Amalgánová plomba - platba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
19.9.10 17:58

Já jsem se třeba správnou technikou čištění a dobrým kartáčkem zbavila citlivých zubů - asi se mi začínaly obnažovat krčky, tak jsem na radu zubařky nasadila Sensodyne, díky tomu jsem si tam mohla hrábnout kartáčkem a drbala, stahovala… Trvalo to chvíli, než jsem si ten nový pohyb zautomatizovala, pak jsem si Sensodyne kupovala na střídačku a teď už se bez něho obejdu úplně :mrgreen:

Mám teda ještě resty v častější výměně kartáčku a zubní niti - to dělám dost příležitostně :oops: Mezizubní kartáček mezi moje zuby nedostanu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.9.10 19:12

Já jsem zase strašně levá na zubní nit.. :oops: :oops:
Raději řádně pucuju a vyplachuju..A objednám se brzy na pískování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
19.9.10 21:28
Angua píše:
Já jsem se třeba správnou technikou čištění a dobrým kartáčkem zbavila citlivých zubů - asi se mi začínaly obnažovat krčky, tak jsem na radu zubařky nasadila Sensodyne, díky tomu jsem si tam mohla hrábnout kartáčkem a drbala, stahovala… Trvalo to chvíli, než jsem si ten nový pohyb zautomatizovala, pak jsem si Sensodyne kupovala na střídačku a teď už se bez něho obejdu úplně :mrgreen:Mám teda ještě resty v častější výměně kartáčku a zubní niti - to dělám dost příležitostně :oops: Mezizubní kartáček mezi moje zuby nedostanu :lol:

Anguo, teď naposledy mě doktor říkal, že ne že by zubní nit byla úplně na nic, ale taky nic moc nepomůže… já jsem měla celkem opuchlé dásně, že jsem taky nevěřila, že tam mezizubní kartáček dostanu. První týden to byla celkem síla, moc se nedařilo (taky doktor říkal, že ze začátku to možná dostanu tak max. do půlky), ale nakonec se povedlo a teď to není vůbec žádný problém, dokonce se mě tam dostává mnohem lépe než zubní niť (tu jsem tam nemohla narvat skoro vůbec…). Ale samozřejmě neznám tvoje zuby, uvádím to jen k zamyšlení, přesně by ti měl poradit lékař…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.10 22:27

Mně právě zubařka poradila zubní nit, měla jsem na spodních zubech trošku povlak a říkala jsem jí, že mezizubní kartáček tam nedostanu, ani ten nejtenčí. Tak mi říkala, že na mezizubní kartáček se mám vyprdnout, že to pro mě ještě není a doporučila tu zubní nit :mrgreen:

Vysvětlovala mi to, názorně ukázala, pochopila jsem, ale zas tak dobře mi to zatím nejde :think: Asi že málo trénuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.9.10 22:38

No právě, jsem na nit jelito..
Snaha končí u jedniček a to horko těžko.. Buď mám zuby těsně a je to boj o život, nebo už je to moc daleko v puse a nedosáhnu tam manipulovat..
Joo, není to legrace :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.10 23:16

V USA jela kdysi reklama na zubní nit na takovém plastovém držáčku - pamatuju si právě ten slogan „flossing you can handle“ a to mi přišlo takové lepší. Možná je to už i u nás :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
19.9.10 23:18

anguo je to i u nás, ale podle mě je snadnější manipulovat nití prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
19.9.10 23:19
Nemyslíš náhodou tohle?
Pokud ano tak to sem už taky dorazilo :mrgreen:
Angua píše:
V USA jela kdysi reklama na zubní nit na takovém plastovém držáčku - pamatuju si právě ten slogan „flossing you can handle“ a to mi přišlo takové lepší. Možná je to už i u nás :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
19.9.10 23:21
Já nit nerada, radši mezizubní kartáčky, protože mám dost plomb a hlavně, když zkouším nit mezi 2 plombami tak z toho mám opravdu husí kůži. Ale jednou za čas prostě musím :-( Ústní hygieně zdar :palec:
obrazek píše:
anguo je to i u nás, ale podle mě je snadnější manipulovat nití prsty.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
19.9.10 23:32
Petra_a_Eli píše:
petrusha píše:
Nebo si raději necháme vytrhat zuby a necháme si udělat protézy? :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:A do smrti máme pokoj… :huban:
Ja to rikam porad :lol: Mozna se pletu, ale nejsou nahrady hrazene pojistovnou? :dance:

Holky to je dobrej fór :pankac:
asi netušíte, že mít dobře padnoucí zubní protézu není vůbec žádná prča a musíte podstoupit X návštěv u zubaře, doufat, že laborant je tak trochu génius a modlit se, aby se vám dásně moc nestáhly, aby vám ta protéza měla na čem držet - a ta spodní vám stejně spíš bude padat, protože nmá jako horní ten podtlak na patře… 8-)

jinak můj názor na placení u zubaře - plošně chtít stejnou částku je nesmysl, protože se taky jedná o čas a velikost, tím myslím - jak dlouho se s tím zubař musí vrtat (jak je kaz hluboký a rozsáhlý) a kolik materiálu spotřebuje.

moje zubařka to dělal tak, že zhodnotila svoji práci na čas a použitý materiál, spočetla, kolik jí dá pojišťovna, zbatek se doplácel.
nebylo to lége artis, ale bylo to spravedlivý a nikdo si nestěžoval.
malé kazíky spravené jednou dávkou amalgámu (záležitost cca 10minut) nechala na pojišťovnu.
jo taky se neuvádí, že je více druhů amalgámu, podle kvality…
třeba ten ručně míchaný za našich mladších dob je pěknej shit, nedá se leštit, je pórovatej, drolí se… a bohužel ho ještě nabízejí :cert:

jo takže to chce mít hlavně kliku na opravdu dobrého a poctivého zubního lékaře/lékařku :pankac:

ráda bych vám doporučila tu svojí, ale jsme obě na mateřský se stejně starýma dětma (hezky jsme se za ty 3 roky sesinchronizovaly :lol: ) a „krám“ jsme zavřely :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.09.10 v 23:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.10 23:36
JanaK88 píše:
Nemyslíš náhodou tohle?
Pokud ano tak to sem už taky dorazilo :mrgreen:
Angua píše:
V USA jela kdysi reklama na zubní nit na takovém plastovém držáčku - pamatuju si právě ten slogan „flossing you can handle“ a to mi přišlo takové lepší. Možná je to už i u nás :think:

Ne ne, tamto vypadalo spíš jak holicí strojek, akorát místo žiletky byla ta zubní nit, která se tam nějak posunovala… Líbilo se mi to víc, líp se to drželo - toto je mrňavé :mrgreen:

Ale zas když si vezmu instrukce od zubařky, jak zacházet s nití, tak je to asi lepší v ruce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
19.9.10 23:41

anguo určitě, hlavně budeš mít větší cit v prstech a neporaníš se (tolik)… :-P
prostě namotáš si mezi prsty cca 6cm nitě a pilovitým pohybem zajedeš až lehoučce pod dáseň a stáhneš zpět plak… po jedný straně a pak po sousedovi a šup do nový mezery :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.9.10 23:55
obrazek píše:
anguo určitě, hlavně budeš mít větší cit v prstech a neporaníš se (tolik)… :-P
prostě namotáš si mezi prsty cca 6cm nitě a pilovitým pohybem zajedeš až lehoučce pod dáseň a stáhneš zpět plak… po jedný straně a pak po sousedovi a šup do nový mezery :palec:

Ano, tolik teorie - v praxi už mi i tekla krev :roll: Ale já se to naučím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.9.10 13:52

Já si ty obyčejné pojišťovnou hrazené amalgámové plomby dávat nenechávám, mám plomby z dózóvaného, kvalitního amalgámu a pak bílé plomby, asi z fotokompozitu, nevím. Oboje si platím, za jednu dávám 470 Kč. Tyhle obyčejné plomby mi dával můj první zubař, který se s ničím nemaže (ptám se „Bude to bolet?“ a on „Jasně že to bude bolet, vždyť vám budu vrtat zuby!“), no a pod všemi se mi udělal nový kaz. Z těch nově zaplombovaných zubů se mi zatím nezkazil ani jeden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí