Amoksiklav ATB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9748
15.9.23 22:17
@Anettkas25 píše:
„@Doctus“beru 625mg 3× denně, vážím poměrně málo, asi proto tohle dávkování :) jsou prášky dobre snesitelne?Příspěvek upraven 15.09.23 v 19:57

Ta dávka by se bohužel dala považovat až za neúčinnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.9.23 22:32

@Doctus proč by tedy tohle balení vůbec existovalo?
Muzu se zeptat, co u těch atb nemůžu jist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
15.9.23 22:46
@Anettkas25 píše:
Muzu se zeptat, co u těch atb nemůžu jist?

sama přece píšeš, že máš pořád stejné horečky - takže ta dávka atb je asi opravdu málo, to znamená je neúčinná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.9.23 22:53

@stinga beru ho teprve den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
15.9.23 23:09
@Anettkas25 píše:
@stinga beru ho teprve den
:mrgreen: :mrgreen: tak pak nechápu dotaz diskuse, že máš stále stejné horečky - to přece ještě nemohlo zapůsobit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.9.23 23:16

@stinga a proč by ne??? Za prve se ptám pro zajímavost a za druhé jsem už zánět ledvin měla a byl mi předepsaný zinnat, který zabral ihned ( zmizely horečky a bolest zad) tak proto se ptám, kdy muže zabrat tenhle :roll: bože

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
15.9.23 23:19
@Anettkas25 píše:
@stinga a proč by ne??? Za prve se ptám pro zajímavost a za druhé jsem už zánět ledvin měla a byl mi předepsaný zinnat, který zabral ihned ( zmizely horečky a bolest zad) tak proto se ptám, kdy muže zabrat tenhle :roll: bože

tak jasně, zeptat se můžeš na cokoli, ale ty píšeš, že máš „pořád“ horečky, když to bereš první den, tak to přece není pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.9.23 23:26

@stinga horečky mám necelé 2 dny, dnes jsem začala brát atb a mám je pořad, v práškách se nevyznám, takže jsem netušila, ze atb muzou zabírat v tomhle až za 48 hodin. Jak říkám, tehdy mi zinnat pomohl ihned od horecek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
15.9.23 23:27
@Anettkas25 píše:
Muzu se zeptat, co u těch atb nemůžu jist?

Tak pro 30kg člověka by to byla ideální dávka pro léčbu pyelonefritidy. Nad 40kg už je vhodné dát 1g tabletu. Z jídla můžete prakticky cokoliv, raději bych nejedl nic moc kyselého a více ovoce, ať se neobjeví vyrážka. Pak se to přiřkne ATB. Ve skutečnosti většina vyrážek při užívání ATB není alergií na ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.9.23 23:30

@Doctus dali mi to v Praze na pohotovosti, tak nevím jaký byl důvod… mám si volat ještě v pondělí na kultivaci moci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
15.9.23 23:33

@Anettkas25
Někteří kolegové dávkují ATB zcela náhodně. Ale u ATB se nevyplácí jet na půl plynu, tam musí být plynový pedál až na podlaze. Právě nedostatečné dávkování přispívá k šíření rezistence a zvyšuje pravděpodobnost selhání léčby. Intermediárně („středně“) rezistentní kmeny nemusejí být ATB zničeny, dostanou čas se přizpůsobit. Pak se musí třeba léčba měnit. Když ATB, tak napálit v plné dávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.9.23 23:44

@Doctus :nevim: bohužel s tím nic neudělám, už tak ta doktorka byla dost protivna :lol: vyloženě jsem ji obtezovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.9.23 08:11

@Doctus mám to brát 14 dni, není to moc dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
16.9.23 09:18

@Anettkas25
Ale kdeže, stačí 10. 14denní léčba u pyelonefritidy se týká vzácnějších případů, kdy pacient má vrozenou nebo získanou vadu ledvin (ale ani tak nejsou doporučení jednotná).

Tady vidíme zcela nesprávný přístup. Trendem je dávat co nejvyšší dávky ATB a co nejkratší dobu, tím se limituje vznik rezistence. Dávat polovičatou dávku 2 týdny je cesta do pekel. Zašel bych v pondělí za PL a zeptal se na možnost 1g Amoksiklavu 3× denně do celkové doby 10 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.9.23 09:58

@Doctus no přišlo mi to taky dost dlouho, brala jsem atb vždy okolo 7-10 dnů. Jedno balení má 21 x tablet a mám 2 balení. V pondělí budu volat PL. Když by mi mělo byt špatně z atb, projevilo by se to po prvním užití? Jinak jsem se vážila a jelikož jsem nejedla moc 3 dny, tak mám těsně po 40, tak možná je to dávkování v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí