Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, taky jsem používala Alpicort a byla jsem s ním spokojená. Měla jsem ho předepsaný od kožní když mi lokálně vypadaly na malém místě úplně všechny vlasy. Na mytí vlasů jsem měla volně dostupný šampon Capilan + vlasový aktivátor a ještě jsem brala kapsle pantenol, které podporují i imunitu. Alpicort jsem masírovala do pokožky každý večer. Po pár týdnech místo znovu začlo zarůstat. Doktorka mě nikdy neupozornila na žádné komplikace s jeho užíváním a taky jsem nikdy žádné neměla. A to se mi ta pleš objevila během pár let několikrát na různých místech…
@Tara83 Zatím jsem si ho ještě nenechala předepsat, dřív jsem ho ale používala tuším 1-2× denně s celkem uspokojivým výsledkem.
@lucky13 A můžu se zeptat, o jaký typ padání jde? Je to v podstatě jediná léčba, co se na padání vlasů předepisuje. Mně na podzim přestaly vlasi padat po užívání Alpicortu F a Diane, pak jsem antikoncepci vysadila a je to hrůza…Ještě se na to předepisuje 5% minox, ale to je asi tak vše, co ti kožař napíše.
@Tara83 Moje problémy byly zrejmě způsobeny už užíváním antikoncepce, od té doby, co jsem ji nasadila a brala cca 3 roky, začaly mi vlasy padat a oslabovat se a když jsem ji vysadila úplně (kvůli očistě těla a navíc jsem po ní hrozně zadržovala vodu), zůstala mi na hlavě tak 1/3 původního množství vlasů.
Paradoxně hormonální testy v pořádku.
Nikdo si s tím nevědel rady, takže klasika Alpicort, vitamíny, různé vlasové kúry apod. Časem jsem si zvykla na to málo vlasů, co mi zbylo
, no a teď se to rozjelo znova a plešatá opravdu skončit nechci ![]()
@lucky13 To je hrozné, jak dlouho to trvá? Koukám, že jsme na tom stejně, všechna možná vyšetření a nic, na hlavě to samé, jak ty. Taky to chvíli nepadalo, ale zase začalo. Sněžení nebo něco jiné jste s lékařem nezkoušeli?
Já mám také hormonální testy v pořádku, je to záhada. Úplně se změnila kvalita vlasů, zeslábly a padaly. A co zkusit ten Belohair, nebo něco podobného s Minoxem?
@Tara83 Taky jsem si myslela, že jsem to už dostala pod kontrolu, ale bohužel. Žádný podnět k opětovnému padání jsem nezaznamenala (např. hormonální změny, stres, změna stravy).
S tou kvalitou to mám stejně, jemné, rozlítané, že to musím umývat každý den ráno, abych přes den na té hlavě něco měla. ![]()
Belohair neznám, zeptám se kožní. Ty s ním máš nějaké zkušenosti? ![]()
Jinak ještě mohu doporučit nějakou laboratoř analýzy vlasů, například Apex v Brně na Lesné. Tam prozkoumají pokožku hlavy i vlasy a doporučí léčbu, ve finále jsou to ale opět již zmíněné vodičky, šampony, pěny,.. ![]()
@lucky13 A můžu se zeptat, co Ti v tom Apexu řeknou. Brno nemám daleko. Tak minox je v podstatě jediný lék účinný na padání vlasů, musí se používat dluhodobě, ale vlasy po něm rostou, jenže pak zase vypadají, jak se s tím přestane.
Np tak si říkám, že to může zastavit už jen těhotenství ![]()
@Tara83 Ustřihnou ti kousek vlasů, ten projedou trichogramem, čímž analyzují strukturu a míru poškození vlasů. Pak se podívají na pokožku hlavy, zaměřují se na to, jestli tam třeba není nějaká patologická mikroflora, na jakých místech vlasy padají apod. Teď koukám na ten „výsledek analýzy“ a je tam tak 70% odborných výrazů, takže z toho zrovna moudrá nejsem
U mně se tedy žádná pojmenovatelná příčina nenašla.
Každopádně mi poradili jednorázové ostříhání poškozených vlasů o 10 cm, pravidelné zastřihávání konečků, vlasy umývat studenou vodou, nesahat si do hlavy, omezit fén apod., mýt vlasy 1× za 3-4 dny
což je u mně naprosto nepřípustné, když se mi tak rychle mastí.
Šampony - střídat Klorane a Argeal
Pěny - Forstim
Bezoplachová péče - Klorane Papyrus soin
Masáž pokožky roztokem Neoptide, brát Revalid, GS Eladen, CAPMIN ![]()
Takže z doporučení nic co bychom už dávno nevěděly, tuna výrobků, které jsem všechny zodpovědně vyzkoušela a výsledek nula. Proto už jsem vůči nějakým zázračným tabletkám a šamponům dost skeptická. ![]()
@lucky13 Aha, já jsem na trichogramu byla, vše je v pořádku. Pokožka hlavy se mi mastí a loupe, takže k tomu prý seborea, tak jsem dostala šampon Micetal. Jinak vlasy úplně změnily strukturu a začaly lítat, cuchat se, hrůza. Slušně vypadají jen po umytí a vyfoukání.
Takže ti ani lékaři neřekli, co je příčinou? Tak snad to budou „jen“ hormony a nic dalšího. Akorát nevím, jak dolouho ty vlasy vydrží při takové intenzitě padání. Mně doktorka řekla, že mám být ráda, že na hlavě něco mám, paráda. Jinak já chodím teď na injekce do vlasů.
Koukám, že to máme úplně stejně.
Já teď „jen“ beru Biosil a jako šampon mám Revalid. Nezbývá doufat, že se tělo nějak samo „srovná“.
Každopádně držím palce ![]()
Taky mi byly injekce navrhovány, jak dlouho na ně chodíš?
Zdravím, zajímaly by mě názory na hormonální vodičku na zastavení vypadávání vlasů Alpicort F. Dřívě me vypadávání opravdu hodně trápilo, všechna vyšetření v pořádku (krev, hormony, štítná žláza), potom se stav zlepšil zřejmě používáním této vody a vitamínů

Každopádně teď jsem znovu v situaci, kdy mám den ode dne vlasů míň a míň a napadá mě snad už jen Alpicort. Slyšela jsem ale také názory, že hormonální přípravky jako tento taky nejsou zrovna výhra a že po delším používání může i uškodit.
Proto se Vás, dámy, ptám, zda máte nějakou zkušenost s Alpicortem a zda byste ho doporučily?