Alternativní porod

26833
4.2.15 10:20

Alternativní porod

Prosím o radu, čeká mě třetí porod a jestli něco nechci, tak to, aby probíhal jako předchozí dva. Odmítám být celou dobu napojena na monitoru a tím pripoutana na lůžko. Nechci zase nějak moc, jen volný pohyb v průběhu celého porodu, případně i jinou polohu při tlačeni, než na zádech. Předpokládám tedy, že toto se napíše do přírodního plánu, ale teď to hlavní - výběr porodnice. Nejblíže mám Pardubice, Hradec Králové, Chrudim. Případně, kdybyste měli typ i na jinou porodnici v dojezdu. Máte tedy někdo zkušenost s takovým porodem v některé z uvedených porodnic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9989
4.2.15 10:36

Pry je docela prima Chrudim.. Ja rodila v Havlickove Brode, kde jsou alternativnim porodum nakloneni a zrovna jsem chytla starou PA ze stare skoly.. No vse jsem si musela prosadit. Plan jsem nemela ale po dobu porodu jsem si urcovala co ano a co ne a oni to musi respektovat i kdyz na nastrih a oxytocin se tvarili divne. Odmitani moc neznaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
4.2.15 10:38

V HK byla sestřenka no a nějak zvlášť to tam teda nechválila. Prostě je to takovej průchoďák :nevim: (to asi budou všechny velké nemocnice) Chrudim jako špitál je šílenej-osobně bych tam nešla ani na rentgen, ale porodnici si tam opravdu chválej.
Možná bych si do porodnic zavolala a zeptala se přímo personálu, jestli je možné u nich rodit takto „nestandartně“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.2.15 10:41

No já rodila v Klatovech, ale po pokoji jsem mohla chodit jak jsem chtěla. Sprcha, balón, vana, ke konci jsem tlačila v kleče a nakonec jsem šla na kozu, protože jsem už nemohla. Na monitoru jsem byla jednou za hodinu cca po 10min. A to jsem si mohla zvolit kde chci sedět. Měla jsem spoustu prostoru. Asi opravdu záleží kde rodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.2.15 10:54
@Almira-Alm píše:
Pry je docela prima Chrudim..

Ta Chrudim, kde jsou ještě v tomhle tisíciletí schopni přivázat rodičce nohy? :think:

@Reinka Jediná nemocnice, kde máš dneska jakž takž záruku, že ti nebudou do porodu zasahovat rutinními postupy, aniž bys na to potřebovala vyloženě štěstí na personál, je Krnov. Nebo pak najít nějakou soukromou PA nakloněnou přirozenýn porodům, která tě k porodu doprovodí a sama ti poradí porodnici podle tvých představ. Ale moc velký výběr mít nebudeš.
Jo a rozhodně bych dala spíš na recenze rodiček než na info od porodnice, sice ti někde do telefonu na rovinu řeknou, že „takový extrabuřty neposkytujou“ (a hned budeš vědět, na čem jsi), ale někde ti jsou schopný slíbit modrý z nebe a realita je pak jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.15 10:57

@Reinka porodnice v UO. Tlařit jsem mohla v jakékoliv poloze, zkoušeli jsme jich několik, protože to nešlo - v kleče, zavešená za přítele, na balonu a na monitoru jsem byla vždy jen chvilku, zkontrolovali ozvi a zase odpojili

• Citovat
  • Upravit
72725
4.2.15 11:16

@Reinka škoda, že nejsi tu. Mi překvapilo, že u nás ve fakultce mi toto všechno splnili - a naprosto bez problémů :think: Snad najdeš dobrou porodku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
4.2.15 11:21

Pardubice ani Hradec určitě ne, tam moc z reakcí okolí na přání rodičky nedají. Za sebe bych volila Ústí nad Orlicí, záleží jestli je to ještě v tvém dojezdovém čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
4.2.15 11:54

Já rodila taky v KT a přesně jak říká @Manuelan, máš tam volný pohyb. Celkově super, akorát to je pro tebe drobet z ruky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.2.15 14:54

@Reinka @mammy No,ja ma z HK jine informace.Moje znama sousedka rodila nedavno v HK napsala si porodni plan a vsechno dodrzeli a to vcetne toho, ze nechtela oxytocin, pustit vodu a tak. Monitor s pasama mela asi 2× na pul hodky. Pohyb pri porodu jo, tlaceni nevim.
Jinak ja bych asi zkusila te Havl. Brod, ale rodis po 3,tak asi daleko nedojedes.Tak zalezi odkud jsi.
Docela taky chvali Jicin nebo Rychnov, to jsou male nemocnice, tak by to tam treba mohlo vyjit.Ale ja fakt slysela, ze v HK ten porodni plan dodrzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
4.2.15 14:58

@Reinka Ja byla v Havl. Brode a totalni spokojenost :) Je taky fakt, ze muj porod byl absolutne bezproblemovy. No a tezko rict, jestli uz to nemas z ruky. Tak at dobre vyberes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.2.15 15:12

Potíž je v tom, že skoro ve všech porodnicích se stává, že rodičku nechají rodit vlastním tempem, kontroluje ji jen PA, má dostatek soukromí, nikdo jí nic nenutí, řídí se porodním plánem, jak jen to situace dovolí, dítě hned u sebe apod., ale je těžké najít porodnici, kde by tohle všechno bylo pravidlo, a ne jen otázka štěstí na personál/okolnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.2.15 17:37

@blobfish Ja bych si napsala porodni plan. U nas ho fak respektujou, samozrejme pokud nejsou komplikace.Ale o komplikovanem porodu se nebavime, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
4.2.15 21:13

Já obě děti rodila v Pardubicích, u prvního super personál, ale porod vyvolávanej a nakonec akutní sekce, tam chápu, že jsem byla celou dobu na monitoru, protože malýmu od začátku haprovaly ozvy a byla jsem tak zavřená, že mu ani nemohli dát tu sondičku na hlavu. Ale u druhého jsem byla na monitoru (podle mě) zcela zbytečně, porod byl úplně bezproblémový, jen asi kuli té první sekci vedený jako rizikový a co si budeme povídat, nebyla jsem schopná personálu odporovat ani nic říct, byla jsem bolestí dost vyřízená :? to jsem jen na příjmu nahlásila, že nechci epidural ani nic takovýho :cert: Ale personál byl strašnej :zed: :zed: No, znám maminy, co rodily v HK i Chrudimi a řekla bych, že průběh srovnatelnej, ale je fakt, že nikdo z nich neměl porodní plán :think: Nad Havl. Brodem jsem taky uvažovala, mám to 62km, takže si ho nechávám jako záložní variantu, kdyby to vypadalo, že času dost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.2.15 21:52

@Reinka Ono kdyz jsi po cisari, tak mozna ten monitor budou natacet i jinde nez v Pardubkach.To je skoda.Jo,a v tom pripade beru zpet ten Jicin, slysela jsem, ze tam jednou rez, pak uz vzdycky rez. Sousedka tam rodila, kdyz meli v HK plno a urizli ji hnedle, ikdyz uz jednou mezitim porodila normalne.To ji dost stvalo.Ale pak si rekla, ze zdrave mimi prednejsi a nechala to tak.
Tak, at hlavne dobre vyberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková