly moje vajíčka vhodná pomůžu nejen pani se kterou jsem domluvena, ale i ostatním maminkám v pořadníku.
@terinka4444 já bych teda darovat šla, mám jedno dítě a víc jich nechci, tak proč bych nepomohla těm co mít nemůžou
bohužel klinika kde bych mohla darovat je daleko a taky si nemůžu dovolit 14 dní nepracovat.(když spočítám vyšetření a klidový řežim před a po ) a vlastně ani netuším kolik by to tam „hodilo“ ![]()
Podstoupila jsem IVF, tudíž dárcoství je vlastně to samé…setkala jsem se v CARu i s ženami, které dárcovské vajíčko použili a jednou jsem ležela po zákroku na pokoji s paní, která svá vajíčka darovala(byla to hezká chytrá blondýnka)…
Já osobně děkuji všem, kteří chtějí tímto zbůsobem pomoct a ten, kdo tvé vajíčko dostane, si toho bude určitě moc vážit a bude miminko milovat ![]()
I já obdivuju každou ženu která to dokáže.
Všechny tvoje důvody chápu, já sama jsem se před lety zařadila do registru potenciálních dárců kostní dřeně z podobných důvodů nicméně si myslím že je to něco jiného. Já si nedovedu představit žít s vědomím že někde na světě běhá moje „genetické“ dítě. Před prvním těhotenstvím jsem si to dovedla představit, dneska když vidím dceru tak už ne.
Takže jestli to opravdu zvládneš, tleskám ![]()
@Maky.C Tohle mi problém dělat nebude - neberu to jako „miminko“, ale „pouze“ vajíčka ![]()
Je to prostě miminko dárkyně, která si ho odnosí, porodí a začne se o něj starat ![]()
Upřímně spíš já obdivuji náhradní matky, to už bych nedokázala - kdybych citíla miminko v bříšku, porodila ho a pak ho dala pryč - ne to ne to bych opravdu nezvládla
Máme za sebou IVF s dárkyní - pro nás jediná šance na miminko, takže jsem vděčná za každou holčinu co se rozhodne darovat. DĚKUJU
![]()
Též jsem se nedávno rozhodla… Už jsem absolvovala první konzultaci v gennetu s odběrem krve a 11.3 jdu na výsledky z genetiky…
Ten můj chlap to též zatím nijak neřeší, sice takhle veselá domluva u nás nebyla
ale vzal to relativně v pohodě ![]()
@Irinka0210 píše:
Máme za sebou IVF s dárkyní - pro nás jediná šance na miminko, takže jsem vděčná za každou holčinu co se rozhodne darovat. DĚKUJU![]()
Hodně štěstí ![]()
Nedávno jsme se na tohle téma bavily s kamarádkou, jejíž známá o darování uvažuje.
Docela mě zarazila kámošky myšlenka: Co kdyby se obě moje genetické děti spolu setkaly a nedejbože se zamilovaly???
![]()
Ano, náááhoda nehoráááznááá… ale copak se to nemůže stát?
![]()
@Cmochy To by musela být jooo hodně veliká náhoda. A pak stejně se nedozvim, že ten druhý partner mojí dceri je vlastně moje genetické dítko
Ahoj holky i já byla před rokem darovat nic to není a stojí to za to… teď jsem v 5 tt a sem rada že jsem tenkrát šla.
@Irinka0210 píše:
Máme za sebou IVF s dárkyní - pro nás jediná šance na miminko, takže jsem vděčná za každou holčinu co se rozhodne darovat. DĚKUJU![]()
Mám slzi v ocich. a přeji moc štěstí… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahojky holky,
rozhodla jsem se darovat vajíčka. S tímto záměrem jsem samozřejmě chtěla obeznámit mého muže, ale jak se mi potvrdilo opět mě neposlouchal
a opravdu víc to neřešil…
Nedávná naše debata :
Já: Tak jsem se rozhodla, že půjdu darovat vajíčka.
On: To se moc nepředvedeš!
Já: (nechápavě) Jak to myslíš?
On: No, to jestli chceš darovat to jedno vajíčko co je v lednici, tak to se moc nepředvedeš!
Já: Výbuch smíchu a konec naší debaty
Jak na to Vaše okolí reagovala?
Vím, že jsem s tím manžela teď obeznámila, ale taky vim, že on to prostě nebere v potaz - a až za nim přijdu že jsem byla na vyšetření apod tak určitě na mě bude koukat jako puk.