Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím o zachování anonymity.
Manžel má velice náročnou práci. Časově, ale hlavně co se týče stresu. Bohužel se mu ji nedaří změnit, ale nabídky pravidelně sleduje. Je hodně stresovaný a to se celkově odráží na jeho podrážděnosti. Chtěla bych mu nějak pomoci. Ke klasickému psychologovi by nešel. Ani by na to neměl čas. Ale kdybych mu řekla o homeopatii, bachových esencích atd. Řekl by, že je to hloupost, vyhozené peníze a navíc není žádný psychouš.
Kdybych mu řekla, že je to multivitamín nebo mu nechala namíchat bylinky jako čaj, je pravděpodobnost, že by to alespoň zkusil. Ale přijde mi to neetické. Taky by se mi nelíbilo, kdybych zjistila, že mi manžel něco nechal namíchat a vydával to za vitamíny. Ale moje úmysly jsou dobré. Mám na mysli jeho dobro a dobro naší rodiny. Navíc se nejedená o žádné chemické preparáty, ale o přírodní léčbu. A mnoho maminek dává svým dětem homeo, esence nebo detox, pokud mají děti nějaké problémy. Nebo i domácím mazlíčkům. A ani děti, ani zvířátka vám taky souhlas nedají.
Prosím o vaše názory.
Co myslíte?
Být tebou, odpíchla bych se od tohoto. Sama píšeš, že by se ti to nelíbilo, tak proč to dělat někomu jinýmu
![]()
Ja jsem velky privrzenec alternativni mediciny, ale tohle bych nedelala. Manzel je pro me svepravna osoba s vlastnim rozumem a nazorama. Nabidnout, vest o tom debatu, ale vse s jeho vedomim.
Kdyby si tohle nekdo dovolil ke me, tak ho roztrhnu jak hada ![]()
No nevim u deti mi to prijde jine. Asi bych to manzelovi nedavala bez jeho vedomi. Spis se zkus orientovat na fakta. Treba doplneni mineralu hodne pomaha. My ted vsichni zacali brat koloidni mineraly a je nam vsem lepe. Zkus si o tom s manzelem promluvit. Muj chlap si taky myslel ze homeo, aromaterapie apod. je jen placebo, ale tak jsem mu rekla, at to proste zkusi ze tim nic nezkazi a ono to fungovalo tak uveril
Udelej si takovy caj ty sama a nabidni mu a uvidis, nebude to pak brat jako lecbu ale jako druh caje co stoji za zkousku. Nebo existuji i takove kapky do aromalampy tak to bych klidne pouzila kdyz tam kapes vuni taky se ho neptas, no a kdyz to bude vonet a zaroven uklidnovat tak je to prece jenom dobre ![]()
@eneerka píše:
Já bych do toho klidne šla, když se nejedná o chemické leky.
Jo? Nebo je to vtip?
Skoro mi to totiž přijde, jako když chce chlap ze své ženy vymlátit vzpurnost. Též se nejedná o chemii, tak co ![]()
Je to veliké dilema. Na jednu stranu cítím, jak je to neetické. Na druhou stranu ty jeho nálady ze stresu jsou někdy opravdu příšerné. Mě nevadí, že se utrhuje na mě, ale řve i na děti. Mě už to nebaví. V práci se krotí a dusí to a doma to pak vypustí. Ale když mu řeknu, že je to na jeho nálady, tak se mi na to tuplem vykašle. A ještě mi řekne, že se mám jít léčit já a ne on.
A také se to odráží i na jeho vlastním zdraví. Začal mu vysoký tlak. Ze stresu jí - nadváha. Je hrozné sledovat, jak co je v této práci, tak zdravotně „sešel“.
@Anonymní píše:
Je to veliké dilema. Na jednu stranu cítím, jak je to neetické. Na druhou stranu ty jeho nálady ze stresu jsou někdy opravdu příšerné. Mě nevadí, že se utrhuje na mě, ale řve i na děti. Mě už to nebaví. V práci se krotí a dusí to a doma to pak vypustí. Ale když mu řeknu, že je to na jeho nálady, tak se mi na to tuplem vykašle. A ještě mi řekne, že se mám jít léčit já a ne on.A také se to odráží i na jeho vlastním zdraví. Začal mu vysoký tlak. Ze stresu jí - nadváha. Je hrozné sledovat, jak co je v této práci, tak zdravotně „sešel“.
Jak tu bylo psáno - uvař si ten čaj a dejte si ho spolu ![]()
Nebo mluvit, mluvit, až mu vymluvíš díru do hlavy. Ale chlapi moc poslouchat nechtějí…
@KPKristy Když se uklidní, tak se to s ním snažím rozebrat. Co byl důvod. Kolikrát sám přiznal, že je to právě podrážděním z práce. Není to jen můj dojem. On sám to ví. Ale věšinou mi odsekne, ať se v něm nehrabu.
@Anonymní píše:
@KPKristy Když se uklidní, tak se to s ním snažím rozebrat. Co byl důvod. Kolikrát sám přiznal, že je to právě podrážděním z práce. Není to jen můj dojem. On sám to ví. Ale věšinou mi odsekne, ať se v něm nehrabu.
No, to je klasika. Muži žádné problémy nemají, to jen ženy je vyvolávají
![]()
V tom případě chápu, že tě láká mu to podstrčit tajně, ale je to fakt divný. I když nejde o chemii a pravděpodobně ho nechceš ani otrávit, ale prostě ten pocit ![]()
Když si vezmu, že by tohle někdo udělal mě… Minimálně bych byla hodně nas*aná…
@KPKristy Otrávit ho opravdu nechci. Chci, aby se mu alespoň trochu ulevilo.
Já bych byla nas**** neskutečně. Ale taky proto, že on se o nic přírodního nezajímá. A u mě by ani neodhadl, kde je skutečný problém.
Trochu blbý, ne? Proč chceš dělat něco proti jeho vůli? píšeš, že samotné by se Ti to nelíbilo. Tak to nedělej ani někomu jinému.
@martina.se Právě proto, že mi to přijde blbý, tak o tom diskutuju. Protože mě trápí, že nevím, jak bych mu mohla pomoct.
Já bych mu nějaké homeo kápla.
Sama uvažuji že budu potajňačku milému dávat nějaká afrodiziaka, nebo umřu jako „stará panna“.
![]()
Ahoj,
prosím o zachování anonymity.
Manžel má velice náročnou práci. Časově, ale hlavně co se týče stresu. Bohužel se mu ji nedaří změnit, ale nabídky pravidelně sleduje. Je hodně stresovaný a to se celkově odráží na jeho podrážděnosti. Chtěla bych mu nějak pomoci. Ke klasickému psychologovi by nešel. Ani by na to neměl čas. Ale kdybych mu řekla o homeopatii, bachových esencích atd. Řekl by, že je to hloupost, vyhozené peníze a navíc není žádný psychouš.
Kdybych mu řekla, že je to multivitamín nebo mu nechala namíchat bylinky jako čaj, je pravděpodobnost, že by to alespoň zkusil. Ale přijde mi to neetické. Taky by se mi nelíbilo, kdybych zjistila, že mi manžel něco nechal namíchat a vydával to za vitamíny. Ale moje úmysly jsou dobré. Mám na mysli jeho dobro a dobro naší rodiny. Navíc se nejedená o žádné chemické preparáty, ale o přírodní léčbu. A mnoho maminek dává svým dětem homeo, esence nebo detox, pokud mají děti nějaké problémy. Nebo i domácím mazlíčkům. A ani děti, ani zvířátka vám taky souhlas nedají.
Prosím o vaše názory.
Co myslíte?