Allianz pojištění PN - dvojčata

245
8.6.16 18:22

Allianz pojištění PN - dvojčata

Dobrý den,

UZ ukázal, že jsem v 7.TT a čekáme dvojčátka ( přirozenou cestou).Počítala jsem s tím, že si v práci zkusím domluvit ranní, ještě alespoň na pár měsíců, než budu mít buben, jelikož dojíždím. Těhotenství s dvojčaty je vždy bráno jako rizikové ( předčasný porod, riziko potratu,..),takže jsem už týden doma. Od 2014 mám sjednanou životní pojistku u Allianz s připojištěním PN. Máte někdo zkušenost s vyplácením této pojistky při těhotenství s dvojčaty nebo celkově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
9.6.16 00:51

Mě Allianz plnila PN při rizikovém těhotenství bez problémů. Byla jsem po IVF a to je automaticky na neschopenku. Dávej pozor při vypisování diagnozy do neschopenky a potom papírů pro pojišťovnu. Je nutné tam uvést medicinský důvod. Krvácení, ohrožení potratem apod. Pokud ti lékař vypíše neschopenku jen kvůli tomu, že máš těžší zaměstnání, tak ti to neuznají. Jestli už máš neschopenku a je tam nevyhovující diagnoza, je lepší ji ukončit a po dohodě s lékařem vystavit novou. Pojistnou událost je potřeba nahlásit do tří dnů po vzniku. Tzn. pokud máš sjednané plnění pracovní neschopnosti od 29 dne, pak nejpozději 32 den neschopenky musíš hlásit na pojišťovnu. Tvůj poradce od Allianz by ti měl poradit co a jak. Každý měsíc se pak dokládá zpráva od lékaře a lístek na peníze. Peníze mi vypláceli průběžně, zpětně za období, na které jsem doložila trvání neschopnosti. Když si nebudeš s něčím jistá, klidně mi napiš. Poradím.

• Citovat
  • Upravit
29
9.6.16 10:02

Pěkný den,
omlouvám se, že vám vlezu do diskuze, ale @Janli, ve tvém příspěvku mě zarazila ta lhůta 3 dní. Když plnění pracovní neschopnosti nahlásím později, tak bude problém? V podmínkách sem to asi někde přehlédla…
Chtěla jsem vyplnění papírů pro pojišťovnu řešit s doktorem na kontrole až příští týden, kdy to bude týden po 29.dnu neschopnosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.6.16 14:05

@mara.jade Někde v podmínkách to je, mě na to můj poradce upozorňoval. Jde jen o nahlášení pojistné události a dělá se to přes internet. Všechny dokumenty dokládáš dodatečně, stejně to chtějí na jejich formulářích. Je dobré tu lhůtu dodržet, přece jen jde o dost peněz.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel