Amoksiklav ATB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9748
16.9.23 10:16

@Anettkas25 Špatně od ATB může být kdykoliv v průběhu léčby.

Kdybychom uvažovali dávkování podle hmotnosti, tak pro 39kg pacienta je u těžkých infekcí doporučeno až 60 mg amoxicilinu a 15 mg klavulanátu na každý kg hmotnosti rozděleně do 3 dávek po 8 hodinách.

Tedy 39*60 = 2 340 mg amoxicilinu denně
což odpovídá 4,68 tabletám Augmentinu 625 mg (obsahuje jen 500 mg amoxicilinu) a 2,68 tabletám Augmentinu 1 g (obsahuje 875 mg amoxicilinu)

U bezpečných beta-laktamových ATB je vždy lepší více než méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.9.23 08:41

@Doctus ještě jedna otázka, zda mi můžete poradit. Musím atb brát opravdu po 8mi hodinách? Momentálně beru v 8,16,24, ale o pulnoci je na me už pozdě, je možné si jej vzít drive?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
17.9.23 08:46
@Anettkas25 píše:
@Doctus ještě jedna otázka, zda mi můžete poradit. Musím atb brát opravdu po 8mi hodinách? Momentálně beru v 8,16,24, ale o pulnoci je na me už pozdě, je možné si jej vzít drive?Děkuji

No tak to ber v 7,15,23 :roll: bože můj, čas si můžeš změnit, ale je důležitý dodržet 8mi hodinový rozestupy. To nejsou lentilky kdy si to zobes jak se ti zlíbí.

• Citovat
  • Upravit
75
17.9.23 08:58

@Tajemnadama zaprvé ja se neptala Vas :) a za druhé teď čtu v příbalovém letáku, ze je napsáno tohle :
dávky během dne rozložte rovnoměrně, nejméně 4 hodiny od sebe. Během 1 hodiny neužívejte 2 dávky.

Takže to asi jde, zejo…bože muj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65302
17.9.23 09:15
@Anettkas25 píše:
@Tajemnadama zaprvé ja se neptala Vas :) a za druhé teď čtu v příbalovém letáku, ze je napsáno tohle :
dávky během dne rozložte rovnoměrně, nejméně 4 hodiny od sebe. Během 1 hodiny neužívejte 2 dávky.Takže to asi jde, zejo…bože muj :roll:

no rovnoměrně znamená pravidelně. Takže u tebe co osm hodin. Někdo to má častěji, ale nemá to být častěji než co čtyři hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.9.23 09:31

@vokishka ok, děkuji.. tak ja si to posunu o trochu, akorát se snažím nejdřív najist a pak si až dat prášek, ale někdy je to teda obtížné v 7 ráno nebo večer po 22 kdy nejsem zvyklá už jist :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
17.9.23 09:56
@Anettkas25 píše:
dávky během dne rozložte rovnoměrně, nejméně 4 hodiny od sebe. Během 1 hodiny neužívejte 2 dávky.Takže to asi jde, zejo…bože muj :roll:

Prosimte kolik ti je? 15? To mas poprvé v zivote antibiotika? Každý člověk má davkovani jinak stanovené dle jeho diagnózy. Tobě řekl doktor po osmi hodinách, tak to proste ber po osmi hodinách. Takovýhle pacienti stojí za to teda :lol:

• Citovat
  • Upravit
75
17.9.23 10:05

@Tajemnadama ano, představ si, ze mám atb podruhé v životě a naposled jsem je měla v 15ti, kdy se mi o vše starali rodiče.. to je věda, co? Tyhle sracky neberu, když opravdu nemusim! Což u zánětu ledvin bohužel musím…. Me doktor neřekl ani prd, a lékárníci už vůbec ne, jen 3× denně :roll: A za mě tyhle arogantní tajemnýdamy, co sezraly celej svět a všechno ví nejlíp, stojí taky za to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
17.9.23 10:20

@Anettkas25 Máš se řídit pokyny lékaře ci lékárníka. ;)

• Citovat
  • Upravit
9748
17.9.23 12:32

@Anettkas25
Jak už bylo zmíněno, lze dávkování posunout, tedy že dávku z půlnoci přesunete klidně na 22. hodinu, pak pojedete 6-14-22 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
23.11.23 20:31

Mám dotaz, vrátil se mi zánět mocaku, byl mi předepsan zase amoksiklav, ale tentokrat 1g na 7 dni teda.. ale v lékárně mi dali penlac, je to úplně stejné složení? A pokud jsem ho snašela dobre, budu ho snášet i teď dobre, ačkoliv je silnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí