Alkohol v jídle v těhotenství

58
10.6.20 19:28

Alkohol v jídle v těhotenství

Ahoj, od babicky jsme dostali tvarohove rezy a ja sezrala pul plechu. A pak jsem se dozvedela, ze do tvarohu dala rum a ne malo. Byl to nepeceny dezert, takze se nic vyparit nemohlo. Muze se neco stat miminku? Jsem v 15tt
Moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
10.6.20 19:31

Co znamena ne malo? To tam nalila celou flasku? Kdyby tam toho bylo nejak moc, tak to snad citis kdyz to jis ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.20 19:34
@SabinkaKo píše:
Ahoj, od babicky jsme dostali tvarohove rezy a ja sezrala pul plechu. A pak jsem se dozvedela, ze do tvarohu dala rum a ne malo. Byl to nepeceny dezert, takze se nic vyparit nemohlo. Muze se neco stat miminku? Jsem v 15tt
Moc dekuju

Přestaň se nacpávat tolika sladkým. Problém není rum, jestli to byl cca panák, ale že sníš půl plechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
10.6.20 19:37

@Kriss Tina Myslela jsem, že je to jen to ochucovadlo. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
10.6.20 19:37

Tak celou flašku tam asi nedala ne? Kdyby jo, tak by si to cítila. Neřeš to nic se nestalo. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
10.6.20 19:38

@Russet já mám právě podváhu a cukru tam moc nebylo, tak jsem si chtěla dopřát a o alkoholu jsem nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.20 19:40
@SabinkaKo píše:
@Russet já mám právě podváhu a cukru tam moc nebylo, tak jsem si chtěla dopřát a o alkoholu jsem nevěděla.

Podváha neznamená jíst kila cukru. Jez zdravé potraviny, kvalitní bílkoviny, ne sladkosti. Budeš podvyživená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.6.20 19:43

@SabinkaKo hele stat nic nestane i kdybys sis dala samotnyho panaka, ale priste bych se necpala pulkou plechu buchty, to ti uskodi vic jak ten panak. Mit podvahu neznamena jist jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
10.6.20 19:52

@Russet @Kriss Tina
Cukru tam bylo minimum, byl to hlavne piskot a tvaroh, ktery je pry v tehotenstvi prospesny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.6.20 19:55

@SabinkaKo tak pokud byl piskot domaci, tak neni nepeceny a pokud kupovany tak tam je cukru az az :D to je jedno, ani tvarohu nemas snist kilo na posezeni, to zas zatezuje ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.6.20 20:08

Pečení a vařením se alkohol zničí, ne? Takže bych byla v klidu. Pokud to bylo v nějakém krému, tak bych byla na babi naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.6.20 20:10
@Kriss Tina píše:
@SabinkaKo hele stat nic nestane i kdybys sis dala samotnyho panaka, ale priste bych se necpala pulkou plechu buchty, to ti uskodi vic jak ten panak. Mit podvahu neznamena jist jako prase.

Alkohol vadí vždycky. Ale pokud to bylo omylem a nepoznala to, tak to asi nebylo tolik a příště bych byla opatrnější v tom, co jím na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
10.6.20 20:14

@SabinkaKo
Taky bych z toho nebyla nadšená, že tam je rum o kterém nevím, ale předpokládám, že se miminku opravdu nic nestalo. Ve druhém trimestru už je miminko vyvinuté, takže nějakého poškození bych se nebála. Navíc pokud na sobě sama nepozorujes známky opilosti, určitě to bude v pořádku. Bude to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
10.6.20 20:23

@Enmamma jako neni to idelal, me i treba dr rekla at si klidně dam sklenicku cervenyho na tlak. Male mnozstvi jednou za těhotenství nic neudela a fakt vic ublizi nejaky nerizeny obzirani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.6.20 20:46
@Kriss Tina píše:
@Enmamma jako neni to idelal, me i treba dr rekla at si klidně dam sklenicku cervenyho na tlak. Male mnozstvi jednou za těhotenství nic neudela a fakt vic ublizi nejaky nerizeny obzirani.

My jsme národ extrémně tolerantní k alkoholu. To, že to řekla dr, mě u nás nepřekvapuje. Tady se totiž následky z působení alkoholu nikdo nezabývá a nejsou tady ani žádné služby. Tam, kde se tím ale zabývají, mluví výzkumy jasně. Alkohol v těhotenství není dobrý nikdy. Dítě neumí odbourávat alkohol, takže má ve výsledku v krvi víc promile než matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí